Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 2,401 - 2,410 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • MaalaisSeppo

    Ei naiskansanedustaja mitenkään perustellut asiaa. Vanha, kulunut mantra siitä, ettei ydinvoima ratkaise päästöttömän energian tarvetta.

    Eipä muuten ratkaise tuulivoimakaan – ei jatkoon, eikä vesivoima- ei jatkoon, ei aurinkovoima – ei jatkoon, ei bioenergia – ei jatkoon. Eli mikään yksittäinen energialähde ei ratkaise ongelmaa. Koskahan Vihreät tajuavat tämän.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Otetaan kaikki nuo mukaan (paitsi ydinvoima) ja lisäksi uudet innovaatiot. Helsinkiin ollaan suunniteltu kahta biovoimalaa. En vaan ymmärrä miksi ne pitää rakentaa sisämaahan, kun rannikolle olisi paljon kätevämpi rahdata pellettejä/haketta laivoilla. Osa rannoista halutaan tietenkin asuinrakentamiseen, mutta riittääkö niitä huippukalliiden asuntojen ostajia?

    Scientist Scientist

    Varmasti mm. tuulivoima lisääntyy paljon tulevaisuudessa, mutta varsinkin pohjoisessa maassamme on ongelmana se, että sähkön tarve on noin 2-kertainen talvella. Pitkillä pakkaskausilla ei juuri saada sen paremmin aurinko kuin tuulienergiaa. Tällöin tarvitaan aina toimivaa perusvoimaa, jota on mm. vesivoima, ydinvoima ekä sähkön ja lämmön yhteistuotanto (CHP). CHP-tuotantoon ei tulisi käyttää hiiltä eikä mielellään maakaasuakaan. Sitä tuottavat mm. sellutehtaat (mustalipeän poltto), jätevoimalaitokset ja pellettiä käyttävät CHP-laitokset.

    MaalaisSeppo

    Kyllä Suomessa saa rakentaa kaikkia uusiutuvan energian laitoksia. Siitä vaan, jos rahat riittää.

    Uusi ydinvoimala Loviisaan ja kaukolämpö siitä pääkaupunkiseudulle blokkaisi jo paljon päästöjä. Mutta kun ei ratkaise koko ongelmaa, niin ei käy Vihreille.

    Gla Gla

    Scientist: ”Pitkillä pakkaskausilla ei juuri saada sen paremmin aurinko kuin tuulienergiaa.”

    Talvi on tuulisin vuodenaika, joten tuotanto kyllä silloin pyörii. Aivan kylmimmät pakkaskaudet ovat harvinaisia. Lisäksi kun voimalat kurkottavat yhä korkeammalle, ylemmissä ilmakerroksissa tuulet käyttäytyy aivan eri tavoin kuin me täällä maanpinnalla sen koemme. Päästöjen kannalta talvinen tuulivoima ei siis ole ongelma. Isompi ongelma on löytää tuulivoimalle sopivia paikkoja, jossa melu ei aiheuta ihmisten koteihin ja kesämökeille kohtuutonta melu- ja välkeongelmaa. Ja vaikka tietoa ei olekaan, veikkaan tuon melun aiheuttavan luonnollekin oman stressinsä.

    Tolopainen Tolopainen

    Olen joskus käynyt tuulivoimalan vieressä, kuuntelemassa, kuuluuko niistä jotain ääntä, en kuullut yhtään mitään. Se on pelkkää mielikuvitusta. Tuossa on myllyjä muutaman kilometrin päässä, ei niistä ole mitään haittaa  ei niitä näy kun puustoa on lähellä, ei voi nähdä horisonttiin. Suomeen sopii vaikka 10000 myllyä niistä ei ole mitään haittaa.

    Puuki

    Eikös se tuulivoimaloiden melu ole niin matalataajuista, että ei sitä aina kuulekaan ihmiskorva.  Voi silti olla haitallista esim. luonnolle.

    Suomeen suunnitellut digipalvelukeskukset (vaimitäneolikaan) tarvitsisi uudistuvan energian voimaloita satamäärin lisää. (Jos siis toteutuisivat kaikki 3 suunniteltua; voi olla että ei toteudu kuin murto-osa aiotusta kapasiteetista, jos sitäkään) . Lämpöenergiaa ne tuottaisi 400 MW:n teholla.  Sillä lämmittäisi mm. kaikki Suomen kasvihuoneet vaan ei voi, koska välimatkatkin on esteenä. Mihin lämpö ?

    Planter Planter

    ”Eikös se tuulivoimaloiden melu ole niin matalataajuista, että ei sitä aina kuulekaan ihmiskorva.”

    Mitä on melu jota ei kuule?

    Puuki

    Matalataajuinen  kova ääni voi olla haitallista vaikka sitä ei kuulisi. Ihmisen kuulo toimii eri taajuusalueella kuin jonkin eläimen.

    Scientist Scientist

    Uusien tehokkaampien tuulivoimaloidenkin käyttöaste on max 40% vuodesta. Toki jossain muualla voi tuulla ja vesivoimaa saadaan Norjasta. Mutta oma kokemusperäinenkin havaintoni on että tuulivoimalat seisovat kun on pakkasta paljon. En vastusta suinkaan tuulivoimaa, päinvastoin sitä vaan lisää. Kovilla kylmillä jaksoilla on edullista sähkön ja lämmön yhteistuotanto, koska kumpaakin tarvitaan. On syytä muistaa, että lämpöpumputkin tarvitsevat sähköä, Itse asiassa niissäkin vastukset menevät päälle kovilla pakkasilla.

Esillä 10 vastausta, 2,401 - 2,410 (kaikkiaan 4,127)