Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 2,061 - 2,070 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Gla Gla

    En minä ainakaan tuollaista tulkintaa tuon taulukon perusteella osaa tehdä. Kyse on kahdesta asiasta, muutoksen nopeudesta ja muutoksen syystä.

    Lisäksi vaikka noilla ei mekritystä olisikaan, mitä se vaikuttaisi toimintaamme? Olisiko ok jatkaa nykyistä päästelyä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa hiilidioksidin nousun”. Miten?

    Kurki Kurki

    The answer is often yes on “medium” timescales, but no on “short” timescales and also no on the very longest timescales of all. If one looks at all three timescales, overall observations are consistent with temperature rise causing the oceans to release part of their dissolved CO2 after substantial lag time, yet not consistent with CO2 being the primary driver of climate.

    Ja suomeksi, kun merivedet lämpiävät ne luovuttavat siihen imeytynyttä CO2.

    Kylmä vesi sitoo enemmän CO2.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nythän meret ovat sitoneet suuren osan ilmakehään päästetystä fossiilisesta CO2:sta (ja samalla happamoituneet), eli suunta on ollut päinvastainen kuin esitätte, mutta meret alkavat olla ’kyllästyneitä’ joten tämä mekanismi heikkenee.

    https://yle.fi/uutiset/3-10444654

    Aamun uutisointia IPCC:n raportista Tiedekulmasta. Videon katselemalla selviää, kuten jo epäilinkin, että YLEn toimittaja siteeraa prof. Markku Kannista väärin. YLE kirjoittaa: ”klo 10:22: Tiedekulmassa kysyttiin Suomen metsäpolitiikasta. Hallitushan on panostamassa bioenergiaan ja sallimassa aiempaa suuremmat hakkuut. Professori Kanninen totesi, että metsän merkitys hiilinieluna on suuri, mutta nielun on myös oltava pysyvä. Toisaalta lisähakkuut voisivat tuoda noin 30 vuoden ”buustin” metsänkasvuun, mikä voisi ehkä olla järkevä, koska hiilinielun kasvattamisella on kiire. Kanninen huomautti, että maataloudesta tulee laajemmin tarkasteltuna paljon päästöjä. Niiden vähentäminen voisi olla suhteellisen helppoa, eli maatalouden päästöjen vähentäminen olisi ”low-hanging fruits”eja.”

    Videon kohdassa 47.45 Kanninen vastaa hiilinieluista Maaseudun Tulevaisuuden toimittajan kysymykseen, että ”30-40 vuoden buusti metsänkasvuun olisi hyvä asia”. Tällainen buusti saadaan aikaan pidättäytymällä lisähakkuista eikä lisähakkuilla! Kanninen ei tuossa vastauksessaan edes mainitse lisähakkuita, vaan toimittaja yhdistelee asiat väärin.

     

    Puuki

    Metsityksen lisäämistä pitäisi tehdä varsinkin siellä missä sitä hupenemaa eniten tapahtuu. Afrikassa metsäala pienenee 2 milj. ha /a.   Aasiassa hakataan ja poltetaan viidakkoalueita ja muutetaan niitä palmuöljyplantaaseiksi. Keski-ja E-Euroopassa suurin osa luonnon metsäalueista on hakattu jo aikoja sitten muuhun käyttöön. Osittain siksi kai haluttaisiin Suomen metsät saada reservaattiin ja jokamiehenoikeudet tänne koko maailman porukalle. Vaikka alunperin ne on tarkoitettu vain saman alueen (kylän) maattomien elannon turvaajiksi.

    Ed. linkin käppyrän mukaan pitkän aikavälin lämpötilan muutoksen trendi on ollut laskeva tähän asti vaikka CO2:n määrä on ollut nouseva.

    Monimutkaista on hiilenkierron vaikutusten arviointi, kun toiset tutkimukset väittää toista eikä tietokenemallitkaan välttämättä anna oikeaa tulosta. Liian paljon muuttujia olemassa.

    mehtäukko

    MT

    Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas kehui mediajulkaisu Mustreadin haastattelussa Suomen metsien käyttöä:

    ”Vanhat metsät eivät ole hyviä hiilinieluja.Osa meidän kansallispuisto-alueista,joissa on aarnimetsää,ovat hiililähteitä.Metsänhoitokulttuuri,jossa metsää hakataan ja kasvatetaan uutta, on oikeastaan ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta paras.”

    Että ukkelit,- pidetään vaan kirveet terävinä!

    Samaisessa jutussa WWF:n ilmastoASIANTUNTIJA Kaarina Kolle:” Nykyisen hallituksen politiikka metsähakkuiden lisäämiseksi nakertaa Suomen hiilinieluja.Se on ilmaston muutoksen torjunnan kannalta erittäin haitallista..”

    Voi jumalauta tätä ristivetoa ja oman pesän sontimista.

    Kurki Kurki

    Nythän meret ovat sitoneet suuren osan ilmakehään päästetystä fossiilisesta CO2:sta (ja samalla happamoituneet), eli suunta on ollut päinvastainen kuin esitätte, mutta meret alkavat olla ’kyllästyneitä’ joten tämä mekanismi heikkenee.

    Tuolle väitteelle pitäisi löytyä todisteita.

    Antti Roine:

    Hiilidioksidin liukoisuus meriveteen kasvaa lämpötilan laskiessa. Tästä johtuen meriveden pintalämpötilan noustessa siitä vapautuu ilmakehään mahtavia määriä hiilidioksidia ihmisperäisiin päästöihin verrattuna. Tämä on primääri syy ja fakta miksi ilmakehän hiilidioksipitoisuudella ja ilmaston lämpötilalla on ollut selvä korrelaatio viimeisen miljoonan vuoden aikana.

    Lisäksi antamastani linkin historiallisesta lämpötilakäyrästä käy ilmi, että lämpötila nousee ensin ja hiilidioksidi nousee vasta sen jälkeen. Ei päin vastoin. Miten selitetään tuo yksinäinen CO2 piikki käyrässä oikealla, muuten kuin, että se on ihmisperäistä ja ja että CO2 on noussut ilman lämpoötilan nousua. Tällaistahan ei ole tapahtunut aiemmin linkin käyrän mukaan.

    Tässä keskustelua CO2 veteen liukenemisesta.

    https://www.tiede.fi/keskustelu/47888/ketju/merien_lampenemisesta_seuraa_co2_pit_nousu_eika_vice_versa

    hemputtaja

    Jatkoksi noihin edellisiin kerron, että hiilidioksidi (CO2) ei ole maailman lopun aiheuttava myrkky. Päinvastoin – me tarvitsemme sitä kipeästi ja hyvästä syystä. Näyttö sen kuumentavasta vaikutuksesta on heikko.

    Luultavasti on olemassa tolloja, jotka uskovat CO2:n olevan tuhoava myrkky, joka on saatava pois ilmakehästä.

    Eliökunta (ihminen mukaan lukien) kuolee kauniisti pois jos hiilidioksidi loppuu.

    Myöskään 2 asteen lämpötilan (keskimääräinen) nousu ei maailmaa lopeta. On se noussut tuon verran ennenkin ja hyvin on voitu.

    Planter Planter

    ”Lisäksi antamastani linkin historiallisesta lämpötilakäyrästä käy ilmi, että lämpötila nousee ensin ja hiilidioksidi nousee vasta sen jälkeen. Ei päin vastoin.  Miten selitetään tuo yksinäinen CO2 piikki käyrässä oikealla, muuten kuin, että se on ihmisperäistä ja ja että CO2 on noussut ilman lämpötilan nousua.”

    Siinäpä se. Mitä tapahtuu tämän ihmisperäisen historiallisen korkean CO2 piikin seurauksena? Maailmanhistoria ei tunne vastaava tilannetta. Nyt on vaarana, että ihmisperäinen CO2 piikki  laukaisee lämpenemisen alkuun ja perään tulee tuo eittämättä aiemmin historiassa esiintynyt ilmiö, jossa  lämpeneminen lisää pienellä viiveellä CO2 päästöjä. Lisääntyneet CO2 päästöt taas lämmittävät ja lisäävät päästöjä….kierre on valmis, eikä sitä voi ihminen enää pysäyttää.

    Rane2

    Vähän vielä mittakaavasta.Suomen metsien hiilensidonta on siis n.27 miljoonaa tonnia.Buusti esim 10% lisähakkuista pidättymällä olisi ehkä vajaa 3 miljoonaa tonnia vuodessa?Energiasektorin päästöt ovat n 40 miljoonaa tonnia.Johtopäätös on että lisää ydinvoimaa rakennettava sähköautoille?

    https://tilastokeskus.fi/til/khki/2017/khki_2017_2018-05-24_kat_001_fi.html

Esillä 10 vastausta, 2,061 - 2,070 (kaikkiaan 4,127)