Keskustelut Metsänomistus Yksityistien vs. kiinteistölle johtavan tien hoitomaksu?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 74)
  • Yksityistien vs. kiinteistölle johtavan tien hoitomaksu?

    Tuli tuollainen vastaan: Muutama osakas (3/10) on saanut tiekunnan vuosittaista hoitomaksua vastaan myös oman pihatiensä aukaisun. Pihateiden pituudet 50-300m ja tätä käytäntöä jatkettu ilmeisesti useampi vuosi. Yksiköinnissä tätä ei ole huomioitu, vaan on tehty tyyliin”isän kanssa näin sovittiin”.”ja jossain pöytäkirjassa on maininta”. Osakkaista 7 ei ole tätä etuutta saanut nauttia, koska ei ole tästä käytännöstä edes kuullutkaan. Eli ymmärrän asian niin että on toimittu vastoin hyvää käytäntöä. Tai ehkä jotain muuta.

    Uusi auramies kyseenalaisti menettelyn ja ilmoitti että ei suostu tähän, vaan jokainen maksaa omaansa ja tiekunta omansa.

    Mikä on raadin kanta? Siis tähän miten aiemmin on toimittu?

  • Jalmari Kolu

    No tästä alkuperäisestä tapauksesta ei kuulemma ole pöytäkirjaa jossa ”näin on kyllä sovittu”.. Ja on sellainen sihteeri että löytää kyllä jos on tehty. Eli case closed.

    Puuki

    ”Niin on kyllä sovittu” – se on tuttu tilanne itsellänikin. Kun kerran on joskus sovittu, että tietä voi käyttää (kulkuoikeus) ,niin sehän on sitten tottakai ilmaista muoaliman tappiin asti vaikka tienhoitokustannukset tulee muille.    Voi siitä muutkin tutut ja kylän miehet kulukea kuten ennenkin tietenkin.  Puominkin olen laittanut  kelirikkoaikoina mutta, kun sen voi helposti kiertää ,niin ei sillä ole mitään virkaa.                       Se tarkoittaa Suomessa sitä, että jos ei ole kivilouhikkoa ajettu tien reunoille  panssariesteeksi,  niin pääsy on vapaata  –  Liekö vielä yhteiskunnan varoilla rahotettu  tie ?  (No ei ole ).

    mettämiäs

    ”Ei taida maksaa vaivaa erotella, jos nuo pykälät tulkitaan noin ja jos haluaa rehellisesti menonsa ilmoittaa.”

    Vai ei yo. kirjoituksessa viitata epärehelliseen veroilmoituksen tekemiseen?

    Kyllä ainakin minusta Tuula nyt kyllä sellaiseen syyllistyy…

    ”Täällä kaupungissa pärjää tietämättä mitään konekulujen ynnä muiden vähentämisestä.”

    Vaikka oikein kaupungissa asutaankin ja siellä pärjätään hyvin, niin vaikkei joistakin asioista oikein mitään tiedäkään, se ei valitettavasti näytä vaikuttavan juuri näistä kyseisistä asioista kommentoimiseen. Yksinäisyyskö ajaa ihmisiä kirjoittelemaan tällaisille palstoille päivät pitkät?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    mettämiäs! Taisit tulkita tekstini väärin ja minä sinun. Kehotan vain noudattamaan verottajan ohjeita. Minulla ei ole muuta tietoa kuin se kotitalousvähennyksen perussääntö, että vain työn osuus vähennetään, siis erotellaan laskusta vähennettäväksi. Joku ehdotti että konekuluja myös, mutta ei niitä maksa vaivaa erotella, jos siinä tulee sitten tehtyä liian suuri vähennys, josta joutuu tilille jos tulee verotarkastus.

    PS. Viihdyn yksin, mutta kiitos että huolehdit.

    Puuki

    Sopimisesta vielä : Periaatteessa suullinen sopimus on yhtä pitävä kuin kirjallinenkin.  Mutta suullisen sopimuksen todistaminen voi olla hankalampaa.

    Jokamiehen oikeudella tietä saa käyttää , jos ei kulje moottorikäyttösellä koneella tai muulla vastaavalla kulukuvälineellä.    Väliaikainen kulkeminenkin moottoriajoneuvolla ilman tien käyttöoikeutta on  kiellettyä ilman lupaa. (vaikka olisi osin valtion kustantama ”kemeratie”).

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suullisesti voi sopia mutta sopimuksia voi myös irtisanoa ja muuttaa, varsinkin jos sopija itse ei ole enää keskuudessamme. Sopimus ei saa johtaa tieosakkaiden eriarvoiseen kohteluun.

    Mites sienestäjät ja marjastajat, ei ne kysy lupaa vaan jos on puomiton yksityistie niin sinne heilahtaa.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Väkisinkin alkaa yhä enemmän näyttää siltä   ,että eliitti johtajineen on ajautumassa vähän jo kiihtyvään ,mutta selkeästi jokseenkin hallitsemattomaan luisuun     . Se   ,saako se itse sen oikaistua, jää nähtäväksi      . Jännää on kuin lannan ajo ilman perälautaa   ,toivottavasti olen väärässä:

    L:na

    metsänkasvattaja

    pitäisiköhän tiehoitokuntien ruveta miettimään yksityistiellä kulkevien tiekuntaan kuulumattomien (metsästäjät ja marjastajat yms) ottamista mukaan tienylläpitoon jollain tapaa .ei ole oikein ,kun kustannukset nousevat kokoajan ,niin toiset käyttävät tietä ilmaiseksi .tietysti voisi olla hankalaa periä maksua muuten kuin puomilla .

    mehtäukko

    ”..Yksinäisyyskö ajaa ihmisiä kirjoittelemaan tällaisille palstoille päivät pitkät?..”

    Rokuli joissain ulkohommissa ajaa joskus. Kun työvastuita on aikanaan siirretty nuoremmalle polvelle ja akselit pyörii, mielenkiintoiseen aiheeseen ”täytyy” antaa pointtia…

    Timppa

    Tiekuntaan kuiuluvan metsäalueen omistajilta perutaan maksu, joka kattaa metsän käytöstä aiheutuvat kulut.  Minusta se kattaa niin metsätalouden kuin metsästyksen.  Sama se kaadetaanko maalta puita vaiko hirviä.

    Tietksiköinti perustuu tonnikilometeihin.   Aika monta keikkaa saa henkilöautolla tehdä, että pääsee samaan kuin yksi rekkakuorma.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 74)