Keskustelut Tekniikka Tuulivoima vaarallista ihmisille

Esillä 7 vastausta, 81 - 87 (kaikkiaan 87)
 • Tuulivoima vaarallista ihmisille

  Mainzin tutkimus 2019 osoitti kiistattomasti, että tuulivoiman infraäänet ovat vaarallisia ihmisen elimille ja verisuonistolle ja aiheuttaa etenkin sydämelle ongelmia.  Sydänsairaat ovat erityisessä vaaravyöhykkeessä. Jo 2015 tämä huomattiin, mutta suomessa näitä asioita ei kerrota, vaikka maailmalla on tehty runsaasti tutkimuksia (300).

  Professori Kimmo Suomi ja Pirjo Keronen ovat tehneet hienon yhteenvedon suuresta määrästä ulkomaalaisista tutkimuksesta ihmisen terveydelle sekä ottaneet kantaa suomen tekemään tutkimukseen.

  Ely-keskus ja THL levittää väärää tietoa näistä asioista poliittisen painostuksen alla. Onko tuulivoima-alueista tulossa asumiskelvottomia alueita, varsinkin kun tuulivoimaloiden koko kasvaa ja haitat suurenevat? Uusi ”asbesti”? Miksi pohjois-suomalaisten ihmisten terveys pitää uhrata näiden takia. Eikö sähkö pitäisi tuottaa siellä, missä sitä kulutetaankin.

   

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Turvetta nostetaan mutta kapasiteettia ajettu alas ja saanto riippuu säistä.

  Pavekka

  Hyvä.

  Visakallo Visakallo

  Pitäisi kehittää säistä riippumaton ympärivuotinen turpeennostomenetelmä. Toimintaperiaate olisi sama kuin palaturvekoneessa, mutta turve puristettaisiin suoraan kuivaksi pelletiksi.

  Nostokoukku

  Turve on Vihreille vaikea asia. Sitä on, se työllistää ja siitä jää rahaa geopoliittisesti aivan väärään paikkaan.

  Reima Muristo

  Turve on uusiutumatonta ja suora kilpailija uusiutuvalle energiapuulle. Mtk-kepulle turve on luonnollinen valinta, kepu pettää aina. Turpeen työllistävyys sitten on puhdasta sanahelinää.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kysymys onkin lähinnä nyt siitä millä kansalaiset pidetään lämpimänä pari seuraavaa talvea kaukolämmön tuotannossa. Sekä haketta että turvetta kannattaa hankkia mahdollisuuksien mukaan ja lisäksi fossiilisia joita on helpompi varastoida.

  Jätkä

  On totta, että riittävän kova puristus tuottaisi rutikuivaa turvrpellettiä, tehtiinhä turvebrikettejäkin puristamalla – että vesi turskui.

  Näin ollen turpeen tuottaminen sujuisi läpi vuoden, ellei liian kylmä talvi jäädyttäisi liiaksi turvetta. Kaivukoneella vaan turvetta suosta vaunuun ja sillä suoraan prässiin. Voisi toki olla jo kaivukoneen kauhassa mankeli, joka puristaisi turpeen puolikuivaksi.

  Taisi olla Vapon turpeenjalostustehtaalla Peräseinäjoella laitteet, joilla tehtiin turvepellettejä ja niistä jotain koksia jota käytettiin grilleissä, ahjoissa ja vietiin Viskimallasta tekeviin yrityksiin antamaan turvesavun aromia maltaaseen.

  Nykytekniikalla tuokin vaihe olisi varmasti tehostettavissa ja automatisoitavissa niin, että koneet rullaisivat 24/7 pellettejä, eikä toiminta saastuttaisi nostovaiheessa vesistöjämme.

Esillä 7 vastausta, 81 - 87 (kaikkiaan 87)