Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 1,861 - 1,870 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Tarkennan sen verran, että koko ajan olin tässäkin piiiitkän ravintolaillallisen tilanteessa puuntuottajan puolella.

    Työnantajani (rooli tosin) puolesta. Mutta myös henk.koht. -tasolla. Ja nyt ei puhuta niistä jonkun edustamista 173.5 ha tiluksista, vaan jostain ihan muusta. Vähän suuremmista linjoista.

    Siniä (oletan Harkki) ei noihin piireihiin kutsuta/ei ole näkynytkään. Noissa tehdään oikeita päätösehdotuksia, niihin ei kaikki hankkijalippis-juntit vaan pääse. Verisori.

    Se, että joku saa jossain kohtaa tukina verovaroja esim. 200000 €, ja maksaa niistä veroja 20%, ei vielä ihan kansantaloudellisesti ole kestävää. Taas verisori.♫

    NK

    Visakallo Visakallo

    Jokaiseen alle kolmekymppiseen syntyperäiseen suomalaiseen on yhteiskuntamme sijoittanut keskimäärin  800.000 euroa. Missä vaiheessa revan takaisinmaksu nyt on?

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Ne rattorikuskit voi tuosta kattoa että mitä se kustantaa,

    Laitetaan tuohon päälle 4 miljrdia maataloustukia. Ollaankin jo kohta 12 miljardissa. Vähäpätöistä joidenkin mielestä. Mutta ei noissa pöydissä kun istuin, on ne kovia lukuja.

    Tuonne uppoaa ne virman naksamat rahat, multakin:

    Pelkästään Helsingiltä, Espoolta ja Vantaalta perittiin 475 miljoonaa euroa vuonna 2016.<sup id=”cite_ref-3″ class=”reference”>[3]</sup>

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtionosuushttps://fi.wikipedia.org/wiki/Valtionosuus

    Niin kuka elättää ja ketä.

    Tolopainen Tolopainen

    Niin hyvä kysymys, ne eivät ainakaan ole nettoveronmaksajia jotka noita lukuja pyörittelee. Eikä tuo Vapaavuoren kapinkenraali porukka, Joiden kapinaa rahoitetaan verovaroin. Kyllä tuollaisesta toiminnasta pitäisi jaella potkuja. Paljon vahingollisempaa toimintaa kuin joku väärä sana Oulun kaupungin valtuustossa. Sinänsä kannatan noitakin fuduja eihän siinä mennyt kuin kähminnällä saatu palkkiovirka.

    Nettoveronmaksajia Suomessa on n. 500000, joiden rahojen varassa tämä koko sirkus pyörii. Eli yksityisen sektorin verorahoilla.

    Puuki

    Valtion osuudet otettiin käyttöön  siksi, kun valtion tehtäviä jätettiin osin kunnille. Niinhän tuolla wikipediassa näköjään lukee.

    Kun puunmyynnin verotusta muutettiin, siinä verojen saaja osin muuttui samalla. Pääomatuloverot kerätään valtion kirstuun. Pinta-alaverotuksen aikaan suurempi osa jäi kunnille.

    Toinen juttu on kuitupuun hinnan alentaminen vuosien mittaan moninaisilla konsteilla tuotantolaitoksille sopivaksi. Siinä on tapahtunut myös tulonsiirtoa ensin metsäteollisuudelle ja sitäkautta myös mm. verottajalle.   Suuryhtiöiden pääkonttorit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, jotka maksavat veronsa sinne.  Sama veronmaksun kohdentuminen tapahtuu valtion laitosten kohdalla .

    Tukien maksaminen maataloudelle on tuottavampaa kuin tukien maksaminen mm. rakennusfirmoille ja vuokrafirmoille . Taisi olla n. 2 mrd euroa asumiseen menevät tuet. Pääosa niistä valuu mm. pörssiyhtiö Kojamon tapaisille vuokra-asuntofirmoille ja kalliin rakentamisen kuluihin. Kojamo on siitä erikoinen rahankeruulaitos , että ”yleishyödyllisenä” ei maksa veroja juuri ollenkaan.

    Yritystukia maksetaan miltei joka alalla toimiville, tavalla tai toisella. Yhteensä miljardeja euroja/vuosi. Suurimpi tuensaajia taisi olla mm. Vikingline ja Siljaline ruotsinlaivailua varten.

    Lisääntynyt byrokratia nielee myös ison osan verorahoista. Suomen kokoiselle maalle hallintopuolella on (liian)paljon väkeä , jotka elää yhtälailla ”tukien” varassa kuin jotkut muutkin.

    Kurki Kurki

    Nettoveronmaksajia Suomessa on n. 500000, joiden rahojen varassa tämä koko sirkus pyörii. Eli yksityisen sektorin verorahoilla.

    Juuri näin.

    harrastelija harrastelija

    Revan Niklas ja Gunnar ovat niin maaseutuvastaisia, että toiset tähän ryhmään kuuluvat tuskin haluavat olla kavereiden matkassa? En usko, että Metsätalouden suuris linjoja ratkaistaan juopotteluillallisilla?

     

    Rane2

    Revanderin illallisten kohokohta on kun nostetaan varpaat pöydälle.

    rööri roope

    Tuli eilen kulutettua revan teitä.Ei ollu ketjut paikallaan.Makkaratkin paistu laavulla.

    Näädän pesäpuukin pystyssä toivottavasti pitkään.

    Visakallo Visakallo

    Reva mainitsee silloin tällöin vaikutusvaltaansa ja olemistaan tavallisen maarahvaan yläpuolella. Olennaisena osana tällaiseen kuuluisi myös taito vastata esitettyhin kysymyksiin. Jastain syystä tämä on jäänyt Revalta vähän vähemmälle. Esitän tästä huolimatta uuden kysymyksen: Mitä olet Reva mielestäsi tehnyt elämäsi aikana suomalaisen metsätalouden hyväksi? Ei tarvitse välttämättä kertoa mitään ansioluetteloita, numeroita ja vuosilukuja, vaan vähän laajemmin, kuitenkin niin, että tällainen maarahvaskin sen ymmärtää. Tämä ei liene kaltaisellesi yleislahjakkuudelle ylivoimaista.

Esillä 10 vastausta, 1,861 - 1,870 (kaikkiaan 4,127)