Keskustelut Tekniikka Valmiin 2T- bensiiniseoksen terveellisyys

Esillä 2 vastausta, 51 - 52 (kaikkiaan 52)
 • Valmiin 2T- bensiiniseoksen terveellisyys

  Onko jossain tutkittu tuon valmisbensan terveysvaikutuksia? Onko vähemmän myrkyllistä kuin 98+2T-öljyseos?

 • Jätkä

  Satunnaiselle käyttäjälle paras vaihtoehto on pienkonebensa.
  Meillä käytetään nykyisin niin paljon pienkoneita, että nelareissa käytämme 98-oktaanista bensaa. Moottori – ja raivaussahoissa valmisbensaa, jolloin ei ole vaaraa kannujen sekoittamisesta.
  Jos joku laite on käytössä vain pienen hetken vuodesta, senkin keväällä, kuten puutarhajyrsin, on siinä mielestäni järkevää käyttää pienkonebensaa.
  Kun raivuria käytetään kymmeniä tunteja, lienee taloudellisempaa käyttää 98 oktaanista ja lopuksi tankata 2t pienkonebensalla. Nyt aloitamme pienen hankintasavotan ja otamme 98 2t:n käyttöön.
  Käsitykseni mukaan pumpulta otettu bensa kestää hyvin metallisessa jerrykannussa ja talvella, mutta muovikannussa kesällä säilyvyys huono.
  Ruotsalaiset käyttävät pienkonebensaa, koska siellä työnantaja maksaa polttoaineet ja se on muutenkin siellä halvempaa kuin meillä.
  Bentseenin puuttuminen aiheuttaa varmaan sen, että se on terveellisempää kuin tavallinen.
  Monet pienkoneen valmistajat kehoittavat käyttämään vähintään 98 oktaanista bensaa.
  Meillä pörrää usein viikonloppuisin kaksi raivuria, kaksi moottorisahaa, kaksi mopoa, kolme mönkijää, ruohonleikkuri, perämoottori ja mökillä aggrikaatti – jopa kaksi. Lisäksi kaksi traktoria.
  Siinä menee helposti lekkerit sekaisin, kun neljää eri polttoainetta käytetään

  Gla Gla

  En osaa sanoa, vaikuttaako kanisterin materiaali polttoaineen säilyvyyteen. Pumppubensa on kuitenkin kesällä eri tavaraa kuin talvella ja sillä saattaa olla vaikutusta säilyvyyteen. Samoin kuin sillä, säilytetäänkö bensaa kesän vai talven yli.

Esillä 2 vastausta, 51 - 52 (kaikkiaan 52)