Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 2,381 - 2,390 (kaikkiaan 2,399)
 • Vaihtoehtoja avohakkuulle

  Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

 • jees h-valta

  Haban tavallako pitää? Aika yksinkertaisen lyhyttä tarinaa tulisi kommenteista. Apukoulusta suoraan älykännyyn on kulkenut varmaan Haban urapolku.

  Rane

  No Haba etsii vielä niitä Breznevin viiksiä?

  Haba Haba

  Pravda = mt.

  Less is more.

  Rane

  ”Less is more.”

  Viiksissä?

  Haba Haba

  Vasta sitten kun viimeinen puu on hakattu, vasta sitten kun viimeinen joki on myrkytetty, vasta sitten kun viimeinen kala on pyydetty, vasta sitten te huomaatte ettei rahaa voi syödä.

  Ugh.

  Rane

  Mutta edes silloinkaan Haba ei ole löytänyt Breznevin kadonneita viiksiä.

  Ugh Ugh.

  R.Ranta

  Nimimerkkini muuttui pyytämättä ja yllättäen Rane, kun olin poissa tovin ja hain uutta salasanaa, kun vanhalla ei enää päässyt kirjautumaan. On ollut ja on vähäinen kapasiteetti niin täydessä käytössä, että kirjoittelu on jäänyt vähemmälle.

  Kun Gla luen näitä aktiivikirjoittajien viestejä täältä, niin pääteema on jatkuvan kasvatuksen täysin virheelliseksi osoittaminen. Siitä tiedetään kaikki, vaikka se  ei ole edes sallittua ollut kuin muutama hassu vuosi ja sen käyttö on  minimaalista. Keksitään mitä erilaisempia laskentatapoja, jolla tämä esim. taloudellisesti osoitetaan, vaikka hyvin tiedetään, kuinka aikuisten oikeasti taloudellista kannattavuutta on laskettava. En osaa tätä paremminkaan kuvata kuin sanalla panikoiminen. Itse suhtaudun asiaan neutraalisti, vaikka kasvatan männiköitäni käytännössä jaksollisesti.

  Samanlainen tilanne on luonnon monimuotoisuuden suhteen. Yleisesti väitetään käsi sydämmellä, että tehometsätalous ei luonnon monimuotoisuudelle ole minkäänlainen ongelma, vaan melkeimpä päinvastoin. (No, tietenkin sydämellä, kun sydämeen ei mahdu kahta ämmää.)

  Ymmärrän toki, että monilla on elantonsa puolesta suuri huoli tulevaisuudesta, joka nojaa tehometsätalouteen, eikä vanhalle koiralle kannata opettaa enää uusia temppuja.

  Rane

  Tervetuloa sitten  takaisin Reima.

   

  Puuki

  Jos ei ymmärrä  jotain laskentatapaa, niin aina voi kysyä.  Ei se tee jostain laskentavasta väärää jos ei itse ymmärrä mihin se perustuu.  Minäkin suhtaudun neutraalisti , kun vertaan erilaisia kasvatustapoja ja niistä esitettyjä laskelmia ja mallinnuksia. Ei ole tarvetta vetää johonkin suuntaan väkisin tai edes puoliväkisin, niin kuin joillan tahoilla tuntuu olevan tapana.

  Jk:n salliminen uudessa metsälaissa oli hyvä asia . Huonompi liitännäinen siihen oli kun siihen vedoten vaaditaan esim. avohakkuun kieltämistä,  ja joidenkin suusta kuultuna vielä myös taloudellisiin syihin vedoten.  Ne väitteet paremmasta taloudellisesta tuloksesta kun ei suurimmassa osassa tapauksista pidä paikkaansa.

  Ympäristön ja luonnonhoidon puolella jk:lla on olemassa etuja joita kaikkia ei ole tasaikäisen metsän kasvatuksessa.  Mutta siinä on huonoja puoliakin joita ei taas ole tasaikäisissä metissä yhtä paljon.

  Rane

  Kun Timot Kujala ja Pukkala ovat omissa metsissään ja Arvometsän metsänhoitomenetelmissä siirtyneet takaisin jaksollisen kasvatuksen menetelmiin niin se ei ( Reiman epäilyistä huolimatta ) johdu paniikista tai laskutaidottomuudesta vaan pikemminkin tosiasioiden tunnustamisesta.

Esillä 10 vastausta, 2,381 - 2,390 (kaikkiaan 2,399)