Keskustelut Metsänomistus Voiko metsää omistaa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 57)
 • Voiko metsää omistaa?

  Näin kyselee Pekka Syvänen kolumnissaan 19.11.2020 Metsälehdessä. Kolumni on ikäänkuin suoraan minun kokemukseni, mutta ”sievemmin sanottuna”. Onkohan millekkään muulle, kuin metsäomaisuudelle/-maalle, yhtä paljon jakajia, tarkoitan näitä jokamiehiä. Jokamiehenoikeuksia he ”venyttävät” aina omien tarpeidensa mukaisesti ja itselläni on jatkuva näkemysero koirien irtipidosta ja läpi vuoden…siis myös ajalla, jolloin maanomistajallakaan ei ole koiran irtipito-oikeutta. Sitten on tämä jokamiesten jatkuva innostus tutkia paikkoja… siis konesuojia, varastorakennelmia yms. Mielestäni voisimme omaksua EU- maiden käytännön maanomistan oikeuksien turvaamiseksi.

 • Reima Ranta

  Se mistä tämä 40% lasketaan ei ole käypä arvo vaan 10 x vuotuinen tuotto.

  Verottajan sivuilta löytyy vuotuinen tuotto kunnittain. Vuotuinen tuotto ei ota millään tavalla huomioon, millainen puusto metsässä on.

  Juuri näin Petkeles. On älytöntä, että on ostettava muutama hehtaari peltoa saadakseen huojennuksen.

  Eikä tämä ole kannanotto maataloustukeen millään tavalla.

  Planter

  ”On älytöntä, että on ostettava muutama hehtaari peltoa saadakseen huojennuksen.”

  Nyt se on älykästä, kun hehtaarille voi saada 2000€ metsitystuen?

  Visakallo

  Eikös se tuki makseta vain joutomaan metsitykseen, eli viljelty pelto ei saa sitä. Miten muuten se joutomaa määritellään? Voiko ihmisenkorkuista heinää kasvava ”pienaukkojen saaristo” muuttua jossain vaiheessa metsitystuen saavaksi joutomaaksi?

  A.Jalkanen

  Tuki on tarkoitettu muun maan muuttamiseen metsämaaksi.

  Planter

  Eiköhän kesannolla ollut pelto saa tukea, jos sen metsittää. Tuen saamisen jälkeen voi repiä vaikka ne tapit pois ja jatkaa viljelyä. Miten hirven syömä aukko, saisiko siihen metsitystukea?

  rööri roope

  Aivan järetöntä touhua.70 luvulla pellot pakettiin ja veromarkoilla.90 luvulla sama pelloksi ja veromarkoilla.2020 luvulla vaihteeksi metsäksi ja veroeuroilla.

  Ei ihme miksi kaiken muun lisäksi maksamme veroja veroista.

  Aimo Jortikka

  ///Joutoalueiden metsitystukea koskevan lakiesityksen mukaan tukea voitaisiin myöntää joutoalueiden, kuten maatalouskäytön ulkopuolelle jääneiden peltolohkojen ja entisten turvetuotantoalueiden metsittämiseen. Aktiivisessa viljelykäytössä olevia peltoja ei ole tarkoitus metsittää, joten tuen ehtona olisi, että peltoalalle ei ole myönnetty maatalouden tukia vuoden 2019 jälkeen.

  Tukea myönnettäessä otetaan huomioon muun muassa luonnon monimuotoisuus, maaseutumaisema, vesitalous ja kaavarajoitteet. Metsäkeskus pyytäisi ELY-keskukselta lausunnon ennen tukipäätöksen tekoa. Tukea ei esimerkiksi myönnettäisi ympäristö- ja luontoarvoiltaan merkittävien alueiden, kuten niittyjen, ahojen, ketojen tai hakamaiden metsittämiseen. Tavoitteena on, että metsitettävillä aloilla edistettäisiin myös monimuotoisuutta, esimerkiksi kasvattamalla useampia puulajeja. ///

  Visakallo

  ”Metsitettävän alan tulee olla yhtenäinen, vähintään 0,5 hehtaarin suuruinen ja keskimäärin vähintään 20 metriä leveä ala.”

  Sähkölinjoja on viime vuosina siirretty todella paljon metsistä teiden laitoihin, mutta tuo edellä oleva ehto taitaa rajata suurimman osan käytöstä poistetuista johtokäytävistä ulos metsitystuen piiristä.

  Visakallo

  Roope varmasti kestää tulevat metsänomistamisen paineet. On hyvä saada uusia  sanavalmiita kavereita mukaan joukkoon!

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007634199.html

  Rane

  Hesarissakin on siis juttu metsänomistajasta joka tekee häpeämättä metsätöitä   eikä jauha jatkuvan kasvatuksen autuudesta .Syy tähän on että Roopesta jutun tehneet toimittajat ovat urheilutoimituksesta eivätkä luontomafiasta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 57)