Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 2,191 - 2,200 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Tolopainen Tolopainen

    Kannattaa otta huomioon, että aurinkopanelit tuottavat sahköä, joka on paljon arvokkaampaa energiaa kuin metsän biomassa, nostaisin tuon tuottokertoimen 30 kymmeneen tuon jalostusarvon takia.

    Puuki

    Aurinkoenergia alkaa olla kilpailukykyistä, kun paneelien hinnat on laskeneet reilusti viime vuosina aikaisemmasta.  Vesivoiman lisääntyminen riippuu säätilan muutoksista ; viime kesäkin oli hyvin kuiva ja sähkön hinta sen vuoksi kohosi.  Talvella vesistöt tyhjenee vedestä juoksutusten takia joten se voi vähän muuttua, jos talviaikaiset vesisateet lisääntyy, mutta lisänneekö sitten vuoden kokonaistuotantoa tuotantoa mitenkään.

    Aurinkopaneelit kehittyy jatkuvasti,  ja joku aika sitten oli uutisoitu suomalainen keksintö paneelista, jolla saadaan sähköä entistä paremmin talvellakin. Sähkön siirtäminen ainakin vähenee kun aurinkopaneeleja ja  muitakin paikallisia e-lähteitä otetaan käyttöön.

    Fennovoiman voimalasta olen samalla kannalla kuin Tolopainen.

    Gla Gla

    Lukaiskaa uutisten puolelta, mitä Sirpa Pietikäinen on mennyt tekemään. Kaiken sen taistelun jälkeen, millä vastuulliset tahot Suomen etuja puolusti.

    Sopii hyvin vihreiden poltiikkakeskusteluun, kun en sitä varten viitsi avata kokoomukselle omaa viestiketjua.

     

    Planter Planter

    Onhan se ”aikamme suurimpia uhkia”, että kesähakkuiden tarkoitus on tahallinen lintujen häirintä.

    https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264336-mepilta-kova-vaite-suomi-rikkoo-eu-oikeutta-aikamme-suurimpia-uhkia-ilmastonmuutoksen

    Scientist Scientist

    Aurinkopaneleista ei  Suomen oloissa saada juuri mitään sähköä lokakuun ja maaliskuun välillä. Itselläni on katolla 20 m2/3 kW aurinkopanelit ja niistä saa käytännössä irti noin puolet nimellistehosta. Yöllä ei tule mitään ja samoin talven pakkasilla. Myös kestää Suomen oloissa  noin 4 vuotta ennenkuin valmistuksen CO2 päästöt on korvattu. Laskeskelin että nykyisillä sähkön hinnoilla saadaan investointi maksettua yli 20 vuodessa. Satunnaisen energian (tuuli/sähkö) suhteen, ei edelleenkään ole oikein hyviä energian varastointimuotoja.

    Tuulivoiman suhteen tilanne on vähän prempi talvella, mutta tuulivoimaakaan ei saada pitkillä pakkasjaksoilla. Uusienkien tuulivoimaloiden käyttö/sähköntuotto on maksimissaan noin 40% vuodesta.

    Tarvitaan siis perusvoimaa , joka toimii pakkasillakin kunnolla. Sitä Suomen oloissa ovat vesivoima ja ydinvoima sekä sähkön ja lämmönyhteistuotanto uusiutuvilla polttoaineilla.  Loviisan varmakäyttöiset poistuvat  käytöstä noin 10 vuoden päästä, joten uutta tarvitaan. Varsinkin jos sähköautoilua lisätään reilusti. Saksa teki hätäisen ratkaisun luopumalla ydinvoimast lähivuosina ja tämä on johtanut lisääntyvään kivi- ja ruskohiilen käyttöön. Venäjä rakentaa tietääkseni runsaasti uusia ydinvoimaloita mm. Intiaan (12 kpl) ja Argentiinaan.

    Katselin aiemmin jotakin tilastoja, joissa oli  verrattu eri energiamuotoja ilmastovaikutuksen ja terveysvaikutuksen suhteen. Siinä ydinvoima oli muistaakseni paras molemmissa suhteissa toisin kuin arkikäsitys kansan parissa on.

    Myös lämpöpumput (geoterminen ja ilman energia) lämmityksessä ja pienet modulaariset ydivoimalat ovat tulevaisuutta sähköntuotannossa.

    Ydinvoimaan ei kannata suhtautua uskonnonomaisesti kielteisesti, vaan sitäkin pitää kehittää. Populismi on tällä sektorilla helppoa.

     

     

    Timppa

    On se masentavaa tuo Sirpa Pietikäisen kantelu.   Suomen Mdegtsäyhdistyksen mukaan metsäpinta-alastamme on vuosittain hakkuiden piirissä runsas 2 %.  Ymmrtääkseni niistä kohdistuu lintujen pesimäaikaan noin 10 %, sillä toukokuussa kelirikko haittaa ja juhannuksen jälkeen hakkuut hiljentyvät.  Siis kokonaisella 0,2 %:lla metsäpinta-alastamme metsätalous saattaa haitata lintujen pesimistä.

    Vieläköhän kokoomus kehtaa valita Sirpan mepopiehdokkaaksi????

    MaalaisSeppo

    Sirpa on hyvä esimerkki, miten ei-politiikalla pärjää hyvin. Ei tarvitse ehdottaa mitään kehittäviä ajatuksia. Riittää, kun torpaa olemassa olevia käytäntöjä ja muiden esityksiä. Ei kesähakkuille on tyypillinen. Sanallakaan ei esitä, mitä tilalle, koska ei tiedä. Ehkä ei edes kiinnosta. Pelkkä ei riittää monelle äänestäjälle. Ehkä kehitys ei kuitenkaan näin kehity.

    Kurki Kurki

    Vaikka hakkuista aiheutuvat häiriöt eivät välttämättä aina ole merkittäviä, näin voi kuitenkin olla hakkuiden intensiteetin, laajuuden tai paikallisten olosuhteiden vuoksi. Yleinen tulkinta, jonka mukaan talousmetsien hakkuut lintujen pesintäaikana eivät ole tahallista häirintää, ei olisi lintudirektiivin mukainen”, komission vastauksessa Pietikäisen kirjalliseen kysymykseen sanotaan.

    Tavallinen ihminenhän tuosta voisi arvella, että ”hakkuiden intensiteetin ja laajuuden vuoksi” tarkoittaa koko Suomen metsäpinta-alaa 25 000 000 hehtaaria.

    Avohakkuita suoritetaan Suomessa vuodessa 180 000 ha ja harvennuksia 500 000 ha alueella. Toukokuussa taitavat työt metsissä olla muutenkin vähissä kelirikon vuoksi ja kesäkuussa hakkuita tehdään, jos laskee tasaisen taulukon mukaan, 1/12 *680 00 ha=57 000 ha alueella. Todellisuudessa hakkuita tehtäneen vähemmän, kun lomakuukausi heinäkuu painaa päälle ja tukkia ei voi hakata ennen kuin sahat toimivat taas lomien jälkeen.

    Siis lintujen pesinnän aikaista häirintää olisi 0, 23% alueella Suomen metsistä.

    Kait jo 0%:kin lienee liikaa Sirpa Pietikäiselle.

    r.ritva r.ritva

    Säälittävää miten voi immeinen leipääntyä-meillä ei tahallaan takuulla hakkuilla häiritä yhtään mitään.Lintu siirtyy jos kuulee äänenkin.Palaa kun paikka on rauhoittunut uudelleen.Ei se sieltä minnekkään häviä.Hävettää,että meiltä ”saamme olla ytimessä päättämässä”henkilö kaikin tavoin toimii kansamme elämistä ja tahtoa vastaa.Se on edes vastuutonta.Olisi hyvä viedä Sirpa todellisiin metsiin muutamaksi viikoksi.Ei riitä,että valkoposkihanhet valtaa alaa.Ah.niin ihanasti paskoen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Pesivät linnut häiriintyvät taatusti hakkuista, mutta kuten edellä on osoitettu, Sirpa liioittelee ongelman suuruusluokkaa.

Esillä 10 vastausta, 2,191 - 2,200 (kaikkiaan 4,127)