Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 2,871 - 2,880 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Niinhän se on harrastelija, että täällä eri kirjoittajien osaamiset täydentävät toisiaan ja erilaiset näkemykset tulevat törmäytetyiksi yhteen. Jopa erittäin sivistyneesti yleensä! Kukaan ei pysty seuraamaan kaikkia medioita, joten linkityksetkin ovat arvokkaita.

    puunhalaaja

    Valtion metsätkin ovat ns. ”yhteistä omaisuutta”, miksi jonkun 13 %:n porukka saisi niitä omistella? 

    Eihän näin olekaan. Nykyinen metsähallituksen toiminta tulostavoitteineen vastaa äänestäjien enemmistön tahtoa. Jos seuraavissa vaaleissa enemmistö tahtoo jotain muuta, ehkä myös metsähallituksen toiminta muuttuu.

     

    harrastelija harrastelija

    Kyllä ainakin vihreät ja ”luonnonsuojelijat” vai ovatko ne samoja ovat kovasti esillä.

    Suomessa ei kuulemma ole vanhoja metsiä? Nuortuuko ne Euroopassa suurimmissa suojelussa olevat metsät? Vai onko niin, ettei näissä ”Herran hallussa” olevissa pöheiköissä ole lahopuutakaan?

    Tavoitehan on selvästi portaittain saada metsät hoitamattomaan kuntoon: – ensin meidän kaikkien yhteiset Valtion metsät, – sitten yhtiöiden metsät ja lopuksi myös yksityisten metsäsomistajien metsät luontokohteiksi.

    Suomen elämisen perustana on alkutuotanto. Nykyisin siihen on tullut myös muita osaamisen alueita, Nokiat, Super-shellit ym uuden tegnologian alat. Kyllä näille toimihenkilöille ja pelaajille jalostetut alkutuotteet maistuvat! Mitä alkutuotteita suurkaupungeissa asuvat tuottavat – muuta kuin ulosteita?

    Visakallo Visakallo

    Sipilän hallituksenkin aikana Suomeen perustettiin 70 000 hehtaaria uusia suojelualueita. Tätä tietoa vihreät sekä suojelujärjestöt ovat luonnollisesti vartioineet kuin jotakin vaarallista ympäristömyrkkyä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tiilikainen mainitsi A-studiossa pienemmän luvun eli metsien suojelua saatiin aikaan tällä hallituskaudella vähemmän kun kaikilta aloilta säästettiin. Rahoitus ei ole ongelma jos otetaan se hiilimarkkinoilta.

    jees h-valta

    Kyllä, nyt saa jo suojelut riittää ja noita turhempia luontoarvoiltaan vähäisiä voisi alkaa uudelleen jo hyödyntääkkin. Ei pieni maa saa suojella itseään konkurssiin.

    Puuki

    Sopii niitä pienialaisia suojelualueita vielä lisää tehdä Suomeenkin. Puusta on ylitarjontaa.

    Itsekin taidan suojella lisää kuvioita ja sitten ehkä harkita puun myyntiä uudelleen, jos kantohinnat nousee .   Muuten, tutkimuksen mukaan entisestään harvinaistunut liito-orava kuulemma tarvitsee vanhan pesäpuumetsän lisäksi nuoria lehtipuumetsiä ruokailupaikoikseen.  Tasaikäiskasvatuksen mosaiikkikuvionti seka-/lehtimetsä taimikoineen sopii siis hyvin senkin lajin elinympäristöksi eikä niinkään metsien täysrauhoitus .

    Gla Gla

    En tiedä, mikä on pienialainen. Itse kaipaan laajoja yhtenäisiä suojelualueita. Niiden tueksi pitää talousmetsissä olla edellytykset kasvattaa lehti- ja sekametsiä.

    Liito-oravan elinympäristöt on tosiaan kiinnostava asia. Ainakin Helsingissä laji tuntuu viihtyvän oikein hyvin:

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005992985.html

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Liito-oravasta. Ainakin eteläisimmästä Suomesta lehtimetsätaimikot taitavat aika pitkälti puuttua, kun hirvieläimet syövät taimet. Liito-orava ei pysty liikkumaan taimikoissa, joten säästöpuita ja ekologisia käytäviä pitäisi talousmetsässä olla, jotta se ei muodostuisi liito-oravan kannalta ’vankileirien saaristoksi’.

    Gla on oikeassa; myös isoja suojelualueita tarvitaan: pienissä käy niin että talousmetsän reunavaikutus ulottuu suurimpaan osaan suojeltua aluetta. Isoilla alueilla on myös tärkeä virkistysmerkitys –  ne ovat suosittuja retkeilyalueita.

    mehtäukko

    Aloituksen kohta kolme: ”– Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.”

    Mehtäukkokin on jossain vaiheessa laillisin keinoin saanut rahalla kylkiäisinä soita, joita laillisin ja hyväksyttävin keinoin osaa aikoinaan uudisojitettu,sittemmin kunnostusojitettu, lannoitettu ja hakattukin.

    Jos nyt uudet viiraukset keksivätkin taivuttaa ne investoinnit ”yhteiseksi hyväksi”, se ei oikeustajun mukaan voi tapahtua ilman korvausta vähänkään isommassa mitassa.Siinä suhteessa ennen kuin näitä sosialisointeja aletaan pitemmän päälle suunnitella, rahat täytyy olla jollain tilillä sekä selkeä hyväksyttävä korvausmenettely.

Esillä 10 vastausta, 2,871 - 2,880 (kaikkiaan 4,127)