Keskustelut Metsänhoito Yritys tuulenkaatojen korjaus kevyellä kalustolla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 48)
 • Yritys tuulenkaatojen korjaus kevyellä kalustolla

  Moi.

  Itsellä olisi ajatuksen perustaa yritys metsätöistä mönkijällä ja kärryllä. Harvennuksiin kokemus ei välttämättä riitä mutta tuulenkaatojen korjaamiseen ja ennakko raivauksiin kyllä riittäisi. Mietityttää lähinnä että riittääkö hommat vai haukkaako heti alkuun tyhjää. Alkuun olis tarkoitus pitää ainakin vuoden verran vielä palkkatyö mukana ja tehdä viikonloppuisin ja iltaisin.

  Alueena etelä satakunta ja pohjois varsinais suomi

 • Metsätyö

  10 vuoden ajalta kokemusta mettä hommista pääsääntöisesti tuleen kaatojen korjuusta omaan käyttöön lähi mettistä luvalla.  Harvennusta tehnyt vaan alle 5ha verran  ja jonku hehtaarin verran tehny ennakkoraivausta. En vain koe että olisin vielä tarpeeksi hyvä harvennuksiin rahasta. Olisi heti huonoa mainosta jos sanoisi että osaa tarpeeksi hyvin ja sit ei osannutkaan.  6×6 mönkijä löytyy jo ja kärry ilman nosturia ja raivuri ja sahat. Alkuun meinasin näillä pärjätä, mutta jos tuntuu hommia piisaavan niin sitte hydraulista kärryä kaveriksi.

  Miikkam

  Kuitupuiden keräily mönkijäpelissä ei kannata millään. Tuulenkaadot on usein aika suuria puita. Saattaa ruveta käymään raskaaksi jos tukkeja käsipelissä kuormaa. Raivaushommilla minäkin aloittelisin.

  Timppa

  Yhtiöt eivät anna metsureidensa mennä mihinkään myrskypuun keräyshommaan.  Kaikki työ on tehtävä motoilla.  Lukemattomia onnettomuuksia on sattunut ja aivan kummallisia.  Tuttava meni kaatamaan salaman katkaiseman koivun tyveä.  Tietysti jokaisen mielestä aivan varma ja vaaraton kohde.  Yhtäkkiä puu ”räjähti” ja heitti kaverin sahoineen tantereeseen.  Saha ja tämä tuttava onneksi joutuivat eroon ja kaveri selvisi mustelmilla ja kipeällä selällä.  Olisi voinut kyllä toisin käydä.

  Tuulenkaadot ovat sitä paitsi yleensä niin hajallaan, ettei niiden keräys kannata.  Sitä paitsi puut kelpaavat sertifikaatin jättöpuiksi joten eivät ne ole metsässä arvottomia.

  nuori isäntä

  Tapanin myrkyn jälkiä tuli siivottua 90mottia tien varteen yksin ja reilu sadan verran autoin isääni. Järjettömän kovaa ja hidasta hommaa. Tuntipalkalle ei pääse, kun ristiin kaatuneita perkaa taiteillen runkojen ja oksien päällä tai repii sahaa tyven ja rungon välistä irti. Hieno ajatus, mutta minun on vaikea nähdä kannattavuutta. Kokeilemalla selviää. Tyrmätä en halua vaan kannustaa yrittämään. Järki kuitenkin matkassa alusta lähtien.  Visan ajatusta voisi lähteä miettimään ja jalostamaan. Sille voisi olla tilausta.

  Rukopiikki

  Unohda! Ennen sanottiin, että kannattaa lukea, että pääsee pois metsästä. Ja kyllä siellä monelle lukuhaluja tulikin.

  akkli

  Suurinosa täällä kirjoittelevia,taitaa olla metsätöissä kokeneita.Vaikka välillä jutut menee ulalle.Kannattaa ottaa asia vakavasti .Äkkirikastumista ei kannata tavoitella metsätöistä.Tarvitaan metsureita jatkossakin ,ei koneet kaikkea tee.

  sikari

  Lähtisi kokeilemaan varhaisperkauksella. Helppoa ja siistiä työtä, missä tuntuu olevan taksat vielä kohdallaan.

  arto arto

  Mönkijän ja puskulevy/ lumilinko. Niillä tienaa hyvin nyt kun lunta on ilmoitusta lehtiin. Omakoti asukkaat mielissään. Tutut puskee etelässä. Töitä ylen määrin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Edellä arto jo sinne suuntaan kirjoittaa. Harkitse jonkin sortin mökkipalvelu yritystä . Puiden kaatoa, pihatöitä, lumihommia ja jos timpurin taitoja ym, niin paljon varmempi toimenkuva yrittämiseen. Vapaa-ajan asukkaat ovat maksukykyisiä ja ovat tottuneet palveluista maksamaan, toisin kuin monet maaseudun asukkaat.

  jees h-valta

  Piiperotkin ovat vastaan, eihän tuulenkaatoja saa kerätä kuin vasta jos on yli kymmenen kuutiota kumossa. Luonnon monimuoto kärsii nääs. Edelliset jo muuten aivan hyviä syitä ajatuksesta luopumiseen antoivatkin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 48)