Keskustelut Puukauppa UPM investoi selluun, mutta…

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • UPM investoi selluun, mutta…

  Merkitty: 

  Tuotannon kasvun takia UPM tarvitsee vuodessa yksin Kaukaalla 150 000 kuutiota enemmän puuta kuin aiemmin. Yli kaksi kolmannesta lisääntyvästä tuotannosta Suomessa on havusellua ja loppuosa koivusellua.

  ”Havukuitu tulee Suomesta, mutta suurin osa koivun lisätarpeesta tulee Kymiin ja Kaukaalle Venäjältä, koska Suomen koivutarjonta ei riitä Itä-Suomen tehtaille”, Saarela tähdentää. Kauppalehti

  On se sitten kumma kun Suomesta ei koivua löydy niin paljon kuin tarvittaisiin

 • kuusessa ollaan

  Ehkäpä MG on ottanut omista ja muiden töppäyksistä sen verran opiksi, että laajenemista ei pidetä ensisijaisena tavoitteena. Uusi johtaja tuntee tekniikan ja pystyy pitämään tehtaat mahdollisimman toimivina, käytännönläheisempänä tapauksena. On kuitenkin muistettava, että kyseessä on suomalainen osuuskunta. Ei se liikevaihto, vaan tulos.

  Aimo Jortikka

  UPM tekee toisen sellutehtaan Uruguayhin jos saa verovapauden ja valtio rakentaa junaradan tehtaalta satamaan. Näin se menee. Firma sanelee ehdot ja poliitikot vikisee. Ilmeisesti eivät ole vielä suostuneet ehtoihin vai pelkäävätkö sitten  markkinoiden sulamista ylituotannon alle. Rahaahan firmaan tulee sisään niin paljon ettei edes velkaa tarvisi ottaa.

  Jätkä

  Nuo ehdot ovat kovat, mutta paraimmillaan hyvät molemmille osapuolille.

  Rautatie lienee suhteellisen halpa ja hyödyttää alueen yritystaloutta. Firman työntekijät ym ehkä maksaisivat verot palkoistaan. Suomessa oleville selluhankkeille se ei ehkä kovin hyvää tietäisi, ellei Eucasellulle keksitä lisää hyödyntämiskohteita.

  Varsi

  Kävin talvella Saarenmaalla ja harvennushakkuu työmaalla. Siellä metsuri ihan käsipelissä harvennuksia teki. Kysäisin minne kuitu matkaa, metsuri sanoi sen Suomeen tulevan. Saarenmaalla on vasta ihan viimeaikoina alkanut hakkuut isommissa määrin, sahalaitoskin sinne oli perustettu. Kyllä siellä koneellisiakin hakkuita tehdään ja aika isoja aukkoja. Sain hieman tutustua paikalliseen tapaan tehdä metsä suunnitelmia. Hyvin saman tapaista kuin suomessakin.

   

  Svedu Petteri

  Hyvä muistaa hinnassa konttorityön osuus. Jos ostaa itse, niin pitää olla ostomies tai sopia työstä MHY kanssa. Tulee kuluja siitä, että kasa on valmiina tien reunassa. Sitten kuljetus.

  Venäjältä joku välittäjä varmaankin tuo. Helppo sopia kerralla isosta määrästä. Ei tule kalliita työvoimakuluja Suomessa. Nämä säästyneet henkilöt voivat torjua huutavaa työvoimapulaa, joka oli tulossa 2008 Jyrki Kataisen mukaan. Ei ole ilmeisesti työvoimapula vielä alkanut.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)