Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 3,801)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • mehtäukko

  Edelleenkin. Millä mandaatilla ja keneltä saamillaan valtuuksilla Vihreät  voivat esittää yhtään mitään yksityismetsien suhteen?

  Kun omistusoikeuden kunniotusta ei löydy, tuollaisia EI pitäisi paapoa yhteisissä pöydissä.

  Visakallo Visakallo

  Eihän edellisen vihreän ympäristöministerin aikana kelpuutettu yhtään puuntuottajaa eikä maanviljelijää  mukaan kansainvälisiin ilmastokokouksiinkaan, vaikka he ovat ainoita ihmisiä, jotka parantavat ilmakehää, toisten  pilatessa sitä.

  Puuki

  ”Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. ”

  Luvanvaraisia ne kunnostusojitukset on olleet jo aika kauan. Isommille hankkeille on tarvittu ympäristölupa ja pienemmillekin selvitys vesiensuojelutoimenpiteistä eli toimenpidelupa.

  Uudisojitukset on lopetettu jo muutama vuosikymmen sitten.

  mehtäukko

  Niin epäluotettava järjestö jonka logiikka energia-asioissa heiluu ja huojuu, ei ole mehtäukon silmissä minkään arvoinen.

  Kaikki esiin tulleet ja tulevat luonto-asiat pystytään aivan hyvin hoitamaan ilman vasemmistokätyreitä. Epävarmuuden ja eripuran lietsonnan nämä kyllä hallitsevat.

  harrastelija harrastelija

  Kuka on Jukka Koivula? Jos on ns. maaseutuvihreä, niin minusta varsin asiallinen kolumni! Vihreät ovat gallupeissa ennätysjahdissa ja se tekee määrätyt nokkahlöt entistä äänekkäåmmäksi! Liika mesoaminen saattaa kolahtaa ns. omaan nilkkaan.

  MH on ollut nyt ns. puun ja kuoren välissä, koska sille on asetettu liian suuri budjetti ja onko senkin vuoksi metsän hakkuun säädöksiä loivennettu?

  jees h-valta

  Samaa kantaa edustan mehtäukon kaas. Eiköhän luontoa suojelemaan piisaa olennaisesti vähemmän luontoa ja erityisesti metsää tuntematonta sakia kun nyt siihen on ilmoittautunut. Tuntui siellä hyvin läheistä supinaa Viher-Touko Aallon ja Vasemmistoliiton Li Anderssonin välilläkin olevan viime uutiskatsauksessa eduskunnan lehtereiltä. Liikaa on tyrkyllä asiaatuntematonta metsätalouden kyykyttäjää seuraavaan hallitukseen. Toivotaan edes hiukan järjen ääntä palaavan niihin kuvioihin mennessä.

  Timppa

  Jos Vihreät olisivat erityisesti kiinnostuneet maapallon tilasta, niin heidänhän pitäisi vaatia, että Suomen metsät kasvaisivat mahdollisimman hyvin.  Siis kieltää jatkuva kasvatus ja määrätä sanktioita sellaisille metsänomistajille, jotka eivät hoida metsiään kunnolla.

  Vaikka Anneli et olekaan puolueen jäsen yritä vaikuttaa tähän suuntaan.  Tietysti edellä olevaa pidetään provokaationa, mutta se on totta ja joskus tulevaisuudessa näin  tulee tapahtumaankin.

  mehtäukko

  Olen satavarma edelleen siitä, että sukupolvien jatkumoa ajatteleva mo kuin kuka tahansa yrittäjä ei tänä päivänä toteuta luonnon riistoa saati tuhoamista.

  Joskus aikoinaan ei mh-ohjeetkaan olleet tässä mukana ( vesakon myrkytykset, ojitus vesistöön…jne). Siitä syyttää ei voi mo:aa saati nyt rangaista mielivaltaisesti ennakoimalla tekeminen kontrolliin.

  Kalle Kehveli

  On se vaan jännä maa tämä suomi. Toiset yrittää lisätä tuotantoa ja työllistää ja kehittää yhteiskuntaa. Toiset keskittyy täysin tämän kampittamiseen. Suomi kateellisten maa!

  mehtäukko

  Niin on!

  Männyn taimikkoharvennuksessa ”joutaa” miettimään syntyjä syviä.

  En kerkeä millään näkemään tukkitiliä, ehkäpä 1-harvennuksen. Mutta vaikka vettä sataa ja märät on vaatteet, sahaan. Ihan änskällä painelen ja Vihreä valhe häipyy ajatusista kuin pieru Saharaan…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 3,801)