Keskustelut Luonto Turve

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 323)
 • Turve

  Mikä tekee turpeen poltosta huonomman verrattuna  puun polttoon?  Hiilitaseen kannalta?  Taikka miksi puun polttaminen ei muuta hiilidioksidi tasetta heikompaan suuntaan mutta turpeen poltto muuttaa?

 • Tolopainen

  Sähköautoista ei koskaan tulekaan mitään kansanautoja. Suomessa sähköautojen määrä ei koskaan tule ylittämään miljoonaa. Automäärä tippuu 70%, kun siirrytään sähköautoihin.

  Kalle Kehveli

  Kaupungistuminen vähentää automäärää se on selvä, ja nyt on myymättömiä asuntoja paljon suurissa kaupungeissa eli politiikka on edelleen, että ihmiset siirretään kaupunkeihin asumaan.

  Apli
  MJO

  <p> Jotta tämä autokanta saataisiin edes yhteen kertaan  sähköistettyä nykyisellä akkuteknologialla</p><p>Huomaa visakallo sanamuoto nykyisellä. Nykyisin jo puhutaan akuista, joilla range 1500km. Puhumattakaan suola- ja ligniiniakuista. Mieti mitä akut oli alle 10 vuotta sitten. Mieti mitä ne tulee olemaan 10 vuoden päästä.</p><p>Hinnat eivät tule laskemaan, mutta laatu tulee parantumaan. Eipä bensiini ja diesel autojenkaan hinnat tipu.</p>

  Visakallo

  Eipä tunnu MJO seuraavan automarkkinoita. Kaikkein eniten putoavat nyt täyssähköautojen hinnat. Tesla sen aloitti, ja muut seuraavat nyt perässä. Bensa- ja dieselautojen hinnat seuraavat sähköautojen hintakehitystä.

  Nostokoukku

  Viime vuoden lopussa täyssähköautoja oli 1,6% autokannasta. Aika hitaasti autokanta sähköistyy. Kilpailu pitää huolen, että kaikkien käyttövoimien hinnat seuraavat toisiaan. Kymmenen vuoden kuluttua tosin vähän ajettujen polttomoottoriautojen hinnat saattavat nousta, alkaa niiden hamstraus varastoihin. Mutta eipäs sittenkään, unohdin kokonaan että saksalaiset ovat luvanneet tehdä oikeita vähemmän saastuttavia autoja kuin sähköautot senkin jälkeen.

  Reima Muristo

  <p>https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/5672ac2c-ffab-4bc3-9e20-3126b0afd015<br /><br /></p><p>Mtk ja maaseudun tulevaisuus ovat tunnetusti puunmyyjien pahimmat kiusat. Ääretön kampanjointi puun kantohinnan laskun puolesta.</p>

  Apli

  Haapaveden turvevoimala – YouTube

  Aika entinen ei koskaan enää palaa… Purkuun meni!

  Apli

  Irakilainen konemies Dilli kotiutui turvapaikanhakijasta – Taloussanomat – Ilta-Sanomat (is.fi)

  Kun suomalainen Turveyrittäjä panee pillit pussiin, traktorit päätyy Irakiin… Hyvä että kelpaa sinne.

  Visakallo

  Paljon meni turvekoneita myös Ruotsiin, koska siellä eivät tehneet turpeesta itselleen ongelmaa. Myyvät sieltä talvella sähköä tänne Suomeen hyvällä hinnalla silloin kun täällä ei tuule.

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 323)