Keskustelut Metsänhoito Vasemmistoliiton metsäpolitiikka

Tämä aihe sisältää 105 vastausta, 24 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Lenkopetäjä 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 105)
 • Vasemmistoliiton metsäpolitiikka

  Media on viime aikoina kilvan kehunut Vasemmistoliiton Li Anderssonia.
  Kehuminen näkyy ja kuuluu, kohde kasvaa silmissä, eikä itseriittoisuudella ole enää rajaa.
  Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n vaalitentissä kysyttiin, ilmoittaako joku puolue jo nyt, ettei lähde Jussi Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen. Kysymys on perusteltu, sillä Ruotsia uhkaa vastaavassa tilanteessa poliittinen konkelo.
  Väärä kysymys! ilmoitti Li Andersson tuohtuneena, kun utelu PS-yhteistyöstä tuli eteen. ”Ei niin vähänkään”, Andersson lisäsi, kun Jussi Halla-aho piti kysymystä omalta kannaltaan outona.

  Nyt tekisi mieli kysyä myös Vasemmistoliiton metsäpolitiikasta, mutta olisiko sekin Lin mielestä väärä kysymys?

 • wanhajätkä

  Jätkä nyt muitelee vanhaa ruusunpunaista kulta-aikaa. Aikaa jolloin vielä Ay-mafia oli voimissaan. Saattaa se jollakin metallin pajalla nostaa vielä päätään. Uhkailu ja tuonkaltainen esiintyminen johtaa nykymaailmassa käräjille työpaikkakiusaamisesta. Uhon aika on ohi ja nykynuoret ei alistu tuommosen painostuksen alle. Hässäkän työpaikalla kyllä tuommonen luottamusmies saa aikaan. Tuommonen häirikkö kyllä hiostetaan ulos ja kannetaan ulos vaikka kuinka jakkaralla istuisi. Samalla lähtee se jakkarakin. Työ jota tuommonen häirikkö Ay- pomo alkaa ”johtamaan” hyvin nopeasti ulkoistetaan. Jakkaroiden selkänojaan laitetaan kopio irtisanomislapusta ”tuotannollisista ja taloudellisista syistä”. No saavatpahan oman pilkkijakkaran mukaan läksiäislahjana. Koko häirikköporukka pihalle ja virolaisporukka hoitaa hommat alihankintana. Kukahan kusasee omiin muroihin?

  wanhajätkä

  Tarkennappa mitä konkreettisia etuja liitonmies saa työpaikalla. Samat edut saa varmasti liittoon kuulumatonkin helposti neuvottelemalla. Tietenkin jää liiton koulutusristeilyt tekemättä…

  Jätkä

  Fundeeraappa, mikä on tulevaisuus, jos kukaan ei kuuluisi ammattiliittoon, eikä olisi SAK:ta eikä AKAVAa PAMIa KTKta jne.

  Kaiken kukkuraksi vielä te ”velliperseet” olisitte äänestäneet Kokoomuksen ja Vihreät ainoiksi poliittisiksi puolueiksi, jotka toimivat Eduskunnassa. Eli mielikuvituksissa elätte kermaperseen elämää.

  Kovasti olet haistellut ja maistellut kapitalismin hedelmiä ja unohtanut, millaista on olla ihan vain pienipalkkainen työläinen.

  Kun sanotaan, että ahneella on paskainen loppu, niin se häämöttää sen tien päässä, eikä se tuollaisten ”ajattelijoiden” haaveena kuitenkaan taida olla, vaan siellä palaa heiän haaveissaan kirkkaana valomainos: Mullekaikkihetinyt!

  wanhajätkä

  Kapitalismiä kävin haistelemassa jenkeissä enkä siitä pitänyt. Liitot yrittivät hapattaa meidänkin firman. Minun aikana ei vielä onnistuneet. Sitten isännäksi vaihtui metsähallitus. Työntekijät voivat pahoin ja sairasteli. Osaajat ostettiin kilpailijoille. Työntekijöitä ei arvostettu. Minkäänlaista joustoa ei ollut kummallakaan osapuolella ja työntekijöiden ansiot romahti. Metsähallitus raiskasi firman ja työntekijät. Neljä vuotta myöhemmin olikin sitten aika laskea liput ja lopettaa koko homma.

  Sanelupolitiikalla puolin ja toisin ei homma pyöri. Ei ainakaan istumalla. Meillä oli myös työntekijöillä kivaa olla töissä ja useat tienasivat enemmän kuin omistajat. Työntekijöitä ja osaajia pitää osata kunnioittaa , palkita kunnolla. Ei tasapäistää jonkun liiton änkyrän toiveen mukaan. Monet meillä tienasivat paremmin kuin yrittäjä.

  Joustoa tarvitaan. Tessillä saa pyhkiä persettä… Eihän sillä kukaan töihin lähe, tarvitaan liukumia…paitsi mamut joille se tuntuu riittävän. Maailma muuttuu ja liittolaisten on kilpailtava siirtotyöläisten kanssa. Siinäpä liitoille onkin miettimistä. Tunnetko yhtään jätkää metsäalallakaan joka olisi työttömänä jos osaaminen ja asenne on kohallaan?

  Jätkä

  Asenne työhön ja ammattitaidon puute taitaa suurimmalla osalla esim työttömillä konekuskeilla olla työttömyyden syy. On vain olemassa ongelma, että ne, joilla on asenne ja taito hanskassa, on palkattu muihin hommiin.

  Hyvän kuskin pitää tuntea kutsumusta alalle ja työhön, jos hän viihtyy vuosikausia metsätöissä.

  Tuore työmarkkinatutkimus kertoo työllistymisen esteistä: -Kova kilpailu työpaikoista ja  huono järjestäytymisaste mahdollistavat työnantajille työn halpuuttamisen.

  Noilla eväillä ei Suomi nousuun -toteudu milloinkaan.

  Tolopainen

  Tilanne nyt vain on aivan toinen työmarkkinoilla, osaajille maksetaan heidän pyytämänsä palkka, koska tulijoita ei ole. Joissakin yhtiöissä on luvattu 1500€ palkkio, jos löytää firmalle rekrytointiin johtavan työntekijän. Nyt ei tietenkään ole kyse mistään lippalakkiporukoista.

  Jätkä

  Osaajille ei todellakaan makseta heidän pyytämäänsä palkkaa. Osaajia ovat ne, jotka tekevät sen tuottavan työn, joka käy kaupaksi myös maailmalla.

  Monet sanovat heitä ”Persvakoäijiksi”. He ovat henkilöitä, jotka tulevat ja tekevät – vetävät ne väkevät. – sanottiin ennen. Tunnen muutamia sellaisia, jotka melko pitkälle ratkaisevat ongelman kuin ongelman. Vaihdoin autoon akun, sehän on simppeli homma ja jopa minä tiesin, että autosta ei saisi virta katketa hetkeksikään.

  Kytkin virtalähteen hyvillä apukäynnistyskaapeleilla Plus-kaapeliin ja runkoon. irroitin akun autosta ja pistin uuden akun melkoisen ahtaaseen lokeroon paikoilleen – ja HUPS, Apukaapeli loksahti irti plusjohdosta! Autosta soitin mykistyi. No kansiossa on radiopassi ja ohjekirjassa koodin palautus. MUTTA Soittimessa on kuusi numeronäppäintä,ja koodissa kaksikin yhdeksikköä.

  Ajelin autokorjaamolle. ei ratkennut, ajelin Veikon koneeseen, joka myy noita laitteita, ei onnistunut, vaikka siellä oli täyellisen nörtin näköisiä nuoria sällejä.

  Ajelin toiseen pikkukorjaamoon: N. kaksi minuuttia, kun soitin alkoi toimia.

  Korjaamon omistaja on kaveri, jonka persvako hyvin helposti vilahtaa, kun hän joutuu kumartumaan.

  Hän pyysi työstä 2 € – annoin vitosen ja kiitin…

  Tolopainen

  Jätkä: et tunne yhtään huippuosaajaa, he tekevät noita järjestelmiä, joita sinun persvakomiehet tuurilla saavat toimimaan.

  Puuki

  Onko ”työmiehen viivan” näkyminen tae ammattitaidosta ?  Voi siinä olla perääkin, kun keskittyy oikein hyvin asiaan , niin ei ole tietystikään ensimmäisenä mielessä ulkonäkökysymykset.

   

  Lenkopetäjä

  Mistähän tuo tolopaisen asenne työmiehiä kohtaan kumpuaa🤔eikö sinusta itestä oo koskaan ollu tekemään työtä nii oot katkera

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 105)