Keskustelut Luonto Turve

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 323)
 • Turve

  Mikä tekee turpeen poltosta huonomman verrattuna  puun polttoon?  Hiilitaseen kannalta?  Taikka miksi puun polttaminen ei muuta hiilidioksidi tasetta heikompaan suuntaan mutta turpeen poltto muuttaa?

 • KeMeRat

  <p>”PALJON kuullun väitteen siitä, että Ruotsi luokittelisi turpeen uusiutuvaksi luonnonvaraksi Lintilä tyrmää, ja muistuttaa, että myös Ruotsissa maksetaan turpeesta samat päästökauppamaksut. Samalla turpeen energiakäytön taso on siellä merkittävästi alemmalla tasolla kuin Suomessa.”</p><p>-Kepulandian tietotoimisto</p>

  Kurki

  Turve Ruotsissa vuonna 2022.

  Turpeentuottajat ja biopolttoaineiden puolestapuhujat ovat yrittäneet saada turvetta biopolttoaineeksi. EU:n päästökauppajärjestelmässä ja YK:n ilmastopaneeli IPCC:n mukaan se on kuitenkin luokiteltu fossiiliseksi polttoaineksi. Mutta Ruotsin sähkösertifikaattijärjestelmässä turvetta käsitellään edelleen uusiutuvana, Ruotsissa turve on myös vapautettu energia- ja hiilidioksidiverosta.

  https://www.sverigesnatur.org/aktuellt/torv-ar-fossilt-punkt-slut/

  suorittava porras

  Pitäisi pikkuhijaa alkaa valjeta Venäjän luonnonsuojelulla manipulomille ”hyödyllisille idoooteillekin” , mistä turpeenpolton todistelu ympäristölle haitelliseksi ilmiöksi on lopulta peräisin. Ko väitteillä on saatu aikaan laajentuva riippuvuus venäläisestä energiasta ,jonka tuottamisessa ei keinoja kaihdeta. Jopa puuta on yritetty vääntää haitalliseksi polttoaineeksi. Kivihiili ja maakaasu ovat ditävastoin saaneet synninpäästön.

  Eletään mielenkiintoisia aikoja ,kun venäjä alkaa tosissaan sabotoida energiasektoria. Tulee taatusti ikävä turvetta , joka parasta aikaa valuu hylätyiltä turvekentiltä tuottamattomana vesistöihin ja haihtuu kaasuina ilmaan.

  Nyt on vasta reikä kaasuputkessa ,mutta mitä tapahtuu , kun velitoveri alkaa sabotoida sähkö- ja tiedonsiirtoverkkoja. Voi olla kylmä talvi edessä .

  Nostokoukku

  Niinpä. Saksa tuottaa 44% energiastaan puhtaasti palavalla kivihiilellä. Jopa tuurivoimaloita on purettu kivihiililouhosten tieltä jotta 20 miljoonaa tonnia uutta hiiltä saadaan kattiloihin. Ei ole paljon äläkkää Eu:n taholta kuulunut. Päästönormit ovat kaikille samat, vain tuomiot vaihtelevat. Kuten suorittava epäili, saattaa tulla viluinen talvi, kun sähkö- ja tietoliikennekaapelit alkavat jäämään vieraan vallan tutkimusalusten potkureihin.

  Visakallo

  Kovin on erilaista energiapolitiikka vain 80 km Helsingistä etelään:

  Kun Suomessa energiainvestointeja ohjaavat ilmasto- ja ympäristötekijät, Virossa tärkein tekijä on omavaraisuus. Palavaa kiveä halutaan käyttää, ja tehdyt ja tulevat investoinnit varmistavat sen lisääntyvän käytön. Toki uusiutuviakin on lisätty, eli metsähaketta, tuulta ja aurinkoa. Eesti Energian palavan kiven laitokset Narvassa tuottavat 1200 MW sähköä. Viron huippukulutus on 2000 MW. Viro on sähkön nettoviejä. Viro on myös kohtalaisen kokoinen öljyntuottaja. Palavasta kivestä tehdään pyrolyysin avulla kevyttä polttoöljyä. Suurimman osan tästä Viro myy maailmanmarkkinoilla.  Lähde: Helen

   

  A.Jalkanen

  Hyvin tuntuvat olevan pullat uunissa Virossa. Mutta tuleeko Viroon kaasusta pulaa, kun Baltic Connector on (kunniattomien takia) poissa pelistä ensi talven, eli mistä kaasua heille tulee?

  Visakallo

  Kaikki Baltian maat ja Puola ovat samassa kaasuputkiverkostossa, joten kaasua voidaan johtaa Viroon myös etelän suunnasta. Virossa on lain mukaan oltava sähkössä 110% omavaraisuus huippukulutuksesta laskien, eli aivan liipaisimella ei siellä senkään suhteen olla.

  kmo

  Vaan kallista on sähkö Virossa, puolet lisää Suomen hintoihin verrattuna. Ja kaapeli punaisena tuovat Suomesta sähköä 24/7.

  Visakallo

  Ei siinä sähkön kuluttajahinnassa Suomen ja Viron välillä nykyisin enää niin suurta eroa ole, aikaisemmin kylläkin. 5-10 sentin haarukassa ainakin meikäläisen sopparit siellä on. Siirtomaksut ovat siellä lisäksi todella pienet Suomeen verrattuna. Sähköä tuodaan sieltä välillä Suomeenkin päin, silloin kun täällä on siitä pula. Viro myy käytännössä suunnilleen saman määrän sähköä Latviaan, mitä Suomesta  Viroon tulee.

  Apli

  Valittavasti isku kaasuputkeen ei tullut ainakaan itselle yllätyksenä samoin elisan kaapelirikko, talvi tulossa jotenka en yllättyisi jos homma jatkuu, merikaapelit on sabotoija kartoittanut. Myös maalla olevat esim muuntamot on herkkiä häiriöille jotka tulee ulkopuolelta.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 323)