Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 3,801)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Turvemailla kategorinen avohakkuukielto hankaloittaa toimintaa. Samalla alueella voi turpeen paksuus vaihdella. Kun ojitettu suo muuntuu muuttumaksi turpeen hajottua, se muistuttaa jo kivennäismaata. Mihin se turvemaan raja sitten vedetään ja miten tarkkaan turpeen paksuus pitää mitata ja todentaa ennen kuin hakkuisiin saa ryhtyä?

  Laskeskelin tuossa jälleen, että täyttyisikö tuo 10 % suojelutavoite oman perheen kohdalla. Juuri ja juuri täyttyy, jos lasketaan mukaan valtiolle luovutetut alueet, omalla päätöksellä hakkuiden ulkopuolelle jätetyt sekä ranta-alueiden suojavyöhykkeet.

   

  harrastelija harrastelija

  Turvemaan avotilanne on tuevetuotannon myötä. Onko se turvemaan avohakkuu pahempi saastuttaja kuin nämä turvetuotantokentät? Eli johdonmukaista on ensin lopettaa turvetuotanto ja istutettava vaikka nopeakasvuista pajua!

  Milloinkahan päästökaupasta saa enemmän kuin kuitupuusta? Annan kyllä silloin kuitujen kasvaa rauhassa.

  Kalle Kehveli

  Pohjoisen suomen metsistä on todella suuri prosentti turvemailla, jotka käytännössä kasvattavat teollisuuteen kuitupuuta. Olisiko vihreiden rajoitukset loppu pohjoisen selluteollisuudelle? Ainakin lisäinvestoinnit tyssäisivät heti. Vihreät ovat todella suurella varmuudella seuraavassa hallituksessa, joten hallitusohjelmaan varmaankin ajetaan sisään joitain rajoituksia turvemaille.

  Timppa

  Näissävihreiden utopioissa saattaa olla myös joskus kyse tiedon ja laajemman näkemyksen puutteesta.  Tätä luontokeskustelua viedään liikaa juuri n oiden cityvihreiden ehdoilla.  Taitaa kyllä juontaa osin jo koululaitoksen ohjelmista.  Metsäpuolella olisi kyllä paljon vaikutettavaa.  Valitettavasti vai noilla suojelijoilla kuulon ymmärrys taitaa olla valikoiva.

  Tuosta soiden hakkuutavasta.  Kyllä meitäkin kiinnostaa, kuten olen aiemminkin kirjoittanut, jatkuva kasvatus sopivilla kuvioilla, jos sitä kautta saadaan kohtuullinen tulos ja vähennetään ojituksen tarvetta.  Ei kai metsänomistajatkaan niin tyhmiä ole, etteivät valitsisi järkevää kasvatustapaa.  Pakko ei tietystikään tule kysymykseen, koska olosuhteet vaihtelevat.

  Puuki

  Ojitettu  suo on muuttunut ojikko -muuttuma- vaiheiden  jälkeen turvemaaksi, jonka puunkasvukyky on vastaavan kangasmaan tasolla. Niitä turvemaita on suht.paljon Suomessa . Oliskohan noin viidesosa kaikista metsämaista(?). Hyvin kasvavat turvemaat kyllä sitoo hiiltä paljon ja kompensoi mahdollisia maaperäpäästöjä.

  Entisten turvesoiden metsitys nopeakasvuisilla puulajeilla (koivut/pajut/lepät) sitoisi hiiltä jo ensimmäisten 10-20 vuoden ajalla hyvin paljon. Joidenkin esittämät arviot niistä ”liki 100 vuotta kestävistä hiililähteistä” turvemailla ei pidä ollenkaan paikkaansa.

  MaalaisSeppo

  Veli Pohjola ehdottaa perustamaan turvetuotantosoille tuotannon loputtua mm hieskoivikkojen lyhytkiertoviljelmiä. Vihreät hyväksynevät kasvatuksen, mutteivat kasvatetun puuston avohakkuuta.

  puunhalaaja

  Mehtäukko kyseli edellä näin: ”Edelleenkin. Millä mandaatilla ja keneltä saamillaan valtuuksilla Vihreät ötökät voivat esittää yhtään mitään yksityismetsien suhteen?”

  En aivan hahmota mitä tässä haetaan takaa. Kyllähän meillä jokaisella on oikeus koettaa vaikuttaa yhteiskuntaan. Äänestämme poliitikkoja, jotka sitten säätävät lakeja, joilla yksityistä omaisuuttakin monella tapaa rajoitetaan ja ohjataan. On liikennesääntöjä, jotka määrittävät miten voin omistamallani autolla ajaa. En saa rakentaa omistamalleni maalleni miten haluan, ja tähän omistamaani kerrostaloasuntoon ja siinä viettämääni elämään kohdistuu siihenkin kaikenlaista säädöstä ja lakia.

  Vastavuoroisesti mehtäukko voi koettaa nostattaa kansanliikkeen kik-herneitä tai monikansallisia rumpuryhmiä vastaan, vaatia rummutuksen kieltämistä kaduilla lailla. Minäkin vaadin osinkotulojen verotuksen kiristämistä, vaadin säätiöitä verolle, pakkoruotsin kieltämistä, montaa asiaa olen kieltämässä ja vaatimassa ilman sen suurempia valtuuksia.

   

  Rane2

  Joo,puunhalaaja oli varmaan vaatimassa hyttysentapon MM-kisojen kieltämistäkin.Nyt vaan vaatimaan stoppia nykyiselle epäeettiselle hyönteisruokabuumille.

  puunhalaaja

  Joo,puunhalaaja oli varmaan vaatimassa hyttysentapon MM-kisojen kieltämistäkin.

  Jaksan uskoa, että noin uuvelot tapahtumat kuihtuvat itsekseen pois yhteiskunnan muuttuessa. Hyttyset tappaa parhaiten tämä härveli: https://www.tokmanni.fi/liquid-electric-hyttyskarkotin-tayttopullo-5000204803754.html On muuten siunattu laite, saa nukkua yönsä rauhassa!
  Kerran maistoin paahdettuja sirkkoja, ei ollut kyllä huonomman makuista. Tosi kiva jos noilla saadaan maaseudulle lisää tulovirtoja. Mutta toki puolestani fennovegaanit tai vastaavat saavat ihan vapaasti koettaa vaikuttaa lainsäädäntöön sirkkojen syönnin kieltämiseksi.

   

  Rane2

  Eli pidät hyönteisten tappamista hyvänä asiana.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 3,801)