Keskustelut Puukauppa Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
 • Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

  Mitenkä käy valtakirjakaupassa jos puutavaralajille ei löydy loppukäyttäjää? Teiden varsilla näkee jossakin pari-kolme vuotta vanhoja koivukuitupinoja joissa ei ole muuta kuin MHY:n lappu. Koivulla kun on vissiin ollut vähän nihkee menekki. Jääkö nuo myyjän tappioksi, vai MHy:n? Saako myyjä myydä ne eteenpäin vai onko MHy:n omaisuutta?

 • mehtäukko

  Joovain hökäisi tuolla ”Suuren huijauksen osastolla”: …”Suljet mo:t korjuun ulkopuolelle,lupaat vain pienen siivun hankintaan.Sitähän nämä mahtimiehen kotkotukset tarkoittavat..” En viitsinyt tuolloin vastata moiseen potaskaan että jos hyvinkin laantuisi…?

  Mitä vielä.

  Olenko minä sulkenut ja siivuja jättänyt? Ja kuka tällä foorumilla kotkottaa oikein viimeisen päälle saadakseen käärmeen pyssyyn? Ei taida ruudinkeksijä ajatella,  että jos käärme sinne tussariin lotkahtaisi, se räjähtäisi heti sillä tähtäilijän silmille.

  Visakallo Visakallo

  Jovain: ”Bisnes on muualla kuin metsänomistuksessa.”

  Nyt voin olla Jovain kanssa samaa mieltä! Metsänomistajien tulotaso ja elintasokin on muiden ansio- ja pääomatulojen takia noussut, joten metsätulojen osuus on vastaavasti pienentynyt. Suomessa on hyvin vähän henkilöitä, jotka elävät aivan pelkästään metsätuloilla. Lieneekö tälläkään palstalla montaakaan sellaista? Kysymys ei siis Jovain ole mistään salaliitosta ja isännättömän rahan väärinkäytöstä ohi metsänomistajien, vaan aivan normaalista yhteiskuntakehityksestä.

  jees h-valta

  Noinhan siinä on käynyt kun Visakallo yllä mainitsee. On vain sattunut niin että yhteiskunnassa saa jo rahaa muualtakin kuin peruselinkeinoista eli maa-ja metsätaloudesta. Joskus aina tuntuu ettei silti Jovain ole ainut joka ei tätä ymmärrä. Myös esim. MTK on peräti huonosti sopeutunut kaupunkimetsänomistajien ja kakkosviljelijöiden asemaan. Ja silti sille koalitiolle pitäisi jäsenmaksujakin maksaa aika täysturhuudesta.

  Jovain

  Visakallo: Valitettavasti väärin sammutettu. Ei ollut mistään normaalista yhteiskuntakehityksestä. Tarkoitin bisneksellä muuta kuin metsänomistajien tulon muodostusta metsätaloudessa. Metsätaloutta kyllä, mutta valitettavasti metsätalouden päämarkkinaksi on muodostunut muut bisnekset kuin puun tuottaminen. Kuten puunjalostus metsässä, yhtiöiden metsänomistajan puilla käymä kauppa, metsätilakauppa ja tämän tyyppiset seikat, joita käydään myös metsänomistajan kustannuksella. Eikä näiden tuotto ole vielä niissä korjuun miljoonissa (isännätön raha), joita on laskeskeltu. En väitä että raatilaiset, ainakaan tietoisesti olisivat langenneet, mieluummin uskon heidän voittaneen, mutta esim. tämän viestiketjun korjuupalvelu. Toimiihan se niin ahtaissa rajoissa ja onhan näillä bisneksillä myös seurauksensa, jos ei muuta, niin ainakin metsäomistajan tappioksi. Tarkoittaa myös sitä, että metsänomistajien pitäisi torhakoitua, mutta tuppaa olemaan myös niin, että se toisen hyöty on toisen tappio.

  Taiki

  Ei saa vähälahjainen ihminen tolkkua tuosta pyörityksestä. Ei vaikka kuinka lukisi.

  Tulee vain mieleen eräs surullisen hahmon ritari, hänen aseenkantajansa ja tuulimyllyt.

  Jovain

  Jos keskustellaan metsätalouteen liittyvistä kääntöpuolista, kuten puukauppaan, korjuuseen ja metsänomistukseen tai metsänomistajan oikeutukseen liittyvistä asioista, osoittautuu hyvin pian vähälahjaiseksi. Mutta se kuitenkin kannattaa tehdä ja perehtyä asioihin. Kysymys ei ole normaalista yhteiskuntakehityksestä, eikä siitäkään, että näitä vähälahjaisia ritareita on täällä enemmänkin.

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)