Keskustelut Puukauppa Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
 • Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

  Mitenkä käy valtakirjakaupassa jos puutavaralajille ei löydy loppukäyttäjää? Teiden varsilla näkee jossakin pari-kolme vuotta vanhoja koivukuitupinoja joissa ei ole muuta kuin MHY:n lappu. Koivulla kun on vissiin ollut vähän nihkee menekki. Jääkö nuo myyjän tappioksi, vai MHy:n? Saako myyjä myydä ne eteenpäin vai onko MHy:n omaisuutta?

 • Visakallo Visakallo

  Jovain käyttää ilmaisua ”isännätön raha”. On valitettavasti sanottava, ettei sellaista tahaa ole olemassa, eikä myöskään puulla ole olemassa hintaa, josta vähennettäisiin korjuu-, ym. kulut. Eikö olisi parempi, että pysyteltäisiin keskusteluissa realimaailmassa eikä unelmissa.

  Jätkä

  Joovaan provosoi minkä ehtii, mutta kuten näkyy, siihen touhuun harhautuneita ei ole löytynyt paria asiasta mitään ymmärtämätöntä lukuunottamatta. Jos uskoo sokeasti esim ”Tohtoriin”, niin se johtuu vain siitä, että on täysin irtautunut todellisuudesta ja uskoo kaiken, mitä ”Tohtori” ja hänen asistenttinsa jankuttavat.

  Jokainen voisi aloittaa puunmyynnin toimitussopimuksilla vaikka tehtaan vastaanottoon asti, eikä mittaus tuota ongelmia. Jokaisessa vastaanottopisteessä on ammattitaitoiset mittaajat. automaattiset mittaportit, vaakamittauslaitteet, joissakin jopa upotusmittauslaitteet käytettävissä, eli määrät kyllä saadaan selville.

  Kunhan tavara on sopimiksen mukaista ja oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

  On aivan samantekevää, millä puut on hakattu, millä ajettu, kuka tehnyt, miten kuljetettu vastaanottoon, kunhan ne on toimitettu sinne.

  On lapsellista känistä asiasta, josta ei itse Joovaan ymmärrä yhtään mitään, taikka jos ymmärtää, ei pysty asiaa kertomaan siinä muodossa, että sen muut ymmärtäisivät. Tuollaiset asiat vaativat vedenpitävät näytöt, eikä ressukka ole edes niitä hankkinut väitteittensä tueksi.

  mehtäukko

  Tuolla ”Suuren huijauksen osastolla” Joovainin vastausten sekavat yhteenvedot eivät kyllä vakuuta ketään toista ”tohtoria”.

  Olisihan jo moiseen PITÄNYT tarttua joka metsäfirman ukkelin, mutta … taitaa takaperin tökyttää…?

  Metsuri motokuski

  Onhan noita toimitusvaihtoehtoja esitetty jovainille useitakin. Olen ymmärtänyt että hänen ideologinsa lähtee kuitenkin siitä että toimitusvaihtoehtoja ei ole riittävästi ja hän haluaisi että metsäomistaja toimittaisi itse puunsa tehtaalle ja siten kyseinen vaihtoehto olisi lisänä toimitusvaihtoehdoissa. Täällähän on todettu usean kirjoittajan toimin ettei asia pidä paikkaansa. Yllä jätkä selvitti asiaa jälleen.

  Ainoa asia joka ilmeisesti hänen mielestään on väärin että nyt hankintakaupalla toimitettusta puusta ei makseta tarpeeksi. Sitä ei minulle ole vieläkään selvinnyt että millä ihmeellä teollisuus on valmis maksamaan toimituspuusta enemmän kuin se itse siitä maksaa nykyään. Pakottamallako ? Toisaalta hän on ymmärtääkseni vakuuttunut siitä että maatalouden sivuelinkeinona tehtävä hakkuutoiminta vähentää puunkorjuukuluja. Tuohon on LV:kin puuttunut tutkimuksessaan. Vielä ei ole todistettu missään sitä että alkavatko maanviljelijät tutkimuksen esittämällä hinnoilla urakoimaan kalustoillaan. Ainakin täällä isännät eivät siihen ole valmiina vaikka kalustoakin löytyy. Nekin jotka ovat hakkuutoimintaan halukkaita niin ovat ostaneet kunnon korjuukaluston motoineen ja ajokoneineen. Minusta jovaini ja LV voisi kerätä faktaa asioidensa ympärille eivätkä olettaisi että asia järjestyy heidän esittämällä tavalla kysymättä asianosaisilta asiasta mitään.

  Jovain

  Sadun kertojat vauhdissa näemmä. ”Niinhän sitä sanotaan, että siellä koira ölisee missä kalikka kalisee”.

  Visakallo: Kyllä se hinta puulla on olemassa, sekin hinta, josta korjuun kustannukset on vähennetty. Esim. tukki menee reilusti pystykaupan hyväksi, vaikka kustannukset on jo vähennetty.

  Ethän siitä Visakallo mihinkään pääse, että korjuun kustannuksista n. 90 % on pystykaupan korjuun kustannuksia ja että pystykaupan korjuun kustannukset ovat piilokustannuksia, ovat metsänomistajien rahaa ja ilman, että metsänomistajia hyväksytään korjuupalvelun piiriin pystykaupassa. Eli tienaamaan omista rahoistaan. Kysymys on edelleen siitä miljardista, korjuun kokonaiskustannuksesta, eli ”isännättömästä rahasta”, sanotaan, koska se raha on metsänomistajilta sanoisinko suljettua rahaa.

  Visakallo Visakallo

  Miten Jovain se raha voisi olla metsänomistajan rahaa, kun se ei ole koskaan hänellä ollut? Puiden arvo on sama kuin niiden arvo jalostuksen raaka-aineena. Metsän rahallinen arvo on käytännössä nolla, jos sen puita ei jostain syystä tarvittaisi jalostuksessa. Meillä on jo tällaisia metsiä. Toivottavasti niitä ei tule kovin paljoa lisää.

  Rane2

  ”Sadun kertojat vauhdissa näemmä. ”Niinhän sitä sanotaan, että siellä koira ölisee missä kalikka kalisee”.”

  Mutta miksi koirat eivät kerro syytä intoon rajoittaa metsänomistajien valinnanvapautta?Miksi syyt yrityksiin sulkea metsänomistaja pystykaupan ulkopuolelle yhteiskunnan sääntelyllä yritetään salata?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mielestäni täällä ei olla salailtu, vaan todettu moneen kertaan ne syyt, miksi metsänomistajien osuus puunkorjuusta ei todennäköisesti tule kasvamaan, pikemminkin vähentymään. Jos joku kaipaa kertausta, niin lukee ketjun ”Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus” niin sieltä löytyy.

  Jätkä

  Otappa nyt JooVaan lusikka kauniiseen käteen ja fundeeraa hieman, kuinka kannattavaa on tehdä hankintakauppa – tai toimituskauppa tukkileimikosta, jossa pystyyn maksetaan 60 € / kuutio tukkipuusta. MO:n omatoimisena korjuuna tehty, joko hankintakauppa tai tienvarsitoimitus, hinta tukille on 58 € / kuutio. Siitä sitten makselet hakkuun ja ajon, taikka teet kalliimman mukaa, eli tuherrat siellä itse Homeliten ja Zetorin kanssa. Sahalla raakataan 15 % tukeista, joista ei makseta mitään, ne saat hakea sahalta, jos kykenet.

  Siinä vasta JooVaanilta porua syntyisi. Hyvä jos kestäisi sen verran, että ei kaulakiikkuun ryntäisi. Mutta kyllä naapurit nauraisivat moista hoopoa.

  Jovain

  Rane: Ei ole mistään yrityksistä sulkea. Kyllä metsänomistajat on jo suljettu korjuun ulkopuolelle. Ei tarkoita muuta metsänomistajien sulkemista pystykaupassa, eikä sääntelyn lisäämistä, vaan nimen omaan sen purkamista.

  A. Jalkanen ja monet muut eivät ilmeisesti sisäistä tai eivät halua sisäistää (sossut) sitä, että jos metsänomistajien osuus korjuussa on vähenemään päin, niin onhan siihen oltava jokin syy. Syyksi tarjoillaan nykyisen mallin mukaisia erilaisia vaihtoehtoja metsänomistajan noudatettavaksi. Ne eivät kuitenkaan ole se varsinainen syy. Syyksi riittää myös vuosikymmeniä jatkunut metsänomistajien ulos sulkeminen. Eli jos ei ole kysyntää ei voi olla myöskään tarjontaa.

  Korjuun kustannukset nousevat kokoajan, niitä ei ole saatu hallintaan. Ja koska tilanne on tämän kaltainen, tuskin niitä on yritettykään saada hallintaan. Bisnes on muualla kuin metsänomistuksessa.

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)