Keskustelut Metsänhoito Yritys tuulenkaatojen korjaus kevyellä kalustolla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)
 • Yritys tuulenkaatojen korjaus kevyellä kalustolla

  Moi.

  Itsellä olisi ajatuksen perustaa yritys metsätöistä mönkijällä ja kärryllä. Harvennuksiin kokemus ei välttämättä riitä mutta tuulenkaatojen korjaamiseen ja ennakko raivauksiin kyllä riittäisi. Mietityttää lähinnä että riittääkö hommat vai haukkaako heti alkuun tyhjää. Alkuun olis tarkoitus pitää ainakin vuoden verran vielä palkkatyö mukana ja tehdä viikonloppuisin ja iltaisin.

  Alueena etelä satakunta ja pohjois varsinais suomi

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mökki- ja tietalkkareille voisi oikeasti olla kysyntää!

  Puuki

  Olen ollut väliaikaisesti mökki -ja tietalkkarinakin.  Muita huippusaavutuksia : intin AUK:en välisen hiihtokilpailujen I-sija (palkintona 2 kuntsaria) , kultainen ampumamerkki , kultanen kuntomerkki, melko isojen pilkkikisojen 2. sija omassa sarjassa,  valtakunnallisen opistojen välisen metsätaitokisan  ”kunniakas” 18 sija. /(Laitoin vähän cv:tä näkyviin huvikseni ja vaihtelun vuoksi) . Yritystä pyöritin 5 vuotta (ei loppunut konkurssiin) .  Asuntojen vuokrausta toistakymmentä vuotta . Kesätöissä pankin kassalla, myhistyksessä, MK:ssa , jonkin aikaa Metlassa ym.   On niitä muitakin mutta tuossa aluksi , jos joku tahtoisi vaikka sopivia työtehtäviä tarjota.   Voisin olla kesällä vaikka alakoulun opettajana ja talvella sisävesilaivan kapteenin homma kävisi .  Muuten olen joskus vähän niin kuin rak.insinööri Jaatinen (joka oli v-mäinen mies omien sanojensa mukaan) , että en ole ihan helpoimmasta päästä luonteeltani mutta tulen yleensä toimeen varsinkin naispuolisten kanssaeläjien kanssa.   Jos meni vähän aiheen ohi, niin sori siitä jne… yritysketjuhan tämä olikin.

  Metät kunnossa!

  Kyllä tämä oli ihan Riikilän omien bonusten innoittama ketju.

  No, vastaajille se, että ei niistä tuulen kaatamista palkkaa saa.

  onnea yrittämiselle!

  Lasse

  Puukilla komia ansiolista! Minulla vain yksi SM pronssi avoimessa sarjassa ja  yksi nelos sijaa, kymppi sakissa joka kerta, taitoa vaativassa lajissa.

  Ola_Pallonivel

  Tietalkkareille ja isännöitsijöille on tulevaisuuudessa hommia, mutta ei niistä palveluista haluta maksaa. Hommat kun on hoitanut joku aiemmin talkoilla ja ilmaiseksi. Tietoa ja koulutusta nuo työt vaatii, ettei niitä ihan kuka tahansa pysty hoitamaan.

  Visakallo Visakallo

  Minulla oli nuorenpana kaksi lajia joissa tuli paljonkin menestystä: Yösuunnistus ja aittajuoksu.

  Mettämakuri

  Jos visakallo ei ole paukkupatruunoilla ampunut niin tulostakin on tullut?

  Visakallo Visakallo

  Kyllä vain, ja kuitenkin melko kevyellä kalustolla!

  sikari

  Ei sitä kannata tykillä varpusta ampua. Siksi olenkin jättänyt varpuset rauhaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ola P, aivan totta. Tiehoitokuntien työ on ollut aika pitkälle talkoopohjaista. Ajattelisin että niillä seuduilla jossa väkeä vielä on, edes kesäasukkaita, näin tulee olemaan jatkossakin: hallinnosta tulee vain pieniä kokouspalkkioita jos sitäkään. Tie- tai mökkitalkkari sen sijaan olisi se henkilö, joka tekee käytännön hommat josta pitää saada palkkaa. Tieyksiköinti on muuten ihan opeteltavissa oleva asia, MML:n ohjekirjasta. Valmiille Excel-pohjalle on helppo tehdä muutoksia aina tarvittaessa. Välillä voi pyytää jonkun osaavamman tarkistamaan yksiköintiperusteet.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)