Keskustelut Puukauppa UPM investoi selluun, mutta…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
 • UPM investoi selluun, mutta…

  Merkitty: 

  Tuotannon kasvun takia UPM tarvitsee vuodessa yksin Kaukaalla 150 000 kuutiota enemmän puuta kuin aiemmin. Yli kaksi kolmannesta lisääntyvästä tuotannosta Suomessa on havusellua ja loppuosa koivusellua.

  ”Havukuitu tulee Suomesta, mutta suurin osa koivun lisätarpeesta tulee Kymiin ja Kaukaalle Venäjältä, koska Suomen koivutarjonta ei riitä Itä-Suomen tehtaille”, Saarela tähdentää. Kauppalehti

  On se sitten kumma kun Suomesta ei koivua löydy niin paljon kuin tarvittaisiin

 • harrastelija harrastelija

  Metsäliitto osuuskunta maksoi meille jäsenille koko ajan hyvää osuuskorkoa vaikka monta vuotta oli ”veitsi kurkulla”! Se tuntui käsittämättömältä, mutta hyvä niin  – ja hatunnosto Jordanille!

  Jos jädenet olisivat peränneet ”jäsenmaksujaan” takaisin, niin kuinkahan olisi käynyt ?

  pihkatappi pihkatappi

  Huonostihan siinä olisi käynyt, jos me jäsenet olisimme poistuneet joukolla.

  Yksi varmastikin pankkimies Jordanin idea oli ostella noita m-realin lainoja pois kuleksimasta, niitähän sai tutuvalla alennuksella jälkimarkkinoilta. Eli kun miljoonan laina paperin osti 200000 ja mitätöi ko. lapun, niin kyllähän siinä velat tulivat saataviksi.

  Tolopainen

  Kun jäsensijoitukset yhtiölle ovat lainaa, jota ei tarvitse lyhentää siitä kannattaakin maksaa reilusti yli markkinakoron ja silti on edullista. Osuuskaupat maksavat korkoa 10%, jotkut osuuspankit ovat maksaneet korkoa 20% jäsenpääomalle.

  Metsäliitto ei aikoinaan  olisi lainaa halvalla edes saanut lainamarkkinoilta, kun luokitus oli roskalainaluokassa ja m-realin osake oli konkkahinnoiteltu. Sittemmin Jordan pelasti yhtiön.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Fray Bentosin myyntiin oli myös se syy että se oli jäsenistön silmätikku ja siis uhka myös jäsenyyksien lopettamiselle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rane2

  Mielenkiintoista on seurata mikä on tulevan johtajan tulevaisuudenvisio.Fyysinen olemus on samanlainen kuin Jordanilla mutta ideoista ei vielä tiedä

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tausta on hiukan toisenlainen. Hämälä on tehnyt työuransa konsernissa, Jordan tuli ulkopuolelta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Jordan oli pankki- ja talousmies, jonka tehtävä oli laittaa talous kuntoon, nyt tarvitaan erilaista johtajaa. Ei tosin yhtä kyvykästä taida löytyäkään, koska Suomessa on jatkuva pula pätevistä johtajista. Poliitikkoja kyllä löytyy joka lähtöön rahoja jakaamaan, mutta tuloksentekijöitä on harvemmassa.

  Apli

  UPM ei ole tapana kommentoida yksittäisten tehtaiden tuloksia, mutta Fray Bentos on siellä kärkipäässä, Metsäliitto johon en kuulu, mutta olen iloinen yhtiöstä sillä se teki hienon päätöksen Äänekoskelle… Jordania on vaikea korvata hän pelasti kyllä yhtiön  ja on yksi parhaimmista johtajista tässä maassa, toki Pesonenkin on hyvä ei voi moittia hyvinhän yhtiöllä pyyhkii ja jatkuvasti investoi myös suomeen… Itsellä on metsäpalvelusopimus UPM kanssa lähinnä siksi että se takaa kuitupuun varman menekin, myös koivun..

  Tolopainen

  UPM ei pysty tarjoamaan omistajalle lähes riskitöntä 6% tuottoa, metsätuloille. Se pistää puuta likkelle, jos vaihtoehtona on seisottaa vanhaa päätehakkuuikäistä metsää odottamassa pystyyn kuolemista.

  Ei taida UPM ostaa myöskään hankintapuuta. Sehän tietenkin on myös tuurista kiinni millainen ostomies sattuu alueeelle, että synkkaako.

  sikari

  Ei taida päivitetyissä palvelusopimuksissa olla ostovelvotetta UPM:lla. 10 €/ m3 kyllä tarjosivat koivusta pystyyn.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)