Keskustelut Tekniikka Tukin kriteerit

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)
 • Tukin kriteerit

  Millaisia tukille asetetuista kriteereistä hakkuupää pystyy tunnistamaan automaattisesti? Mittavaatimukset varmaankin, mutta miten laatuvaatimusten laita?

 • sikari

  Aukkoharventaja sen sanoo: ”Metsähallituksella ei tarvi motokuskilla koittaa tehdä paskasta tukkia vaan tuollakin leimikolla voi varmaan surutta painella 5,5m kuitua ja selvistä tapauksista tekee tukin.”

  Pitäisikö miettiä joskus mitä me kaikki menetetään, jos meidän arvokkain puuaines pistetään mandariini laatikoiden tekoon, kun se on motokuskin niin helppo painella. Pieniä päätöksiä isoja seurauksia koko yhteiskunnalle.

  Jätkä

  Mandariinilaatikot on hyvä esimerkki siitä, miten oikea puulaji oikeassa paikassa tekee tuotteesta todella hyvän. Vastaavaa tuotetta ei pysty tekemään suomalaisesta männystä tai kuusesta, Pitäisi mennä Jeessin haavikkoon hakemaan laadukasta haapapuuta, josta vastaavia Mandariinilaatikoita pystyisi tekemään.

  Minäkin tein aikoinaan Haavasta perunalaatikoita, koska tiesin, että haapa kuivuttuaan kestää säätä vastaan, on kevyttä ja lujaa puuta.

  Raaka-aineena haapa on myös halvimmasta päästä.

  jees h-valta

  Tottakait se on halvimmasta päästä koska se kasvaa kahdessakymmenessä vuodessa tukkipuuksi. Saman euron/vuosi se metsäteollisuus haavasta maksaa kuin muidenkin puiden ”kasvatuksesta”.

  kuusessa ollaan

  Haapa kestää juu hyvin kuivuttuaan, mutta ollessaan kosteana vetää tosi nopeasti homeeseen…kuten kellarikosteudessa. Tiedän siitä, että kellarissamme on vastaavasta lehtipuusta tehty hyllykkö, jossa hometta jatkuvasti.

  Jos itsellä olisi tasavahvoja ja oksattomia haavikoita, tekisin niistä hirsikehikon, joko liiteriksi tai aitaksi. Siinä nopeasti harmaantuva ja säätä kestävä haapa olisi todella hieno. Ihan vinkki jeessille sille hetkelle, kun alat laittamaan haavikoita uusiksi, valikoi oksatonta hirsiaihiota.

   

  Jätkä

  Jeessi. Mitä yhtäläisyyttä on nopealla kasvulla ja laadukkaan puun halvalla hinnalla?

  Minusta ne eivät korreloi keskenään mitenkään. Hyvä tukki on arvokasta, varsinkin jos se on harvinaista, vaikka se olisi kehittyny yhdessä päivässä.

  Hyvälaatuinen -oksaton Haapa on arvokasta puuta, jota tarvitsijat rahtaavat lähinnä Virosta täysi rekkakuormin. Eikä niitä lyödä hakkeeksi.

  Lämpökäsitelty – oksaton laudepuu on kovassa hinnassa. Kun löydät sellaisen tekijän, puhutaan tukkikuution hinnasta, joka kevyesti ylittää järeän kuusitukin hinnan.

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)