Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 9 vastausta, 2,391 - 2,399 (kaikkiaan 2,399)
 • Vaihtoehtoja avohakkuulle

  Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

 • R.Ranta

  Pitäisikö tuo kuitenkin Rane kuulla suoraan Kujalalta ja Pukkalalta? Tuo on minusta juuri sitä panikoimista. Miksi olla niin kiinnostunut heidän metsänhoidostaan ja yrittää perustella sillä jotakin.

  Pitää muistaa, että päätöksiä joudutaan aina tekemään päätöksentekohetken tiedon varassa. Myöhemmin saattaa osoittautua, että olisikin pitänyt toimia aivan toisin. Me elämme tällaisessa maailmassa.

  Jos näyttää jo päätöksentekohetkellä siltä, että investoinnin kuluja ei saada koskaan korkokuluineen takaisin, niin vaihtoehtoja on vähän. Ja mikä huolestuttavinta, kulut näyttävät kasvavan aivan eri tahtia kuin odotettavissa olevat tuotot.

  Rane

  ”Pitäisikö tuo kuitenkin Rane kuulla suoraan Kujalalta ja Pukkalalta? ”

  Rehellisen vastauksen saa Arvometsän tekemistä metsänhoitotoimista.Kujala ja Pukkala ovat olleet julkisuudessa ajamassa jatkuvaa kasvatusta kuin käärmettä pyssyyn.Jos he ovat kääntäneet kelkkansa niin sillä on yleistä merkitystä.

  United Bankers on niin iso asiakas että Arvometsän on pakko toimia niin että syntyy paras taloudellinen tulos.Pikku metsänomistajia voi hiukan huijatakin.

  R.Ranta

  Jos ja jos.

  ”Yleistä merkitystä”

  Panikoit siis käsittämäsi yleisen merkityksen vuoksi.

  Rane

  No pitäisikö olla hiljaa jatkuvan kasvatuksen merkittävimmän toimijan muuttuneista toimintatavoista?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onhan ainakin Pukkala jatkuvan kasvatuksen seminaarissa kertonut että ”vapaa kasvatus” on paras: tehdään aina niin kuin järkevältä näyttää!

  Puuki

  No hyvä että kelkka on kääntynyt. Aiemminhan oli julkisuudessakin esityksiä joissa jk oli aina paras menetelmä myös taloudellisesti.

  Rane

  Mielenkiintoista seurata kuinka pitkälle järkevyys riittää.Bankersien metsissä on Metsäkeskuksen ja Otson jäljiltä tiuhaa parimetristä männyntaimikkoa.Käykö niissä raivaussahamies vai lupasivatko Arvometsän johtajat pankkiireille ettei tämmöiseen turhuuteen tarvitse rahaa käyttää?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Timo Kujala mainitsi joskus metsämessuilla, että kyllä raivaussahaa tarvittaessa käytetään. Ei ole homma siis aivan yhtä puhdasoppista kuin oppi-isä Erkki Lähteellä.

  puunhalaaja

  Timo Kujala mainitsi joskus metsämessuilla, että kyllä raivaussahaa tarvittaessa käytetään. Ei ole homma siis aivan yhtä puhdasoppista kuin oppi-isä Erkki Lähteellä.

  Kujala pitää myös tärkeänä sitä, että omistajalla säilyy mahdollisuus avohakkuuseen. Sanoi Oriveden metsäpäivillä, että jos hänen systeeminsä ei jossain kohteessa toimi (siis ei synny uutta metsää jatkuvan kasvatuksen hakkuun jäleen), niin sitten vaan päätehakkuu sellaiseen paikkaan.

Esillä 9 vastausta, 2,391 - 2,399 (kaikkiaan 2,399)