Keskustelut Metsänhoito Yritys tuulenkaatojen korjaus kevyellä kalustolla

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)
  • Yritys tuulenkaatojen korjaus kevyellä kalustolla

    Moi.

    Itsellä olisi ajatuksen perustaa yritys metsätöistä mönkijällä ja kärryllä. Harvennuksiin kokemus ei välttämättä riitä mutta tuulenkaatojen korjaamiseen ja ennakko raivauksiin kyllä riittäisi. Mietityttää lähinnä että riittääkö hommat vai haukkaako heti alkuun tyhjää. Alkuun olis tarkoitus pitää ainakin vuoden verran vielä palkkatyö mukana ja tehdä viikonloppuisin ja iltaisin.

    Alueena etelä satakunta ja pohjois varsinais suomi

  • Visakallo Visakallo

    Tällä hetkellä pankkimaailma tuntuu aiheuttavan eniten harmia tienhoitoon. Vedotaan rahanpesulakiin, tietosuojaan, jne. Jossain vaiheessa jotkut pankit jo vaativatkin tiekuntia hakemaan Y-tunnuksen, jonka taas verottaja ampui alas, koska se olisi kuormittanut liikaa verohallintoa. Meilläkin yhden tiekunnan tilistä pankki perii nyt yritystaksan mukaista korkeampaa palvelumaksua, vaikka sitä Y-tunnusta ei olekaan! Voisihan siitä tehdä pankkivalvontaan valituksen, jos viitsisi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Meillä en tiedä noista muista tiekunnista, mutta se lyhyt 1 km pätkä, jossa olen puheenjohtaja, hoituu oman POP-tilini ohessa. Käyttöoikeus tiliin on annettu osakaskokouksessa minulle. Jos kulut ovat kovin korkeat, kannattaa harkita pankin vaihtoa. Tolopainen väitti että pankki perii hirmuisia määriä rahaa taloyhtiön tilin hoidosta, mutta eikö vastikkeiden maksatus ja valvonta kuulu isännöisijälle eikä pankille?

    Timppa

    Mökkitalkkareille on kyllä monilla seuduilla hyvin töitä ja kunnon tuntipalkkaakin voivat veloittaa kiitos kotitalousvähennyksen.  Ja vielä emänniltä kahvit.

    Nyt Anneli kyllä liiottelit, kun väitit, että tieyksiköinti on yksinkertaista.  Niin onkin, jos on vain yksi suora tie, mutta monihaarainen tie onkin vaikeampi tapaus.  Yksiköinnin eräälle Yhteismetsänkin  käyttämälle sellaiselle Tiekunnalle on tehnyt skä MHY että Maanmittauslaitos.  Tulos erilainen ja molemmat väärässä.  Raastuvassa tavataan.

    Tietalkkariksi ei kyllä kannata ryhtyä.  Siitä saa huonoa palkkaa ja aina haukkumiset päälle.  Jos hoitaa huonosti, niin saa moitteet huonokuntoisista teistä.  Jos hyvin, niin tuhlaamista.

    akkli

    Tieisännällä täytyy olla rotia,että asiansa hoitaa jos leikkiin ryhtyy.

    Antaa osakkaitten kuseksia vaan kintuille jos on lainmukaan toimittu.

    Maanmittauslaitos luotettavin yksiköitten laatija ja homma kestää käräjät.Onko perusteet kerrottu oikein , kulkusuunnat ym muut onkin eriasia.

    MHYT eivät ilmeisesti paljon yksik.tee  joten ei ole ammattitaitoa heillä.

    akkli

    Mmlaitos tekee yksiköintiä vain tietoimituksien yhteydessä nykyisin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Timppa, tiedän että tieyksiköinti ei ole aina yksinkertaista, mutta jos kunkin osakkaan tienkäytön perusteet ovat kunnossa ja tiedossa, laskelma on mahdollista laatia. No sitten jos ei sopua synny, ei ehkä kannata mennä käräjille vaan tilata se tietoimitus. Meillä uusimman laskelman teki paikallinen maatalousneuvoja yksityisenä elinkeinonharjoittajana.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Mitä tulee tieyksiköintiin, niin riippuu tiestä ja tieosakkaista, millainen lopputulos. Umpitie helpoin yksiköitävä, vain yksi kulkusuunta. Läpikulkutiet vaikeita useimiten siksi, että tieosakas ilmoittaa käyttävänsä lyhyintä reittiä yleiselle tielle, vaikka totuus toinen usein on. Olen noin 30:n  yksityistiekunnan osakas, joten monenlaista tieosakasta ja hallintoa tullut nähtyä. Jos haukkuviran suhteessa kiitoksiin haluaa, todennäköisesti tienhoitopuolla siinä todennäköisyys huomattavan todennäköinen.

    Puuki

    Tein yhden tieyksiköinnin itse  ja omasta mielestä meni ihan oikein ja tasapuolisesti.  Koeponnistuksessa tuli vähän sanomista (naapuri oli käsittänyt väärin ja luuli isojen maksujen odottavan / -tieyksiköt ei tarkoita euroja/  , kun tähän asti on ollut ilmaispalvelua tienauraukset ja muutenkin koko tien käyttö). Sanoin että voidaan tehdä kalliimmallakin ja tehdä  maanmittarin tietoimituksen mukaan. Asia on vielä  kesken tällä hetkellä.

    Timppa

    Tilasin sen tietoimituksen, mutta meidän tapauksessa tuntuu, että maanmittari ”arpoi” jonkun tuloksen ja sitten sanoi asian olevan, että tietokone kertoi niin.  Ei perustellut tulostaan, jonka tiesin vääräksi.  Selvitin asian myös Metsäkeskuksen ja erään toisen MHY:n asiantuntijalta ja lakitekstistä, joten tiedän varmasti olevani oikeassa.

    Ilman haaroja oleva tie on helppo yksiköidä.  Tarvitaan vain hehtaarit, kilometrit ja tonni- sekä matkakertoimet.

    sikari

    Jos mennään taas aloittajan aiheeseen. Osaat noinkin hyvin kirjoittaa niin mene keräämään niitä tuulenkaatoja. Ja tee niistä yt videoita.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)