Keskustelut Puukauppa Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
 • Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

  Mitenkä käy valtakirjakaupassa jos puutavaralajille ei löydy loppukäyttäjää? Teiden varsilla näkee jossakin pari-kolme vuotta vanhoja koivukuitupinoja joissa ei ole muuta kuin MHY:n lappu. Koivulla kun on vissiin ollut vähän nihkee menekki. Jääkö nuo myyjän tappioksi, vai MHy:n? Saako myyjä myydä ne eteenpäin vai onko MHy:n omaisuutta?

 • Arnold Layne

  MHY: metsänomistajan asialla… Pinojen perusteella hyvinkin juu.

  Hakkeeksi menevä on kätevä kuivattaa maanomistajan pentareilla. Ei tule kustannuksia teollisuudelle. Ja taas kairataan alkutuottajaa ahteriin.

  Jätkä

  Ei MHY hakkaa valtakirjalla, vaan sellaiset pinot on MHY:n omien kauppojen jämiä. Jos MHY:n lappu on päässä, niin omistajan lappuhan se on. Elikkäs puut on ostettu ja maksettu.

  Sulli

  Jahas, no entäs jos kyseessä on korjuupalvelun puu?
  <h3>”Pyydä metsänhoitoyhdistyksen puunkorjuupalvelulta tarjous puukauppaasi</h3>
  Metsänhoitoyhdistykset haluavat tarjota jäsenilleen vaihtoehdon pystykaupalla tehtävälle puukaupalle. Metsänhoitoyhdistys ei osta puita itselleen vaan välittää puut ostajalle. ”

  https://www.mhy.fi/puukauppa/puunkorjuupalvelu

  Muokkasin otsikkoa.

  Puuki

  Onko mielestänne mhy:n korjuupalvelun käyttäjät mhy:n välityspalkkiot pysyneet kohtuudessa?

  Yhden kaupan tiedän jossa oli aika suolanen hinta työn määrään  nähden.

  Apli

  Monelle yhdistykselle koivu on ollut ongelma jo pitkään, johtuen mm energiapuun huonosta menekistä, ja että metsäliittolainen teollisuus on hylkinyt mhy:n toimituspuuta, tappioita tullut yhdistyksille, aika paljon näkee koivukasoja lahoamassa teiden varsilla joissa mhy:n lappu. Välityspalkkioiden suhteen kannattaa olla tarkkana, ilmaista työtä ei ole..

  r.ritva r.ritva

  Kannattaa tarkastella MHY-tulleen korjuupalvelun ja puukaupan yhteenveto.

  Puunmyyntitulot:lajeittain eriteltynä.

  Puukaupanyhteydessä laskutetut kulut:kokonaisurakointi ja kaukokuljetukset.

  Valtkirjakaupankulut.

  Eli ilmaisia lounaita ei ole.

  Puuki

  Yhteenvedot löytyy papereista eikä ilmaisia lounaita ole. Se on totta, mutta lounaan voi saada joskus edullisemminkin jopa samantasoisena, jos ei heti ensimmäiseen tarjoiluun haksahda.

  ( Omassa casessa  oli kyseessä kolmannen osapuolen tekemä kauppa, jossa näin paperit vasta jälkeen päin.)

  r.ritva r.ritva

  Tosi on näkee vasta jälkikätteen selvityksestä mitä on joutunut maksamaan.Yhteenvedossa selviää mitä tarkoittaa kaukokuljetus.Esim.koivutukista olet saanut paremman hinnan mutta kuljetus ostajalle maksaa erikseen ja tuos voi olla yllättävä.Ehkä myyjän olisi kouluttauduttava näihinkin kuvioihin.Jos myyt suoraan jollekkin firmalle ilman välikäsiä hinta on se eikä normaalissa tilanteessa lisäkuljetuksia tai muita maksuja tule ymmärtääkseni.Nyt pukkasi nämä myrskytuhot ja on löydettävä nopea ratkaisu.Jotkut käyttävät korjuupalvelua eli maksat siis kaikki kulut itse.Tavallaan on kyse hankintakaupasta vaikka vielä et ole puita hakannut tienvarteen.Oisko tuo yksinkertaistettu malli.

  Puuki

  Liki 1/3-osa korjuukuluista välityspalkkaan n.1000 motin avohakkuusta, jossa kuviot vierekkäin ja vain muutama puutavaralaji. Tukit yhdelle sahalle ,kuitupuut yhteen osoitteeseen. Kork. päivän homma. Yksittäistapaus, mutta silti huono maku tuommoisesta jää.

  Jovain

  Mhy:n korjuupalvelun rooli on toimia välivouhkana myyjän ja ostajan välissä ja laskuttaa palveluistaan metsänomistajaa. Menettely on turha, ylimääräinen ja kallis, muutenkin ahtaassa tilanteessa, jossa myös metsäosasto perii kulujaan ja tekee sen puun hinnasta. Korjuupalvelun kaupat ovat hankintakauppoja.

  Ns. kauppatavan muutos avaisi tämän korjuupalvelun ongelman, niin kuin avaisi monta muutakin puukaupan ongelmaa. Toimituskaupassa metsäosasto tarjoaa puusta ja tarjoaa korjuusta ja jättää puunmyyjän varaan, ottaako korjuun palveluna, vai korjaako itse, tai yhteistyö kumppanien kautta. Mhy voi korjata metsänomistajan puita tässä tapauksessa toimimatta välivouhkana ja että siitä maksetaan metsänhoitoyhdistykselle? Mikä olisi tuo käytännön järjestely?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)