Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 1,751 - 1,760 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Reima Ranta

    Mihinkään ylenpalttiseen byrokratiaan ei ole paluuta eikä tarvetta. Mitään merkityksellistä nuorempana hakkuuta en ole havainnut.

    Se mitä silmiin pistävästi pitäisi lisätä on harvennushakkuut ja raivaukset.

    Hirviongelma tulisi saada ratkaistua ja kuitupuulle sille kuuluva hinta. Kannattavuus ratkaisee ongelmat oikealla tavalla ei byrokratia.

    Gla Gla

    Minustakaan lakia ei tarvitse nyt alkaa muuttaa. Ei pidä unohtaa sitä, mitkä asiat oli tavoitteena ja mikä oli tilanne ennen lakimuutosta. Ja mitä mmm suunnitteli ennen metsälain uudistusprosessin alkua. Minä en voi käsittää, miten uudistamisvelvoitteen laiminlyönti olisi omistajalleen kannattava ratkaisu eli onko tämä niin ison mittakaavan ongelma, että siitä on syytä yhteiskunnan tasolla huolestua?

    Mitään ongelmaa lain taholta ei ole harjoittaa kestävää metsätaloutta, ainoa este on hirvieläinkanta. Toki puun hintakin pitäisi saada nousuun, mutta millä siihen voi vaikuttaa, kun markkinassa eletään.

    Mitään lupabyrokratiaa ei myöskään tarvitse kasvattaa esim. ojitusten osalta. Ympäristökeskusko ne käsittelisi ja kun sen talon intressit tuntee, mitään valtaa ei sinne pidä antaa. Toimenpiteet on joko sallittuja tai kiellettyjä tiettyjen reunaehtojen mukaan, siihen pitää pyrkiä. Ei luontoväen harkinnanvaraisten päätösten varaan. Kai näistä maisematyöluvista on sentään jotain opittu.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Politiikassa olisi myös hyvä muistaa, että mikäli suljetaan aina ovi aikaisemmilta virheiltä, jää totuus oven taakse.” Mikko Kärnä Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan otsikolla ”Maailma ei pelastu ilmastopopulismilla”. Lukusuositus!

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/artikkeli-1.292787

     

    Planter Planter

    Menee vähän energiapolitiikan puolelle, mutta menköön. Itselleni ei ole oikein selvinnyt miten vihreät tuottaisivat sähköä. Ydinvoima ei kelpaa, vesivoiman lisärakentaminen ei kelpaa, fossiiliset eivät kelpaa, turve ei kelpaa, metsäenergian lisäkäyttö ei kelpaa.

    Tuulivoimassakin on erikoinen tilanne. Valtakunnantasolla vihreät ovat tuulivoiman kannalla, mutta paikallistasolla vastustetaan, ainakin silloin, kun olen sattunut olemaan valtuustossa yleisön penkillä. Vaikka alueella oli hyväksytty maakuntatuulivoimakaava, niin vihreistä 80% vastusti rakentamista. Tulee maisemahaittoja ja infraäänet voivat sekoittaa pään.

    Uskottavuus on koetuksella. Säästetään ja käytetään ”töpselisähköä” ei taida vakuutta raskasta teollisuutta.

    hemputtaja

    Uskoisin, että vihreät ovat energiantuotto-ongelman ratkaisseet. Panostavat eko- ja luomusähköön.

    Kysehän on oikeastaan vain siitä miten homma nimetään. Malliksi huomasin kaupan mehuhyllyssä eri pulloissa luomumustikkamehua, mihin ei voi sanoa muuta kuin ”ööh”.

    Oikea ongelma voi olla siinä miten pyyhkivät pyllynsä, jos hakkuut lopetetaan. Turvetta ei voi ainakaan hyödyntää kun se on kuulemma uusiutumaton luonnonvara.

    Visakallo Visakallo

    Vihreiden suurin ongelma on, ettei heillä todellisuudessa ole tarjota Suomessa toimivaa energiaratkaisua. Lisäydinvoima on siten heidän mallissaan täysin välttämätöntä. Ydinvoimaa ei vihreissä enää vastusteta kuin pienissä sivulauseissa. Ranskalaisen ja venäläisen ydinvoimateollisuuden maksama tuki kelpaa puolueelle oikein hyvin. On mielenkiintoista, ettei Vihreiden rahoitusta haluta tutkia läheskään samalla innolla kuin muiden puolueiden. Mistä tämä johtuu?

    Rane2

    Ruotsin Vihreiden kannatusnotkahdukset on huomioitu Suomessa.Uudet ohjeet iskevät politiikan ytimeen kuin Toukon kämmen ruotsalaiseen takap…

    https://www.vihrealanka.fi/uutiset-ulkomaat/euroopassa-on-n%C3%A4hty-vihreit%C3%A4-pudotuksia-miten-v%C3%A4ltt%C3%A4%C3%A4-sama-suomessa

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nytpä on havaittu sinilevää jo Merenkurkussakin. Näin ne tilanteet muuttuvat nopeasti.

    https://yle.fi/uutiset/3-10385482

    Puuki

    Vaasassa jätevettä karkasi 20 t-kuutiota mereen. ” …ei vaikuta merenkurkun levätilanteeseen ”

    Tuo määrä on kyllä niin iso, että voisi vaikuttaakin.

    jees h-valta

    Onneksi Vihreät tyrii Suomessakin kannatuksensa tällä maahanmuuttohöösäyksellään jolla ei ole suuren kansanosan tukea. Nythän se on jo pudonnut 12,6%:iin gallupeissa. Toki Toukon touhutkin vaikuttaa. Päinvastoin, kuten Ruotsissakin tulemme näkemään jälleen kovista mustamaalauskampanjoista huolimatta Perussuomalaisten tai jonkun vastaavan maahanmuuttokriittisen puolueen menestyvän seuraavissa vaaleissa. Ja sama vaiva pitää myös muunkin vihervasemmiston alhaalla. Edes vasemmistoliiton kannattajista harva hyväksyy puolueensa linjaa. Enemmän sielläkin kaivattaisiin perinteistä työväenpuolueen roolia. Nousussa kuitenkin nyt kun maahanmuutosta ei ole vielä kovemmin väännetty.

Esillä 10 vastausta, 1,751 - 1,760 (kaikkiaan 4,127)