Keskustelut Puukauppa UPM investoi selluun, mutta…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)
  • UPM investoi selluun, mutta…

    Merkitty: 

    Tuotannon kasvun takia UPM tarvitsee vuodessa yksin Kaukaalla 150 000 kuutiota enemmän puuta kuin aiemmin. Yli kaksi kolmannesta lisääntyvästä tuotannosta Suomessa on havusellua ja loppuosa koivusellua.

    ”Havukuitu tulee Suomesta, mutta suurin osa koivun lisätarpeesta tulee Kymiin ja Kaukaalle Venäjältä, koska Suomen koivutarjonta ei riitä Itä-Suomen tehtaille”, Saarela tähdentää. Kauppalehti

    On se sitten kumma kun Suomesta ei koivua löydy niin paljon kuin tarvittaisiin

  • MaalaisSeppo

    Kun metsäteollisuus seuraavan kerran itkee puun (myös koivukuidun) saatavuutta, niin hallitus voisi ehdottaa energiaverojen palautusten supistamista.

    Perassic Park Perassic Park

    Onko tuo Venäjä sitten ns. pohjaton kaivo, josta tuontikoivua saa ikuisesti? Kuitenkin NL:n aikana metsähoito, -no sitä ei taidettu juuri allokoida satsauksien ensimmäisenä kohteena.

    Luulisi kuljetusmatkojen ja -hintojen väkisinkin nousevan pidemmän päälle..

    Miten lienee?

     

    kuusessa ollaan

    Venäjällä on paljon koivua, oikeaa luomua…metsäpalojen jälkeen syntyneitä pioneeripuulajikoivikoita…

    pihkatappi pihkatappi

    Venäläisellä puulla on enemmänkin sertifikaatteja, puunjalostaja saa päättää, mitä niistä käyttää, eli kaikki on FSC:tä.

    Metsuri motokuski

    Paljonhan ne tuo myös eugasellua Suomeen. Samoin kun vievät havusellua sinne päin. Samasta lyhyt kuituisesta sellusta on kyse kuin mitä meillä koivusta saadaan. Varmaan osaltaan se vaikuttaa myös koivun menekkiin täällä.

    TTL

    UPM voisi maksaa kuitupuusta 50 euroa kuutiolta pystyyn ja silti sen selluliiketoiminta ei olisi tappiollista.

    Markkina vaan näyttää olevan sellainen, että hieman edullisemminkin saa ainakin toistaiseksi.

    Suomessa suurella toimitusvarmuudella, hyvällä logistiikalla ja riittävillä puuvaroilla uskoisi jatkuvuuden takaamiseksi kuitupuun ”reilun hinnan” olevan luokassa 30 euroa/kuutio.

    Tolopainen

    Mistä tiedät missä päin maailmaa UPM tuloksensa tekee. Suomessa tulos voi olla suhteellisen vaatimaton verrattuna trobiikkiin. Ainakaan saahat eivät täällä voittoa tee, mutta onneksi eivät voi mihinkään siirtyä.

    harrastelija harrastelija

    Sellun hinnan noustessa UPM:lle Fray Bentosin tahdas oli todellinen kultakaivos. Metsä-Botnian alulle panema tehdas siirtyi parin vuoden toiminnan jälkeen UPM:lle. Metsäliitolla ei varmaankin riitäneet resurssit, joten UPM korjasi potin. UPM:lla on yllättävän paljon tarratehtaita – ne lienee kannattavia?

    Samoin hyvä tuloinen lienee SE:lle Veracsl, koska ongelmista ei ole kuulunut pitkään aikaan.

    Apli

    UPM pelasti silloisen Metsäliiton lähes varmalta konkurssilta ostamalla Fray Bentosin tehtaan, näin on kerrottu, Raflatac eli tarra on yksi parhaiten kannattavista UPM liiketoiminnoista ja se kasvaa kokoajan, tarrapapereita tekee esim Jämsänkoski pk 3 ja 4 Tervasaari 8, siis UPM:llä jos jollakin on varaa maksaa kuitupuusta, sen näkee katsomalla yhtiön viime vuoden tulosta… Lähipuuta tehtaille, sehän on yhtiön hokema ollut, se näkyy hyvin nykyisin jo Kuopion korkeudella…

    pihkatappi pihkatappi

    Sehän oli m-real, jolla oli pari miljardia velkaa ja teki parin sadan miljoonan tappioita vuosittain, lainan korot oli reilut 7%. Metsäliitto pelasti m-realin mm. Frey Bentosin myynnillä (josta osa oli m-realin) ja lopullinen pelastus oli useiden hienopaperi tehtaiden myynti Sappille. Jordanilla oli saneerauksessa varmaan tärkeä rooli ja kartonkiin panosamisessa, jolla meneekin nyt hyvin. UPM sai Fray Bentosin halvalla ja samalla sovittiin kotimaisten sellutehtaiden jako, Botnia oli UPM:lle rasite.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)