Keskustelut Metsänomistus Yksityistien vs. kiinteistölle johtavan tien hoitomaksu?

Esillä 4 vastausta, 71 - 74 (kaikkiaan 74)
  • Yksityistien vs. kiinteistölle johtavan tien hoitomaksu?

    Tuli tuollainen vastaan: Muutama osakas (3/10) on saanut tiekunnan vuosittaista hoitomaksua vastaan myös oman pihatiensä aukaisun. Pihateiden pituudet 50-300m ja tätä käytäntöä jatkettu ilmeisesti useampi vuosi. Yksiköinnissä tätä ei ole huomioitu, vaan on tehty tyyliin”isän kanssa näin sovittiin”.”ja jossain pöytäkirjassa on maininta”. Osakkaista 7 ei ole tätä etuutta saanut nauttia, koska ei ole tästä käytännöstä edes kuullutkaan. Eli ymmärrän asian niin että on toimittu vastoin hyvää käytäntöä. Tai ehkä jotain muuta.

    Uusi auramies kyseenalaisti menettelyn ja ilmoitti että ei suostu tähän, vaan jokainen maksaa omaansa ja tiekunta omansa.

    Mikä on raadin kanta? Siis tähän miten aiemmin on toimittu?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lumi- ja auraustyöt piha-alueella on mainittu tuossa taulukossa. Perusperiaate näkyy olevan että kunnossapito ja perusparannus käy mutta uudisrakentaminen ei. Miksi tuollainen jako, aivan turhaa saivartelua.

    https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Verottajan tahtotila näyttäisi kyllä olevan se, että vain työn osuus vähennetään, konetyötä ei. ”Jos työ tehdään koneella, jonka osuus muodostaa merkittävän osan kustannuksista, koneen osuus on eroteltava ja siltä osin ei saa kotitalousvähennystä. Muun selvityksen puuttuessa vähennyskelpoinen määrä on arvioitava tehtyjen työtuntien perusteella. Jos riittävää selvitystä vähennyksen perusteeksi ei esitetä, vähennystä ei voida myöntää.”

    https://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2009/200901897

    Ola_Pallonivel

    Mutta käytäntöhän on muuttunut 2009, johon tuossa viitataan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Minä tulkitsin tuon niin että mitään muutosta ei tullut mutta olen erheytynyt ennenkin. Yrittäjän pitää edelleen erotella laskussaan työn osuus, materiaalit ja konekustannukset.

Esillä 4 vastausta, 71 - 74 (kaikkiaan 74)