Keskustelut Tekniikka Tuulivoima vaarallista ihmisille

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 87)
 • Tuulivoima vaarallista ihmisille

  Mainzin tutkimus 2019 osoitti kiistattomasti, että tuulivoiman infraäänet ovat vaarallisia ihmisen elimille ja verisuonistolle ja aiheuttaa etenkin sydämelle ongelmia.  Sydänsairaat ovat erityisessä vaaravyöhykkeessä. Jo 2015 tämä huomattiin, mutta suomessa näitä asioita ei kerrota, vaikka maailmalla on tehty runsaasti tutkimuksia (300).

  Professori Kimmo Suomi ja Pirjo Keronen ovat tehneet hienon yhteenvedon suuresta määrästä ulkomaalaisista tutkimuksesta ihmisen terveydelle sekä ottaneet kantaa suomen tekemään tutkimukseen.

  Ely-keskus ja THL levittää väärää tietoa näistä asioista poliittisen painostuksen alla. Onko tuulivoima-alueista tulossa asumiskelvottomia alueita, varsinkin kun tuulivoimaloiden koko kasvaa ja haitat suurenevat? Uusi ”asbesti”? Miksi pohjois-suomalaisten ihmisten terveys pitää uhrata näiden takia. Eikö sähkö pitäisi tuottaa siellä, missä sitä kulutetaankin.

   

 • Panu

  Linkki katsaukseen: https://www.dropbox.com/s/dj773n0izqp3yrf/Tutkimuskatsaus_Tuulivoiman%20haitalliset%20terveysvaikutukset.pdf?dl=0

  Esipuheesta päätellen professorit eivät väitä mitään, sanovat vain että aihe kaipaa lisää tutkimusta.

  jees h-valta

  Eikös tuulivoimalat aika paikallistason juttuja ole Kalle? Ympäri suomeahan niitä tehtäisiin mutta kun samanlaisia vainoharhaisia on joka kylässä ja savussa jotka lyö kapuloita rattaisiin.

  Kalle Kehveli
  kim1

  Suurimpia tuulivoima hankkeiden vastustajia ovat kateelliset naapurit..,onhan se väärin jos se naapuri nettoaa 30000€/ mylly vuodessa..,varsinkin jos naapurin mailla on 5 myllyä..,sehän on aivan hirveää..,heh

  ate

  Kim1:lle: Onhan siinä suhtautumisessa iso ero riippuen siitä saako vuokrattua myllynpaikan kovaan hintaan, vai joutuuko luovuttamaan sähkösiirtolinjan alle jäävän metsämaan pilkkahinnalla.

  Apli

  Kunnan isät tykkäävät tuulivoimaloista tulee kuntaan verotuloja, jotenka mielellään niitä kaavoittavat ja antavat lupia, maanomistajissa on montaa koulukuntaa, olen kuullut että isot maanomistajat saa alueistaan isot korvaukset, pienet maanomistajat pienet korvaukset eli ei mene tasan homma, korvauksissa isoja eroja, saa varmasti olla tarkkana asian suhteen..

  Pavekka

  Tiedän kertoa että tuulivoimalan matalataajuuksinen vaihteisto murina kantautuu kilometrien päähän varsinkin myötätuuleen. Enkä yhtään epäile etteikö aiheuttaisi terveydellisiä ongelmia lähialueen asukkaille. Joka muuta väittää ei tunne asiaa. Lisäksi ääni voi edetä oudosti. Myllyn juurella talollisen pihassa on kaikki ok. mutta kauempana meteli kumuloituu. Jos kotinurkille lähialueelle on suunitelmissa tuulipuistoa suosittelen muuttoa heti kun kiinteistöllä on vielä arvoa tai asukkaiden yhteenliittymää ja täysneliraaja jarrutus asianajajien voimalla kaikin laillisin keinoin.

  Rukopiikki

  Uskon että kaikki luonnottomat äänet ovat haitallisia ja nostavat ihmisen stressitasoa. Vaikutus eläimiin varmasti vielä suurempi.

  Panu

  Mainz-artikkelista Google-kääntäjällä

  ”Infrasound is also emitted by large gas turbines, compressors or pumps and even by heating and air conditioning systems.”

  Varmaan pitäisi vielä lisätä tuulen humina, lehtien kahina, aaltojen loiske, lintujen siiveniskut jne.

  Kalle Kehveli

  Tuulivoimaloiden äänentaajuus toimii justiinsa ihmisen sydämen taajuudella. Tämä aiheuttaa ihmisten sairastuvuutta. Tosin tämäkin löytyy em. artikkeleista.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 87)