Keskustelut Metsänhoito Tuhka

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Puuki

  Tavallinen drone (n. 1000-1500 €:n nelistin)kantaa  6-7 kg kuorman. Jos esim . tarve on puolta enemmän kuormaa , niin pitää olla jo aika paljon isompi (ja kalliimpi) laite. Jokin levityslaite + lannoite, niin ei luultavasti riitä 6-7 kg:n kantokyky. Joten isompi pitää olla.  Hankintahinnan saisi tietysi vähentää metsätalouden menona, jos tuohon käyttöön sen hankkisi.

   

  Kuitupuunkasvattaja

  Jos Wanhajätkä lähtee poikeasti dronen kanssa boorilevitykseen, niin tutkippa millainen oli Kemiran kauppaama UVA-ruisku. Tätä olen nähnyt vain vanhoissa kuvissa (jostakin 1980 -luvulta). Varren päässä pieni säiliö ja akku- tai patterikäyttöinen pumppu.  Levitettävä sumu oli kai hyvin hienojakoista. Varsi pois ja säiliö-pumppu-suutin samassa paketissa. Vastaavia laitteita voi olla aivan hyvin jossakin etelämaiden erikoisviljelmillä.

  Jätkä

  Tuo UVA-ruisku ? (muistelen sen olleen ULVA) – on juuri tuollaiseen sumin levitykseen sopiva. Pikku tuulella sen pilvi levisi parikymmentä metriä myötätuuleen. Dronella aurinkoisena päivänä ( että näkyy sumu ) levittäminen olis varmaan simppeli juttu. Toinen samantyyppinen ruisku oli UTU – en ole varma, kumpi oli heinäntorjuntaan ja kumpi lehvästöruiskutukseen tarkoitettu.

  sikari

  Paavo puuntuottaja levitti jauheena. Liekkö määrä vähemmän ja kevyempi kuin boracilla?

  Kuitupuunkasvattaja

  Jätkä! Olet oikeassa. Se oli ULVA. Hakusanalla löytyy ainakin kuvia ja jotain taustaa. Kooltaan ruisku sitä mittakaavaa, että drone jaksaisi kantaa ehkä kuorman.

  Jätkä

  Pumppu / heittopyörä ja sähkömoottori eivät paina todellakaan paljoa. Virtahan laitteeseen pitäisi kai ottaa dronesta, eli pristot eivät nostaisi painoa. Säiliö oli laitteessa ehkä reilun litran kokoinen, eli sekään ei paljoa paina. Kyllä sillä jotain Boorilisäystä levittäisi todella tehokkaasti.

  Meillä oli kerran kemiallisen torjunnan ”valkopesutilaisuus”, jossa mediaa aivopestiin tarmokkaasti. Yhden riehakkaan yön jälkeen porukka rahdattiin oikein sopiuvaan vesakkoon, jossa minä päästelin ULVA:lla tuulen mukaan aamupäivän auringon kirkastamaan ilmaan lientä. Metsäteollisuuden edustaja otti puheeksi Amerikkalaisen kenraalin uroteon, kun hän Vietmanin lehvästöruikutuksia vähätellen joi torjunta-ainetta. Niinpä tämä edusraja pyysi mukin ja laskimme säiliöstä ”Torjunta-ainetta” mukeihin!. ULVA oli Modattu ja kaikki osat olivat uutta elintarvikemuovia – säiliössä oli aika hyvällä maulla sekoitettu juoma, jonka kaikki osatekijät olivat ALKO: sta. Korkeintaan viisi Median edustajaa otti ”Kasvinsuojeluainetta”, vaikka Kankkunen oli kaikilla ja porukkaa yli 50 henkilöä.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)