Keskustelut Luonto Ympäristöjärjestöjen metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 109)
 • Ympäristöjärjestöjen metsäpolitiikka

  Ympäristö- ja eläinsuojelujärjestöt ei ole useista yhtäläisyyksistä huolimatta vihreän puolueen alla, joten avaan näille oman viestiketjun.

  Loukkaantuneita eläimiä luonnonsuojelulain mukaisesti lopettavan metsästäjän palkitseminen eläinten ystävänä ei ollut kaikkien mieleen.

  https://yle.fi/uutiset/3-12256946

  Tietenkään kaikki eivät valintaa vääränä pitäneet. Mutta kun tällaista kaveria kutsutaan jopa murhaajaksi ja siksi on tarve suojella palkitun yksityisyyttä, ollaan mielestäni etäännytty kohtuullisen kauas luonnosta asfaltti- ja betoniviidakkoon.

  Toki luontoväellä on esittää vaihtoehto sille, että metsästäjä lopettaa kärsiviä eläimiä? Huomioon pitää ottaa se, mistä osaaminen tulee, onko se joillekin siunaantunut syntymälahjana vai pitääkö yhteiskunnan varoilla järjestää kattava verkosto asioita hoitamaan.

 • käpysonni

  Yleisesti ottaen liikaa metsäsektori nuoleskelee ympäristönsuojelijoiden persettä.

  Ärsytti kun uusimmassa Metsälehtimakasiinissa oli juttu ns.

  kulttuurialan ihmisten metsäsuhteesta, suurin osa niistä on kuitenkin tätä suojeluporukkaa.

  käpysonni

  Suomen ylimitoitettuja päästötavoitteita siis perustellaan esimerkin näyttämisellä muulle maailmalle, mutta muu maailma vähät välittää Suomen esimerkistä. Katsooko Saksa Suomen tekemisiä? Katsoo tai ei, niin eipä sillä ole heidän tai muidenkaan tekemisiin mitään vaikutusta.

  Gla Gla

  Esimerkin näyttäminen on vain yksi argumentti, kun halutaan ajaa omia asioita. Ei sillä mitään muuta merkitystä ole. Ehkä joku pullossa kasvanut idealisti voi Suomen esimerkin merkitykseenkin uskoa, mutta ei kukaan muu.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tässä olisi sitä esimerkkiä, mutta onko esimerkillistä: ”jahti tuottaa seitsemällä maililla, eli noin 11 kilometrillä, päästöjä saman verran kuin keskivertoauto vuodessa”. 😮

  http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/bfe61927-d2a7-49db-ba6e-18138733aef2

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Näin rauhan aikana on vaikeaa kuvitella epäisänmaallisempaa toimintaa kuin suomalaisen luonnon suojelemisen vastustaminen.” Auts!

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008510207.html?

  Gla Gla

  ”jahti tuottaa seitsemällä maililla, eli noin 11 kilometrillä, päästöjä saman verran kuin keskivertoauto vuodessa”. 

  Kyse olikin veneestä, ei peurajahdista.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kun en saa tänne edelleenkään kuvia laitettua, lukekaa linkistä vastaus kysymykseen ”How can I become a higher-rung thinker”. Liittyy Seppo Vuokon kolumniin Usko vai tieto?

  http://www.waitbutwhy.com/2021/04/mailbag-2.html

  Timppa

  ”Näin rauhan aikana on vaikeaa kuvitella epäisänmaallisempaa toimintaa kuin suomalaisen luonnon suojelemisen vastustaminen.” Auts!”

  ja tässä meikäläisen vastine, joka on keskustelun kärjessä:

  Eivätkö suomalaisetkin kuulu Suomen luontoon? Yhtälailla, kun jonkun harvinaisen naavan kohtalosta kannetaan kauheasti huolta, niin eikö siellä metsässä työskentelevän metsurin työpaikasta ja toimeentulosta pidä kantaa myös huolta. Kannattaa muistaa sekin, että näiden metsureiden työn tuloksena on syntynyt nykyinen elintasomme, jossa huolehditaan heikoimmakin asemassa olevista. Pari naavaa ei meitä elätä. Sitä paitsi niille syntyyy jatkuvasti uusia elinympäristöjä niin suojelu- kuin talousmetsissä.

  Suurin uhka Suomen luonnolle taitaa kuitenkin olla ilmastonmuutos. Suomi pystyy sitä torjumaan ennen kaikkea hyvin kasvavien metsiensä avulla. Suojelumetsät johtavat vain siihen, että sama puu hakataan kuitenkin jostain toisesta maasta ja ikääntyneet metsämme eivät enää toimi hiilinieluina.

  Tämä suojeluvimma on täysin yksipuolista. Siinä ei kiinnitetä huomiota kaikkiin seikkoihin, mihin se vaikuttaa. Näennäisesti kaunis tarkoitus aiheuttaa toisaalla paljon suuremmat ongelmat.

  Per Ä Reikäs

  EI puita saa polttaa, Ilmasto lämpiää
  https://www.is.fi/tiede/art-2000000525490.html

  HA, ha

  Nostokoukku

  Miltähän Suomenmaa näyttäisi, jos ympäristöjärjestöt eivät olisi täällä koskaan toimineet. Joet padottu, puolet järvistä kuivattu, suot kuivattu kasvamaan männynkänkkärää, kansallispuistot kyyditty sellutehtaalle. Ahneudella ei ole mitään rajaa, jos pelkästään iso raha saa päättää. Jos minä rakennan pienen rantasaunan, sitä ollaan rullamitan kanssa mittaamassa riittävän kauas rannasta jos luvan yleensä saa. Mutta kun iso raha puhuu, niin ison huoltoaseman saa rakentaa järveä täyttämällä.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 109)