Keskustelut Tekniikka Tuulivoima vaarallista ihmisille

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 87)
 • Tuulivoima vaarallista ihmisille

  Mainzin tutkimus 2019 osoitti kiistattomasti, että tuulivoiman infraäänet ovat vaarallisia ihmisen elimille ja verisuonistolle ja aiheuttaa etenkin sydämelle ongelmia.  Sydänsairaat ovat erityisessä vaaravyöhykkeessä. Jo 2015 tämä huomattiin, mutta suomessa näitä asioita ei kerrota, vaikka maailmalla on tehty runsaasti tutkimuksia (300).

  Professori Kimmo Suomi ja Pirjo Keronen ovat tehneet hienon yhteenvedon suuresta määrästä ulkomaalaisista tutkimuksesta ihmisen terveydelle sekä ottaneet kantaa suomen tekemään tutkimukseen.

  Ely-keskus ja THL levittää väärää tietoa näistä asioista poliittisen painostuksen alla. Onko tuulivoima-alueista tulossa asumiskelvottomia alueita, varsinkin kun tuulivoimaloiden koko kasvaa ja haitat suurenevat? Uusi ”asbesti”? Miksi pohjois-suomalaisten ihmisten terveys pitää uhrata näiden takia. Eikö sähkö pitäisi tuottaa siellä, missä sitä kulutetaankin.

   

 • Panu Panu

  Lisää Google-kääntäjällä Mainz-artikkelista, tällä kertaa Suomeksi:

  ”kaksi kilometriä tuuliturbiinista on todennäköisesti turvallinen etäisyys.”

  Eikös ne vähimmäisetäisyydet asutukseen ole tätä luokkaa Suomessa, muistaakseni 1,5km:stä puhuttiin omalle tilalle osuvassa tuulivoimaprojektissa.

  Kalle Kehveli

  Voimalat tutkimuksessa olivat 1-2 Mw luokkaa. Tulevat ovat 5x suurempia, ja haitat myös sen mukaisia. Oikea etäisyys asutuksesta olisi ehkäpä 5 km.

  Panu Panu

  Artikkelin mukaan ääni johtuu tästä:

  ”tuuliturbiinin lavat painavat ilmaa mastoa vasten kääntyessään, Vahl selittää. Tämän on todistettu johtavan jopa 100 desibelin äänenpainetasoon jopa yhdellä tuuliturbiinilla”

  Voimistuuko tämä ääni myllyjen kasvaessa ja kuinka paljon? Ainakin taajuuden luulisi muuttuvan.

  Kaverin wikipedia-sivu on muuten wikipedian mukaan todennäköisesti huijausta, en tiedä voiko siitä päätellä mitään:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Christian-Friedrich_Vahl

  jees h-valta

  Ottaisin vaikka tähän tontille heti yhden. Metsiini niin paljon kuin mahtuu. Muriskoon rauhassa vaan.

  Gla Gla

  Jesse ei kärsi unihäiriöistä, joten ei tiedä mistä puhuu.

  jees h-valta

  Unihäiriöisten-kö mielipiteillä voidaan kansantaloudelle hyödylliset voimalat kieltää? Eikö hoito maistu paremmalta? Tunnen kyllä uniapneapotilaitakin ja he nukkuvat nyt hoidettuina hyvin. Ei se tuulivoimaloiden syytä ollut alkujaankaan.

  Gla Gla

  Ei, vaan et tiedä millaista on elää elämää, jolloin uni häiriintyy. Siksi paukuttelet henkseleitä.

  Tuulivoimalan humahtava ääni vie helposti unet hyvältäkin nukkujalta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Infraääntä tulee myös autossa matkustaessa ja pesukonetta käytettäessä, väittää Tuulivoimayhdistys. Ehkä häiriötä tuottaa helpommin korvin kuultu ääni kuin infraääni jota emme kuule.

  Lauri Sarja, eläkkeellä oleva sähköteknikko, mittaili mikroaaltopulssia tuulivoimaloista. Sitäkin kannattaisi tutkia lisää.

  Me ihmiset poikkeamme toisistamme paljon joka suhteessa, ja varmasti kaikenlaisille äänille ja säteilyille herkkiä yksilöitäkin löytyy.

  MaalaisSeppo

  Tuulivoimaloiden äänihaittoja on jo tutkittu Suomessa, eikä räjähtäneitä lepakoita löytynyt. Aihe muistuttaa kännyköiden osalta käytyä polemiikkia ja tutkimusta – paljon porua ja eforttia. Nyt ko aiheen veivaaminen on jo rauhoittunut. Sähköallergiastakaan ei enää puhuta mitään. Maansäteily voi kyllä tulla kohta tapetille.

  Tuulivoimaa on Saksassa moninkertainen määrä Suomeen verrattuna. Altistuvia henkilöitäkin on ainakin kertaluokkaa enemmän, joten, jos tuulivoima tuottaa väestölle merkittävästi ongelmia, niitä kannattaa tutkia siellä, koska se on siellä helpompaa ja tuloskin on luotettavampi. En ole seurannut Saksan tilannetta, mutta kai siellä jonkinlainen poru olisi syntynyt, jos ko ongelmia on.

  Rukopiikki

  Saksassa on muutakin melua niin paljon että ihmiset lienee jo tottuneet siihen. Kyllähän monet ihmiset tuntee olevansa kaupungissa stressaantuneempia kuin pohjoisen erämaissa. Etelään voisi minun mielestä noita myllyjä laittaa mutta pohjoisen Suomen erämaat niillä menee kyllä pilaan. Nehän näkyy vaaran ja tunturin päältä hyvin kauas ja melusaastekin korostuu muuten hiljaisessa ympäristössä. Miksihän vihreät ei tuommosta hommaa vastusta. Siinä olisi niille nyt hommaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 87)