Keskustelut Puukauppa Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 131)
 • Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

  Kysyin ostohenkilöltä tämän hetkistä hintaa. 2e/m3 kesäkorjuukelpoisista harvennusleimikoista hinnanlisä. Mitä mieltä? Eipä ole kummoinen lisä.

 • Tikkula

  Kaakossa sellainen huomio parin viikon aikana ,että niin vanhat kuin uudetkin kuitupinot häviävät rivakasti teitten varsilta.(myös asfalttitiet) Ajan hinnoista ei tietoa.

  Gla Gla

  ”No ei se tämän kokoisessa leimikossa suurta osaa näyttele sellainen parin euron korotus..”

  Sittenhän myyjällä ei ole ongelmaa hintaa korottaa..?

  Jalmari Kolu

  https://www.ptt.fi/ennusteet/metsaala.html

  Katsotaan. Epäilen että 3% nousu kuidun hinnassa on alakanttiin. Toki teollisuus voi pyytää verohelpotuksia tms. mutta toivon että ainoa lääke on maksaa. Minusta 10% korotus olisi realismia.

  Kalle Kehveli

  MH yritetään saada polkemaan puun hintaa niin kuin ennenkin. Toivon mukaan valtio ei suostu siihen.

  Tolopainen

  Kyllä tuo UPM:n lakko sopii nykytilanteeseen kuin nenä päähän. Puunkysyntää on niin paljon pois markkinoilta, että Venäjän puuta ei edes tarvita. Ei noita tehtaita enää koskaan käynnistetä. Ei ne mitään tuottaisi, kun energian hinta nousee aivan uusiin sfääreihin. Vuodessa dieselin hinta ylittää 3€/l. Parhaiten tuottaa kannattamattomien toimintojen lopetus. Eikä kaikille tehtaille mitenkään saada raaka-puuta, lopettaminen on pakko tehdä. Kiinan markkina voi myös hyytyä totaalisesti, Mikäli sekaantuvat Venäjän sotaseikkailuihin.

  jees h-valta

  Eipä ole kovasti koivupuun ostohaluja ilmoiteltu. Kyllähän sitäkin jokunen rekkakuorma olisi mutta en kyllä usko että kysyntä edes piristyy.

  Apli

  Eiköhän se siitä kun UPM lakot loppuu, niin kysyntä ja hinta nousee, samoin kun rauman saha ja kemin uusi sellutehdas.

  Puuki

  Paltamon biotuotehdaskin on tulollaan jahka se yllättäen löytynyt harvinainen kasvi saadaan siirrettyä tulevan tehtaan kohdalta johonkin turvallisempaan kasvupaikkaan.

  Kun inflaatio on n. 5 %, niin puunhinnan pitäisi nousta vähintään ~ 7-10 % jotta selvää nousua tulisi.   Kun inflaatio-  eikä muutakaan pysyvämpää hinnankorotusta ei ole tullut käytännössä ollenkaan kotimaan kuitupuulle vielä n. 35 vuoden aikana , niin olishan sen sopivaa joskus toteutuakin.  Kun energian hinta nousee niin selvää on, että puun käyttöä pitää lisätä nykytilanteessa. Ei voi lähteä siihen että  hiilen tuonti jatkuisi venäjältä .

  Visakallo Visakallo

  EU:n komission suunnalta on alkanut kuulua tietoja, että mm. taksonomia-kaavailut siirtyvät nyt määrittelemättömälle tauolle. Tämä saattaa kotimaassa aiheuttaa joissakin turhautumisia, josta on pieniä merkkejä jo nähtykin.

  MaalaisSeppo

  Katselin eilen tulleen Metsälehden puukauppakäppyröitä. Hiljaista näyttää olevan. Ostajat panttaavat ja sulattelevat pystyvarantojaan. Nyt myyjien kannattaa olla hissun kissun. Otetaan ensi kesän kasvu talteen ja katsotaan tilannetta kesällä.

  Kelirikkotilanne tullee olemaan vaikea. Myös metsäpohjat ovat märkiä pitkään. Nyt kelirikkoleimikoista voi Vapun jälkeen saada hyvän hinnan.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 131)