Keskustelut Tekniikka Tuulivoima vaarallista ihmisille

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 87)
 • Tuulivoima vaarallista ihmisille

  Mainzin tutkimus 2019 osoitti kiistattomasti, että tuulivoiman infraäänet ovat vaarallisia ihmisen elimille ja verisuonistolle ja aiheuttaa etenkin sydämelle ongelmia.  Sydänsairaat ovat erityisessä vaaravyöhykkeessä. Jo 2015 tämä huomattiin, mutta suomessa näitä asioita ei kerrota, vaikka maailmalla on tehty runsaasti tutkimuksia (300).

  Professori Kimmo Suomi ja Pirjo Keronen ovat tehneet hienon yhteenvedon suuresta määrästä ulkomaalaisista tutkimuksesta ihmisen terveydelle sekä ottaneet kantaa suomen tekemään tutkimukseen.

  Ely-keskus ja THL levittää väärää tietoa näistä asioista poliittisen painostuksen alla. Onko tuulivoima-alueista tulossa asumiskelvottomia alueita, varsinkin kun tuulivoimaloiden koko kasvaa ja haitat suurenevat? Uusi ”asbesti”? Miksi pohjois-suomalaisten ihmisten terveys pitää uhrata näiden takia. Eikö sähkö pitäisi tuottaa siellä, missä sitä kulutetaankin.

   

 • Rane

  Vanha savottakaverini Anni Sinnemäki kaipaili parikymmentä vuotta sitten laulun sanoituksessaan tuulivoimaa.No nyt on vaan ei ole hyvä…

  (2) Ultra Bra – Ilmiöitä – YouTube

  Gla Gla

  Saksan tilanteesta ei pidä esittää arvioita, kun me ei sikäläistä tilannetta tiedetä.

  Jos melu ei haittaa, kun on paljon muutakin melua, silloinhan pitäisi Helsinkiin rakentaa myllyjä. Tuotanto lähelle käyttäjiä.

   

   

  Pavekka

  Laittaisi sinne helsinkiin kun ovat niin ympäristötrendikkäitä siellä..

  Mulla ei kuulu sisälle ollenkaan kun on kivitalo mutta pihaan joskus vaikka on melko kaukana. Niiltä osin saa nukkua mutta kaikki ei ole yhtä onnekkaita.

  En oikein ymmärrä tuota kateus ja kansantalous pointtia. Eläisi omillaan ja tuottaisi mutta perustuu subventio huijaukseen. Yksi kerää voitot ja muut kärsii haitat. Ihan kuin jossain venäjällä..

  Jätkä

  Juurikin tuulivoima on syynä nykyiseen mielettömän korkeaan sähkön pörssihintaan. Ensin subventoitiin tuulimyllyjä aivan älyttömillä takuuhinnoilla. Niiden livulla ulkomaiset sijoittajat valtasivat Pekkarisen vävyn kanssa Suomen tuulimyllypisneksen.

  Niillä on saatu sellainen asema, että ne määrittelevät hintatason. nyt ei voida enää – kuin haikailla markkinatalouden lakeja ja sääntöjä.

  Tuulisähkö vie kansantalouden perikatoon, jokainen viipperä pitäisi räjäyttää ja omistajat laittaa edesvastuuseen rikoksista yhteiskuntaa vastaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sähkön hinta määräytyy ulkomaisen kysynnän mukaan kun ollaan yhteismarkkinassa. Kysyntä on koholla Ukrainan kriisin vuoksi. Syyllinen on siis Putler eikä tuulivoima.

  Visakallo Visakallo

  Jätkä on kyllä siinä mielessä oikeassa, että tuulivoima, tai tarkemmin ottaen sen epätasainen tuotanto vaikuttaa eurooppalaisiin sähkömarkkinoihin. Venäjältä tuotua kaasua pidettiin varmana perusvoimana, jolla tuuli- ja aurinkosähkön tuotannon vaihtelut olisi tasattu. Järjestelmään uskottiin niin paljon, että jopa toimivia ydinvoimaloita päätettiin ajaa alas Saksassa, Ruotsissa ja muutamissa muissakin maissa. Nyt sitten joudutaan palaaman takaisin kohti energiaomavaraisuutta kaikissa tilanteissa.

  Rane

  Melko kauas lentää kappaleita jos jokin menee epäkuntoon.

  (2) Top 5 Wind Turbine FAILS & Mishaps – YouTube

  MaalaisSeppo

  Olen seurannut Fingridin sivuilta sähkön hinnan ja tuotannon vaihtelua. Ainakin ko datasta saa käsityksen, että, kun tuulivoimaa on runsaasti, niin sähkön hinta laskee ja päin vastoin. Siis maalaisjärjellä ajatellen tuulisähkö alentaa sähkön hintaa eikä suinkaan  nosta.

  Pankko

  Eihän noita myllyjä täysjärkinen naapuriinsa halua. Sopivalla tuulella meteli on helvetillinen. Eikä viherpiipertäjiäkään näytä haittaavan että myllyn alueelta lyödään muutama hehtaari metsää sileäksi (tie ja myllyn alue) ja asfaltoidaan. Siinä ei ihan heti puut kasva.

  Nostokoukku

  Telkkarissa haastattelivat energia-alan professoria. Kysyivät voiko tuulivoimalla korvata ydinenergian. Ei kuulemma voi, tuotanto ja kysyntä eivät koskaan kohtaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 87)