Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,181 - 3,190 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • tamperelainen tamperelainen

    Haavisto on kuin ”ottopoika” Vihreissä.Telaketjuosasto on siellä piilossa.Pekka ei taida olla muutenkaan kovien paikkojen kaveri.Hyvä viisaus:”Vaikeat ajat vaatii vaikeita henkilöitä”.

    Maria Ohisalo on kova johtaja.Ratapyöräilyn(tosi rankka fyysinen laji) suomemestarina ilman muuta vaikea vastustaja muille puolueille.todennäköinen uusi pj.

    Gla Gla

    Puunhalaaan lainaus: ”Eli käytännössä entistä enemmän meidän metsistämme keitetään selluksi ja myydään edullisesti eteenpäin. Tämä ei ole kannattavaa metsänomistajalle, ja metsäluonnolle se on aina katastrofi.

    Kunpa joku osaisi selittää, miksi uusiutuvaa raaka-ainetta ei saisi käyttää. Minun mielestäni lopputuotteesta riippumatta uusiutuvan raaka-aineen käyttö pitää maksimoida ja se edellyttää puuston kasvun lisäystä. Se on ainoa kestävä tapa jatkaa elämää.

     

    Puuki

    Kuvitellaan, että Suomessa harjoitettaisiin talousmetsissä vain jatkuvaa kasvatusta. Kertyisikö tukkia enemmän vai vähemmän kuin nykyään, ja kuinka paljon korkeampi kantohinnan tulisi olla, jotta metsänomistaja saisi saman tulon kuin nykysysteemillä? Entä onko kukaan tutkinut sitä, että mihin mahdollisesti lisääntynyt tukkisaanto käytetään? 

    Vähemmän sitä tukkia kertyisi jk:lla , kun maata ei käsitellä uudistamisen edistämiseksi ja kun puita ei viljellä ollenkaan (jalostushyöty menetetään) .   Vaikka esim . eräässä jk:n myynnin edistämistarkoituksessa tehdyssä  esityksessä olikin istutetun metsän kokonaiskasvukin/k-aika saatu pienemmäksi kuin jatkuvalla kasvatuksella, niin ei pidä käytännössä  paikkaansa.

    ( Voi se jk:kin silti olla kannattava valinta joissakin erit. tapauksissa )

    Metsänmies

    Tolopainen:”Mitä merkitystä tuolla sietten on kun Suomessa ei työvoimaa kuitenkaan ole riittävästi metsänhoitotöihin ja noita ulkomaan ukkeleita tarvitaan yhä enemmän. Eli nämä ulkomaalaiset eivät vie kenenkään töitä, kaikille riittää. Kyllä tuolla metsissä on erittäin hiljaista, kun olen viimeaikoina kulkenut hoitotöissä, ei autonjäljet edes peity kun muita kulkijoita ei ole, ei ulkomaisia eikä kotimaisia”… Kyllä Suomestakin työntekijöitä löytyisi, jos maksettaisiin kunnon palkkaa. Noita ulkomaalaisia ”yrittäjiä” eivät koske mitkään työsopimukset, melkein talkoilla joutuvat tekemään…. Eikä kenenkään metsiin voi noin vaan mennä raivaussahoineen. Kyllä ainakin tähän asti on maanomistajalta pitänyt tulla ensin toimeksianto. Jos maanomistajat pääsisivät eroon nuukuudestaan, ja hoidattaisivat metsänsä hyvään kasvukuntoon , kaikki hyötyisivät: Maanomistaja tuottavavammasta metsästään( tuotto on takuuvarmasti hoidetussa metsässä hoitokulujen jälkeen parempi, kuin hoitamattomassa). Metsurit työllistyisivät. Hiilinielut kasvaisivat. Puuntuotanto lisääntyisi. Puuteollisuutta voitaisiin kasvattaa jne…

    Metsuri motokuski

    Missä alueella on pula metsätöiden tekijöistä ? Jos laitatte vaikka metsään.fi sivuille tarjouspyynnön niin uskon että varmasti tarjouksia tulee. Olen kyllä sitä mieltä että tekijöistä ei ole pula. Enemmänkin maksajista.

    kim1

    Ihmekös tuo..,kuidun hankintahinta noussut 10% 30vuodessa,samanaikaisesti metsureiden palkat ainakin 110%,mikä on sekin vähän…,eihän tuollainen yhtälö voi toimia…

    Jätkä

    Jos metsätöitä on tarjolla, niin ne ovat etupäässä taimikonhoitotöitä ja istutuksia. Taimikonhoitotyö edellyttää melkein aina omaa sahaa ja omaa autoa. Jos työsuhde, niin työnantajan kuuluu antaa turvavarusteet ym.

    Jos lähdetään metsurin alimman luokan palkkauksesta, niin voipi olla, että työhaluja aletaan säätämään pienemmiksi. Tietenkin – jos pelkällä tuntipalkalla työnnetään, niin joka siihen tyytyy ja työnantaja kanssa, niin hyvä on. Kuitenkin – jos taimikosta halutaan kerralla hyvä, pitää ainakin ohjaus ja valvonta olla aluksi lähes jatkuvaa. Muuten ei tule mitään.

    Onhan se nähty esin omatoimisten metsänomistajien taimikoista, että tarkastuksesta eivät mene läpi.

    Kehtasi minulle sanoa MHY:n toimihenkilö, että hän käy läpi joka saatana kuvion, jonka minun poika oli tehnyt. Niitä oli kymmeniä. Minä tosin sanoin sille etukäteen, että ne on tehty viimeisen päälle.

    Lähtivät kiertämään kuvioita. Kolmannen laidalla äijä sanoi, että: ” Tämä on täysin turhaa – Isäsi sanoi, että nämä on kunnossa. Mennään baariin kahville – Minä tarjoan.”

    Metsuri motokuski

    Kuka on sitä mieltä että nykyajan metsureilla on liian hyvät palkat ? Voi kertoa aika monta samantasoista työtehtävää jossa maksetaan paremmin. Jos metsureiden palkkaus on kiinni kuitupuunhinnasta niin vaikea yhtälö se on todellakin. Kannattaako sitten metsänkasvatus ollenkaan. Jotenkin tuo väittämä ei pidä paikkansa kun metsätila kaupioista maksetaan jatkuvasti enemmän kun niistä pyydetään

    kim1

    Ota huomioon että silloin 30vuotta sitten alkoi puun hinta  ja metsän hinta kulkea omaa polkuaan..etelä -Suomessa puuhapalstat käyvät kaupaksi..pääkaupunkilaiset ostavat…metsästyksestä tykkäävät ostavat….,kivempi hakea metsästys seuran jäsenyyttä….,ja ennen kaikkea jo pitkään raha on ollut liian halpaa ,kiitos alhaisten korkojen… ,ylimääräistä rahaa on 60-65 vuotiailla enemmin kuin koskaan…,eihän sitä kannata pankkitilillä makuuttaa…,elikkä jo pitkään on metsämaalla ollut jo 40% ylihintaa ainakin meilläpäin..,että voitaisiin puhua metsätalouden kannattavuudesta….7000-8000€/ha puustoa 125 Kiintoa,tukkiosuus mitätön…,aika optimisti täytyy olla että luulee että investointi on metsätaloudellisesti kannattava…

    suorittava porras suorittava porras

    Jos raivauskustannus hirvittää,kannattaa työ teettää ajoissa. Mitä olen noita rästikohteita seurannut ,on työmäärä 2-3 kertainen oikeaan aikaan tehtyihin toimiin verrattuna. Työn hinta kasvaa luonnollisesti samassa suhteessa. Jostakin syystä töiden viivästyminen ei huoleta yhtään ,mutta se ,että jollekin maksetaan työstä asianmukainen korvaus on kauhistus.

Esillä 10 vastausta, 3,181 - 3,190 (kaikkiaan 4,127)