Keskustelut Puukauppa Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)
 • Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

  Mitenkä käy valtakirjakaupassa jos puutavaralajille ei löydy loppukäyttäjää? Teiden varsilla näkee jossakin pari-kolme vuotta vanhoja koivukuitupinoja joissa ei ole muuta kuin MHY:n lappu. Koivulla kun on vissiin ollut vähän nihkee menekki. Jääkö nuo myyjän tappioksi, vai MHy:n? Saako myyjä myydä ne eteenpäin vai onko MHy:n omaisuutta?

 • wanhajätkä

  En ymmärrä koko keskustelua. Mitään radikaalia ei voi muuttaa omassa toiminnassani. Teen hakkuut metsän ehdoilla. Itse kaiken mikä kannattaa itse tehdä. Hyvät päätehakkuut myyn luonnollisesti pystöön. Tukin osoite on tiedettävä ennnen hakkuuta. Katkonta on niin kirjavaa. Kuidun voi tehdä millon vaan runkosopimusten puitteissa eikä silti ole naimisissa teollisuuden kanssa. Runkosopimus takaa kuitenkin kaupan. Paljon kuitenkin myyn ”ohi”. Lieneekö se sitten toimituskauppaa jos minä teen ja kuljetusliike jobbaa ruotsiin. Ruotsalaiset maksaa kuitenkin suoraan. Ruotsalaisten kuljetusliikkeille maksama korvaus ei minua kiinnosta. Sinnekköhän se jovainin isännötön katoaa…..en vaan oo isännätöntä rahaa ikinä enkä missään nähny.

  Paljon teen kuitua valmiiksi vakka yhtiöt olisivatkin ostokiellossa. Aina se kuitenkin kaupaksi on mennyt.

  wanhajätkä

  Valtakirjakauppaa MHYn kanssa olen aina tehnyt ja korjuupalvelua ennen kuin laitoin oman ketjun. Molemmista on hyvin positiiviset kokemukset. MHY hoitaa kauoat edelleen kaupat kaukaisimmista palstoista.

  mehtäukko

  Tuo ”isännätön raha” on niin outo käsite muutenkin että sen laskemisessa pitää varmaan olla tohtorin hattu?

  Työhön ja toimintaan se ei vaikuta enempää kuin sivutuuli mopon ohjaukseen.

  Jovain

  Onhan se Metsänhoitoyhdistyksen toiminta ongelmallista. Mhy:n korjuupalvelu joutuu toimimaan (kikkailemaan) puun ostajan ja myyjän välimaastossa. Samoin toimimaan hankinta ja pystykaupan välimaastossa, koska pystykauppaan sisältyy näitä metsänomistajaan kohdistuvia rajoituksia. (Mo. urakointiin, mittaukseen, puiden vastaan ottoon jne.) Ja koska metsäomistajia ei hyväksytä pystykaupan korjuupalvelun piiriin. Siitä syystä korjuupalvelun kaupoissa noudatetaan hankintakauppoja.

  Kauppatavan muutos on ratkaisu näihinkin ongelmiin. Otettaisiin metsänomistajat reilusti mukaan korjuupalvelun piiriin. Jää senkin jälkeen valinta vapaaksi, toimiiko itse, vai käyttääkö palveluja, niin kuin on käyttänyt tähänkin asti.

   

   

  pikkutukki

  Se pitää ymmärtää korjuupalvelua käytettäessä , että näyttää hinta korkealta , mutta sitten siitä vähennetään kaukokuljetus , lähikuljetus , teko + välittäjän kulut . Sitten mitä jää päästään vertaamaan olisiko pystyhinta ollut parempi .

  Sulli

  Sitä tässä olin alunperin hakemassa että jääkö korjuupalvelua käytettäessä myyjältä raha saamatta vai maksaako MHY jokatapauksessa jonkun ”takuuhinnan” vaikka kalikat jää tien varteen. Omilla sivuillaan väittävät etteivät osta omaksi. Toisaalta sitten minkä firman rahoitusasema sitä pitemmän päälle kestää jos täydellä hinnalla ostettu puu jää laanille lahoamaan?

  mehtäukko

  Pikkutukin luetteloon vielä mahdolliset tien auraukset, lanaukset, murskekuormat, tievesakon raivaus…Jos nyssäkkä ei ole rekalla ajettavissa, nuppivähennys…

  Kyllä jaksaa mo tilin kuitata, kun kaikki ”yllätykset” on vähennetty.

  Välityspalkkiohan lähtee joka motista.Takuuhinnasta ei ole koskaan mainittu.

  Jovain

  Onhan hankinta ja metsänomistajien korjuupalvelu ajettu anhittomaksi. Sen kustannukset ovat huomattavasti suuremmat, mitä puunhinta taulukot osoittavat. Verrattaessa pystyn hintoja hankinnan hintoihin, on otettava huomioon myös se, että pystyhinnoista on korjuun kustannukset jo vähennetty.

  Onhan näissä tulonsiirtoa pystyn hyväksi, mutta on myös kallista, hankintapuiden vastaanotto, mittaus ym. ja vaatii omat järjestelynsä, oman kauppamuotonsa ja logistiikkansa? Onhan meillä siihen varaa, metsänomistajille omansa ja teollisuudelle omansa?

  Nämä hankintaan sisältyvät tulonsiirrot ovat kuitenkin vähäisiä siihen nähden, mitä pystykaupassa aiheutuu siitä, että metsänomistajia ei oteta korjuupalvelun piiriin. Puhutaan isoista tulonsiirroista, piiloperinnästä ja isännättömästä rahasta, joka on miljardi luokkaa.

  jees h-valta

  Ja taas alkaa kierto alusta. Jovain meinaa vissiin että toisto on kaikkien muutosten äiti. Isännistä viis.

  mehtäukko

  Kova on halu pujottaa pakkopaita. Se ei taida yksipuolisesti onnistua?!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)