Keskustelut Luonto Turve uusiutuvaksi

Esillä 10 vastausta, 751 - 760 (kaikkiaan 834)
 • Haba Haba

  Olemassa olo ja ratkaisut perustellaan itseluodulla vastakkaisella harhakuvalla, sitäkö on kepulaisuus.

  Petkeles Petkeles

  Setä pääsi taas sanomaan viimeisen sanan tuhlaripojille. Amen ja Suomettuminen jatkukoon. Aiheeseen liittyen turve uusiutuu kuin kivihiili konsanaan.

  Tolopainen

  Terrafame nousee vielä Suomen kannattavimmaksi yritykseksi juuri ennen seuraavia eduskuntavaaleja  Suomi ja keskusta voittavat seuraavat vaalit. En kehtaisi katsoa itseäni peilistä, jos äänestäisin vasureita, vihreitä tai persuja. Heidän aatteillaan Suomi ei koskaan tule menestymään vaan on tuhoon tuomittu. Persut eivät tee vaalivoitollaan yhtään mitään, kohta näemme millaista sekasortoa saavat valtuustoissa aikaan. Lähtekäämme Impivaaraan ja eristäytykäämme. Kohta jaetaan tuohivirsuja ja kontteja.

  Haba Haba

  Juurin näin, Sipilästä tehdään suojateiden suojelu pyhimys. Jokaisen suojatien päähän tulee Sipilä kokovartalo patsas. Joka kulkee patsaan ohi kompastumatta, tulee tehdä tarvittavat johtopäätökset ja erota.

  Tolopainen

  Nyt alkaa selvitä OL3 viivästymisen syy, Kiinassa vastaavassa reaktorissa on ilmennyt radioaktiivisen aineen vuoto, jota valmistaja ei pysty ratkaisemaan. TVO otti liian suuren riskin, kun tilasi reaktorin, jonka suunnittelu oli kesken.

  Rane

  ”vuoto, jota valmistaja ei pysty ratkaisemaan.”

  Jaa,itse ne on ratkaistava.Yksi asiakas,hevosmies,kertoi kun oli nuorempana hitsailemassa Loviisan ydinvoimalatyömaalla.Kun laitos oli jo keritty käynnistää oli huomattu että joku paineastia vuosi ja sen saumat oli kaikki huonosti hitsattu(Made by CCCP).

  Hitsariporukka oli hitsannut jotkin koepalat ja ne oli yötä myöden viety arvioitavaksi.Tämä astia oli ollut pahimmoilleen montussa ja seinän vieressä.Ja siellä pystyi olemaan vain vähän aikaa kerrallaan säteilyn takia. Saumaa oli aukaistu laikalla ja sitten hitsattu varren päässä olleen peilin avulla.Kun oli pätkän hitsannut niin se tarkastettiin.Jos ei ollut hyvä niin uusiksi.Ja onhan tuo reilut 40 vuotta pyörinyt.

  Tolopainen

  Niin ja tarina ei ole edes tosi, jos paineastian seinämän vahvuus on kymmen senttiä ei niitä hitsaamalla korjailla. Loviisassa säteily haurastuttaa reaktorin paineastiaa. Ne on jouduttu jälkihehkuttamaan.

  Rane

  En tiedä mikä astia oli kyseessä mutta ko.henkilö ei todennäköisesti valehdellut.

  Tolopainen

  Loviisan laitokset eivät enää käyttölupaa saisi, eikä niitä saisi käyttää enää missään muussa länsimaassa kuin Suomessa. Toivottavasti haurastuvat paineastiat pysyvät ehjinä.

  jees h-valta

  Tolopan hitsaustietämys hiukan haurasta myös. Paksumpiakin pystytään kerroshitsaaamaan vallan loistavasti. Mutta hidastahan ja työlästäkin se on joten muilla konsteilla yleensä mennään mieluummin.

Esillä 10 vastausta, 751 - 760 (kaikkiaan 834)