Käyttäjän 140ärrä kirjoittamat vastaukset
-
Tyven veto taljalla sivulle ei todennäköisesti onnistu. Runko puree maahan lujasti, kun on pystyssä. Pitäisi keventää, mutta milläs pystyssä olevaa keventää. Eri asia on kallellaan oleva puu, jota voi rangalla kammeta.
Jos ei ole niin pystyssä, että sahaaminen on jo vaarallista, niin sahaamalla syvä kolo vetävän liinan puolelle, jolloin runkoon tulee ”sarana.” Sahaaminen ensin, liinaan veto vasta sitten!
140ärrä 7.7.2025, 00:34Silloin kun oli enemmän kallellaan, olisi kannattanut kokeilla vetää vinssillä tyvestä. Nyt pitää olla pitkä naru, ettei jää alle, kun tuosta se voi kaatua mihin tahansa. Ammattilaisen hankkiminen paikalle on suositeltavin keino.
140ärrä 7.7.2025, 00:30Metso ja teeri eivät välitä Tricosta. Kokemusta niistäkin. Tai teeri se varmaan omalla kohdalla ollut, pesäkin oli yhtenä vuonna kuusituppaan alla.
140ärrä 5.7.2025, 00:15Hiekkapitoinen maa on komealupiinille mieleen.
140ärrä 4.7.2025, 00:27Tuskinpa tulee. En usko Tornatorin tai muiden suurten toimijoiden aikovan sitä koskaan käyttää, liikaa työkustannuksia.
140ärrä 2.7.2025, 22:53Tricolla on kuulemma nyt kovasti menekkiä. Kertoivat, kun omat kanisterini kävin hakemassa. Varsin odotettua, kun koivun ja männyn istutus on kasvattanut suosiota.
140ärrä 2.7.2025, 22:51Juuri täydennysistutin edellisen omistajan aikaan perustettua taimikkoa. Paikasta jossa lupiini ja sananjalka viihtyvät oli suurin osa alkuperäisistä taimista heittänyt veivinsä. Raudukselle sopiva paikka, joten sitä laitettiin täytteeksi. Lupiini näkyy olevan saniaisten veroinen varjostaja.
140ärrä 30.6.2025, 23:20Omissa metsissä hirvet näkyy olevan gastronomeja. Sekakoivikosta söivät vain ja ainoastaan raudukset.
140ärrä 29.6.2025, 12:32Chili ei välttämättä ole tulista kaikkien eläinten suussa. Hirvistä en osaa sanoa, mutta ainakin jyrsijöille kyllä kelpaa vahvasti maustettukin sapuska.
140ärrä 29.6.2025, 12:30Omissa metsissä en ole huomannut hirvien juuri syövän lehdettömiä koivuja, mutta jäniksille ne kyllä kelpaa mainiosti. Talvella kaadetuista – tai lumen taittamista – koivuista on latvaoksia käyty nopeaan tahtiin syömässä.