Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 2,671 - 2,680 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • pihkatappi pihkatappi

    Metsävähennyspohjan käyttäminen on suurimpia yksittäisiä verohelpotuksia. Jos ostaa palstan, hakkuuttaa aukeaksi ja käyttää täysimääräisesti metsävähennyspohjan, metsäfirma huolehtii istutuksista. Onko nykyinen metsä saanut verohelpotuksia, minun mielestä on saanut ja todella suuret. Eli valtiolla lienee oikeus vaatia jotain jatkotoimenpiteitä?

    Jos tuon taimikon hoitaakin kemeravaroilla ja myy palstan, muuttuuko tilanne saadun verohelpotuksen ja uuden omistajan osalta, kun metsävähennyshän nollaantui, mutta kemeralla hoidettu taimikko. Eli missä on metsä mikä on saanut verohelpotuksia ja miten se pitäisi huomioida?

    Antti Rinne tietää että kiinteistövero on yksinkertainen tapa kannustaa.

    jees h-valta

    Toloppa tuolla edellisellä aika hyvin totesikin että edes kymmenen ha:n hoitamatonta ei juurikaan näy. Mutta hoidettuja (kun vain halutaan nähdä) silminkantamattomiin. Mutta jos on pieni rääseikkönurkka jossain niin siitähän parku sitten alkaa. Kyllä sekin saattaa hoitavan isännän hallussa olla mutta aikataulutus on jokaisen oma asia ja kun aika on hän sen hoitaa kuntoon. Kuka täällä kuuluu vahtia ja ketä? Tässä viimeksi muuten isoimman yhtenäisen ja varmasti yli kymmenen ha:n alan näin Saloon päin ajellessa (avolava-auton haku) tienvrtta ja pitkälti mutta siinä olikin jotkut suojelualueen kyltit tienvarressa. Että sitten taas toisaalla suojellaan nuoriakain rääseiköitä. Aivan tuiki tavallisen talousmetsän pohjaa näkyi olleen.

    Puuki

    2000 – 2009 metsien kasvu oli keskimäärin 100 k-m³/v tai vähän sen alle.  Poistuma n. 70 milj.m³ / v.     Nyt kasvu on n. 107 milj.m³/v ja ainakin toistaiseksi nousemaan päin edelleen. Eihän sitä varmaksi tiedä kukaan lisääntyykö hakkuusäästöt edelleen kuten ovat tehneet jo vuosikymmenten ajan 70-luvulta lähtien. Mutta voisi olettaa, että hyvin hoidettuina taimikot ja harvennusmetsät kasvaisi edelleen käyttöpuuta ainakin jonkin verran paremmin kuin nyt.

    Kemeraa saa myös taimikoiden varhaishoitoon, joten se entinen tuen odottelu on jäänyt pois siltä osin ; ei tarvi olla taimikon vaarassa ennen kuin on mahdollisuus saada tukea. Taimikonhoidon tukivaroja jää käyttämättä, joten ennemminkin on kiinni mo:sta.

    Ehdotus kepin lisäämiseksi yhdistettynä metsien hoitamattomuuteen on yksi tapa tuoda taas uusi kiinteistöveron tapainen vero mo:lle.  Niitä ei tarvita.   A.Rinnekin voisi palata asiaan sitten kun kokonaan verottamattomat kohteet on käyty läpi lisäverojen keruussa.  Veroparatiisit (Hakaniemen v-paratiisi mukaan luettuna) ensin verolle.  Sen jälkeen ei luultavasti muita lisäverokohteita jo valmiiksi varsin korkeaa veroa maksavista  tarvitsisi etsiäkään.

    pihkatappi pihkatappi

    Voi olla että päästökauppa palauttaa pienpuun korjuun kannattavaksi ja risukoita ostetaan hoitoon kemeratuen hinnalla. Jos Suomessa halutaan laajentaa sähköä kuluttavaa teollisuutta, lisäenergian lähteellä on suuri merkitys. Päästöoikeuden hinta on moninkertaistunut.

    Itse en usko että vihreät näkevät minkäänlaista puunkäytön lisäystä positiivisena. Kivihiili oli halpa väli ratkaisu ja siksi vihreiden mieleen, nyt halvinta on kivihiili korvata kotimaisella puulla ja turpeella, onko se halpuus nyt kuitenkin sivuseikka.

    mehtäukko

    Onko mo käyttänyt nmh, saanut ilmaiset taimet, terveyslannoitusta…mitä hyvänsä kemeraa tai verohuojennusta, oma osuutensa täytyisi hoitaa. Kyttäys- mentaliteetti ei ole tätä päivää, mutta omatunto pelannee kaikilla.

    Aika aikaa kutakin ja kun sarkansa on hoitanut, pallo sekä vastuu on kuulijalla.

    Metsänmies

    Tule Tolopainen meille päin, täältä löytyy.  Tietysti parasta olisi, että kemerat poistettaisiin kokonaan. Ei keppiä, mutta ei porkkanaakaan. Oma vahinkohan se on ,jos jättää metsänsä hoitamatta.

    MaalaisSeppo

    Pihkatappi ei ole huomannut, että jos ostaa varastorakennuksen, jossa on puuta 100000 €:n arvosta ja myy puut voitolla, niin joutuu maksamaan veron vain myynti- ja ostohinnan erotuksesta. Pihkatapin mukaan kai pitäisi koko ostohinta unohtaa.

    Metsävähennys joutuu verotettavaksi, kun myy tilan. Poikkeuksena sukupolvenvaihdoskauppa.

    hemputtaja

    Cityvihreät ovat luonnonhoidon syöpä. No nyt on toteutunut otsikossa pysyminen ja voin tuherrella muuta.

    Kemerasta näkyy kirjoiteltavan. Siitä puhutaan avustuksena ja sitähän se on, jos katsoo metsänomistajan vinkkelistä. Väitän kuitenkin, että Valtion kannalta on kyse sijoituksesta. Rahat tulevat takaisin Valtion kassaan lisääntyneenä metsän tuottona. Aikaa menee, mutta mitäs tuosta.

    Oikeastaan valtiomme on vuosikymmeniä satsannut metsiin aikalailla ja monessa muodossa. Tulos on aika hyvä. On tutkimusta, metsälautakuntaa, jne.

    Se on sitten eri asia mitä näkyy muutaman vuosikymmenen päästä, jos jatkuvat säästöt menevät liiallisuuksiin ja vihreiden perusteettomat monimuotoisuuden ja lahon loppumispuheet otetaan täydestä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä niissä vihreiden puheissa on hemputtaja myös tutkimus- ja seurantatietoa takana. Pian ilmestyy seuraava uhanalaisraportti ja nähdään missä mennään.

    pihkatappi pihkatappi

    Mitä maalaisseppo tarkoittaa. Olen myynyt metsävähennettyjä metsätiloja, minusta verotus tuossa ok. Se oli pointti, että mikä tulkitaan verohyödyksi, jos sellaista tulkintaa tarvitaan. Joku taisi olla sitä mieltä että jos on verotukia saanut, pitää myös puuta tuottaa. Ja metsävähennys on verotuksellinen tuki.

    Helpointa on asettaa vain kiinteistövero, jos keppiä asetetaan. Minusta ei keppiä tarvita.

Esillä 10 vastausta, 2,671 - 2,680 (kaikkiaan 4,127)