Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

  • Tämä aihe sisältää 4,055 vastausta, 102 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 3,411 - 3,420 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Tolopainen

    Ohisalo on erittäin viehättävä ja älykäs poliitikko. Kiurusta olen hiukan huolissani, mahtaako jaksaa kauden loppuun. Käämit palaa nykyisin kyselytynneilla, kun joutuu vastailemaan persujen koulupudokkaiden tekemiin provokatiivisiin kysymyksiin.

    Visakallo Visakallo

    Vaatimattomassa ja kuluneessa repussa saattaa olla sisällä hyvät eväät, -ja myös päinvastoin. Krista Kiuru ei kieltämättä loista ulkoisella esiintymisellään, mutta taitaa kuitenkin olla kovempi muija kuin yksikään sen puolueen, ja muutaman muunkaan puolueen miehistä. On myös kova Lyyli kestämään viinaa. On jo moni ukko pudonnut siinä leikissä pöydän alle.

    Tolopainen

    Kiuru on puhekone, eipä siellä Lintilän ääni taida paljon kuulua, kun Kiuru ja  Marin pitävät hallituksen neuvonpitoa. Näin jäleenpäin huvittaa, miten toivoton tehtävä Sipilällä oli kun yritti Kiurua kiirehtiä edellisellä keralla soteväännössä. Kyllä on sellainen kanto kaskessa, että ei mitään mahdollisuuksia saada päätä kääntymään. Ei tule muuten soteuudistusta tälläkään hallituskaudella. Meillä on toimiva järjestelmä, eikä mitään uusia hallintoja kannata alkaa rakentaa. Ei kunnat todellisuudessa noita sotemenojaan nykyisin maksa, rahat tulee valtiolta avustuksina ja siirtomäärärahoina. Tuulivoimalat alkaa parantaa syrjäisten kutien taloutta. Maaseudulle investoidaan miljardeja tulevina vuosina uusiin myllyihin.

    Visakallo Visakallo

    Voisi olla maanantaina Sergeille Krista kovempi luu kuin Pekka!

    Tolopainen

    Venäjän pimeä kausi jatkuu, kommareiden tekemä vallankumous vaikuttaa pitkään maan historiaan. Sehän oli sivistysvaltio Tsaarin vallan loppuaikoina.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Haaviston kannattaisi jättää Venäjän matka väliin, syyksi ilmoitettaisiin korona. Suomella ei ole kuin hävittävää näissä ulkoministerivierailuissa. Jätetään  valtiopäämiestasolle keskustelut, jotka Sauli luovii kunnialla olosuhteet huomioiden. Turha on pienen mennä neuvomaan, miten isot vallat sisäisiä asioitaan hoitavat, saattaa kohta Fortumillekin tulla ulkomaisen agentin leima laskuineen naapurilta.

    Tolopainen

    Fortum sai jo pahasti näpeilleen Fennovoimaprojektissa, venäläiset pakottivat sen siihen mukaan, kun hanke uhkasi kaatua alkumetreille. Kuvitteli saavansa hyvitykseksi Venäjältä vesivoimaloita.

    Visakallo Visakallo

    Suomalaiset sähkönkäyttäjät maksavat nyt maailman tappiin Fortumin Venäjän seikkailujen seurauksia mm. Carunan riistohintoina sähkönsiirrosta.

    Nimetön

    Aloituksen aiheena on yhden puolueen metsäpolitiikka. Suomi on sirpalepuolueiden luvattu maa, missä kaikille pitäisi saada kaikkea, mutta on käytännössä mahdollista saada vain osia omista tavoitteista ja nekin usein vesitettyinä kompromisseina. Suurvalloissa tullaan toimeen kahdellakin puolueella ja joissain jopa yhdellä. Puolueiden sisällä saattaa olla suurempia näkemyseroja kuin meillä lähekkäisillä puolueilla. Maa- ja metsätalouspolitiikkaa ovat tehneet muut puolueet jo ennen vihreiden, NYTien yms. syntymää. Suomen talouden toista tukijalkaa nk. puujalkaa ei mikään menestystä pitemmässä juoksussa hakeva puolue voi ohittaa. Nuo politiikat ovat olleet kirjavia ja toiminatamallit vaihtelevia. Tukia on jaettu tehosta luomuun ja sääntelyä vaikkapa hakkuutapojen yksipuolistamiseen. Välillä vanhoja kumotaan ja uusia luodaan tilalle todellisen tilanteen tai poliittisen ympäristön muuttuessa.  Lähtökohtaisesti maataloudessa sykli on vuosi ja metsässä lähes satakertainen ellei jatkuva. Metsän ja myös metallin merkitystä väheksyttiin elektroniikka boomin aikana. Aika pian kuitenkin on palattu juurille ja jokaiselle puolueelle on elintärkeää luoda menestystä kansantalouteen. Puolueohjelmaan vedetään lennokkaita teesejä joihin yhden asian äänestäjien toivotaan tarttuvan ja ne joilla jo kanta on, eivät sitä helpolla muuta. Media toki tekee säästä ja poliitikon sanasta sensaation. Tohtorit ja dosentit maalaavat tulevaisuuden (kauhu)kuvia ehkä joskus ansaintamielessäkin, mutta vain historia on betonia ja kateus kasvava luonnonvara. Metsä on ja pysyy niin kauan kuin kasvun ihme pysyy voimassa. Suojelun tarkoitus on tämän kasvun ihmeen varjeleminen ja sitä kautta yhteiskuntaan tulevan hyvän varmistaminen myös pitkällä aikavälillä.

    Puuki

    Nythän ”kohtuullestettiin” siirtomaksujen korotuskattoa. Vain 8 % voi enää nostaa/vuosi. Naurattaa ihan tuo raja. Kun paikallinen monopolifirma pääsee hintoja nostelemaan, niin ei 8 %/vuosi ole mikään pikkusumma.  Voittomax tulisi olla n. 2-3 % /vuosi. Nythän se on ollut kymmeniä prosentteja.   Vaikka kuinka yrittäisi säästää sähköä , mikä olisi nykyaikana tavoteltava suunta, niin sähkölasku se vain pysyy entisellä korkella tasolla.   Tulee mieleen metsäpomojen vakio mainos, että koska puun hinta on vakaalla tasolla  (=sama nimellishinta kuin jo 3o vuotta on ollut)   siksi kannattaa nyt myydä puuta.

    Täällä tuli viime vuoden loppupuolella ilmo sähkönssiirtoyhtiöltä, että hintaa pitää nostaa kulujen kattamiseksi jne.  ensivuodeksi 7 % : No se hintahan nousi jo joulukuussa jotta voivat taas tänä vuonna nostaa uudestaan.  Jos piuhat katkaisisi kesämökiltä, jossa sähkön käyttöä ei juuri ole, niin se siirtoyhtiön omistaman 10 m:n  johdon pätkän katkaisu ja poisvienti kustantaisi kuulemma niin paljon, että aikoinaan jo kertaalleen  maksettu maksu linjojen rakentamisesta menisi siihen eikä piisaisikaan.

    Vihreiden metsäpolitiikkaan tämä vuodatus liittyy siten, että Pekka oli omistusohjauksesta vastaava ministeri, kun Kataisen kanssa möivät siirtofirmat keinottelijoille.  Ja metsän käyttöön liittyy myös sähkön tuottaminen.

Esillä 10 vastausta, 3,411 - 3,420 (kaikkiaan 4,055)