Keskustelut Metsänhoito Turvekorven uudistaminen

Esillä 7 vastausta, 81 - 87 (kaikkiaan 87)
 • Turvekorven uudistaminen

  Merkitty: 

  Kertokaapa jotka tiedätte, miten parhaiten uudistan aukoksi aavistushakatun turvekorven? Ollaan eteläisessä Suomessa hirvien talvilaidunalueella. Alueella kasvoi lähes puhdas järeä kuusikko. Havut ja kannot korjataan pois.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Usean puulajin kasvatus samalla alueella on vaikeampaa kuin yhden puulajin. Asian voi ratkaista niinkin että monimuotoisuuskohteet ovat erikseen. Kuusikkokuviollekin tulee kuitenkin yleensä ainakin säästöpuuryhmät joten ei se aivan monokulttuuri ole.

  Panu Panu

  Monimuotoisuustaksonomialuonnoksen mukaan kaikilla kuvioilla pitää olla kolmea puulajia ja vähintään 20% jokaista. Toivotaan ettei toteudu, koska monilla kasvupaikoilla tämä johtaisi rajuun vajaatuottoisuuteen. Joka tapauksessa tuossa on esimakua siitä mitä on tuloillaan.

  Tuhojen torjunnan kannalta jonkinasteinen sekametsä on parempi mutta tämä päätös pitäisi tietysti olla MO:n eikä politrukkien.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Niille puulajien taksaattoreille voi sanoa kuivalla mäntykankaalla: ”so sue me!” (Haasta oikeuteen sitten!)

  Visakallo Visakallo

  Kaikesta huolimatta Etelä-Amerikan eucalyptus-plantaasit jatkavat tiukasti yhden puulajin kasvatusta sekä avohakkuuta, ja pinojen päissä komeilee FSC, eikä varmastikaan tuota tälle uudelle taksonomiallekaan mitään ongelmaa. Eucalyptus kelpaa jatkossakin kuin Norjan lohi EU-markkinoille!

  Rukopiikki

  Niin varmasti jatkavat myös paulownia puuviljelmät. Paulowniahan kasvaa parhaimmillaan jopa eukaa nopeammin ja sitä viljellään Euroopassakin sahapuuksi. Kahdeksassa vuodessa hakkuukypsä järeä tukki. Tällaisille puulajeille ilmastonlämpeneminen on suuri mahdollisuus.

  Visakallo Visakallo

  Ympäristöjärjestöjen ajatusmaailma on useinmiten vaikeaselkoista. Jos sitä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se on hyvin valikoivaa. On juuri tämä erilainen suhtautuminen eri puulajien kasvatukseen. Toinen esimerkki on kalastus. Luonnonkalojen hyödyntämistä vastustetaan, mutta samaan aikaan kannatetaan kalojen teollista kasvatusta. Lintujen vaaditaan lentävän vapaasti, mutta samaan aikaan vaaditaan lopettamaan punaisen lihan syönti siirtymällä teollisesti kasvatettuun kananlihaan. Turkiseläinten osalta heille ei taida käydä oikein mikään vaihtoehto.

  jees h-valta

  Mäntykankaallakin kasvaa muutkin puut kunhan ei puun kokoa tarvitse miettiä. Kyllähän lähes mikä vaan siellä hengissä kituuttaa alikasvoksena eikä mitään haittaa mäntyjen kasvulle. Raivaamatta vain jätettävä. Yksinkertainen ohje taksonomiamääräykseen.

Esillä 7 vastausta, 81 - 87 (kaikkiaan 87)