Käyttäjän Anton Chigurh kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 2,589)
  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    Minun tiluksillani ei ole tapettu kettuja pariinkymmeneen vuoteen eivätkä ilvekset niitä edes yritä. Kun ilves saapuu tässä ketun luokkaa 500 hehtaarin reviirille, niin kettu seurailee sitä kunnes se on poistunut. Kolmijalkaiseksi ammuttuja kettuja ilves kyllä kiinni saa. Ilveksen elinpiiri on pienimmillään 10000 hehtaaria, yleensä luokkaa 50000 hehtaaria, siis enimmillään sadan kettureviirin luokkaa. Häiritsemättömällä kettureviirillä on vähintään kolme kettua. Ilveksen pääravintoa on kuitenkin jänis.

    Supikoira on keskikokoisista petonisäkkäistä kaikkiruokaisin, ja sen pääravintoa ovat myyrät ja päästäiset, sammakot ja sisiliskot, hyönteiset sekä kasviravinto kuten marjat ja hedelmät (Kauhala ym. 1999, Kauhala 2009).

    Erityisesti minkin kesäravinnosta sisämaassa on niukasti tietoa. Pohjois-Suomessa minkin tärkeimpiä ravintokohteita olivat pikkunisäkkäät ja kalat (Tolonen 1982, Pulliainen 1984).

    Myyrät ovat ketun pääravintoa (Angelstam ym. 1984, DellArte ym. 2007).

    Tekopesäkokeiden mukaan maassa pesivien lintujen pesiin kohdistuva predaatiopaine vaihtelee vuosittain. Vaihtoehtoissaalishypoteesin mukaan metsien yleispedot siirtyisivät hyödyntämään linnunpesiä myyräkantojen romahtaessa. Saamamme tulokset eivät kuitenkaan tue tätä olettamusta, pesätuhot ovat olleet suurimmillaan hyvinä myyrävuosina.

    Tuota tutkimusta on tehnyt 13 tutkijaa ainakin aikavälillä 2002-2006. Sitä ei ole kuitenkaan julkaistu, koska se murskaa hiiri-heikin (professori heikki henttonen) vaihtoehtoissaalishypoteesin.

    Metsäkanalintututkimuksia: Saalistus, julkaisija silloinen RKTL, nykyisin LUKE:

    ”Vaihtoehtoissaalishypoteesi, APH, henttosen hypoteesi on ollut monissa piireissä varsin suosittu. Esimerkiksi pari vuotta sitten (tämä on kirjoitettu joskus 2004) työskennellyt metsäkanalintutyöryhmä nojautui voimakkaasti siihen. Hypoteesi on uskottava ja elegantti. On kuitenkin rehellisesti todettava, että sitä ei ole tutkimuksellisesti todistettu. Yleisesti ottaen APH ei voi selittää kanalintujen kannanvaihteluita, ei ainakaan riistatiedusteluanalyyseihin nojautuen. Myyrien ja muiden lajiryhmien vaihteluiden heikko yhteensopivuus, eri lajien syklipituuksien monikirjavuus ja osittain ristiriitaiset pedon ja saaliin suhteet eivät tue vaihtoehtoissaalishypoteesia.”

     

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tätä tässä olen odotellutkin: pyromaani palaa aina rikospaikalle; se oli tämä suorittava porras, joka vanhalla (jo lakkautetulla ) palstalla kertoi avoimesti, että mikko on tiukasti heidän (holtittomat sorkkaeläinlaiduntajat) taskussaan.

    Uusrahvaanomaisesti: holtittomat sorkkaeläinlaiduntajat (ylipäävisiirinään metsästystalousministeri leppä) ovat se kapellimestari, jonka tahtipuikon mukaan mikkomme MTK:ssa pomppii.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Mikko, mikko, anna viimein painava sanasi. Meitä (puuntuottajia) on ainakin 6 kertaa enemmän kuin holtittomia sorkkaeläinlaiduntajia. Pitäisi olla helppo homma panna tuo roskasakki aisoihin.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Metsätieteen aikakauskirja 2/2007:

    ”…Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa korkea HIRVIkanta ohjaa metsänuudistamisessa puuvalintoja yksipuolisesti kuusen hyväksi. HIRVIkannan SÄÄTELYJÄRJESTELMÄn pitäisi ohjata HIRVIkannan KOKOA, EI metsätalouden UUDISTAMISPÄÄTÖKSIÄ ja pitkällä tähtäyksellä metsätalouden kannattavuutta, METSIEN MONIMUOTOISUUTTA (jota tuossa juuri haetaan; pitäisi osata haukkua oikeaa puuta) tai ilmastonmuutokseen sopeutumista…”

    Jos tuota täysin holtitonta sorkkaeläinlaidunnusta ei saa kuriin (saa helposti jos haluaa; satatuhatta holtitonta laiduntajaa on demokratiassa mitätön vähemmistö), niin kohta ei ole mitään suojeltavaa.

    Mitä tekee mikkomme MTK:ssa? Mitä tekee metsästystalousministeri lerppa?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Kovakasvuisimmat puulajimme (haapa, rauduskoivu, mänty) vaativat avoimen vaiheen uusiutuakseen.

    ilkka hanski: ”…Pedoilla puolestaan on usein ratkaiseva merkitys kasvinsyöjien kannanvaihtelussa, ja siten niillä on välillinen vaikutus itse elinympäristön rakenteeseen. Tästä on kysymys esimerkiksi haavan, hirven ja suden kannanvaihtelussa meidän pohjoisissa metsissämme. Kun ihminen on ajanut suden sukupuuton partaalle, hirvikanta on kasvanut niin suureksi, että haavan uusiutuminen metsissä on lähes olematonta…  …Haapa on pohjoisten metsien avainlaji, josta sadat muut lajit ovat jollain tavoin riippuvaisia…”

    Tämä ilkka hanski kutsuttiin toisena suomalaisena (ensimmäinen oli johan welin vuonna 1741) Royal Societyn jäseneksi (2005). Muita tuohon tiedeseuraan kutsuttuja ovat olleet muunmuassa isaac newton, charles darwin ja albert einstein.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Pitää vieläkin vääntää rautalankaa: tuntemattomille en avaa täällä detaljeja.

    Oli muitakin kommentoijia.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Viimeisen VMI:n mukaan jokainen hirvi aiheuttaa vähintään laatua alentavaa taimivahinkoa keskimäärin 2,5 hehtaaria vuodessa. Nykyisellä sadantuhannen (100000) hirven talvikannalla tuo vuotuinen taimikkotuho on kaksisataaviisikymmentätuhatta (250000) hehtaaria. Vuotuiset uudistusalat ovat puolet tuosta.

    VMI3:ssa (1951-1953) tehtiin havaintoja hirvistä ja hirvituhoista: Suomessa varsinaiseksi tuhoalaksi mäntyvaltaisissa taimikoissa arvioitiin tuolloin 10000-15000ha, hirvikanta oli noin 10000 hirveä. Tuota tuhotasoa voisi hetken sietää.

    Mikä on metsästystalousministeri lepän älyllinen taso?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Näkyy poistetun muutama kommentti joihin tuossa edellä vastasin.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tänne aktiivisesti kirjoittavista tunnen henkilökohtaisesti a jalkasen, visakallon ja taneli korpituvan. Kyseisten henkilöiden kanssa viestittelen tarvittaessa sähköpostitse. Tuntemattomille en avaa täällä detaljeja. Jokaisella on ollut mahdollisuus tulla nimimerkkien tapaamisiin.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Väännän vielä rautalangasta: sorkkaeläinlaiduntajat (siis hirvenmetsästyksenharrastajat). Viestiä tulee myös järjestömme (siis MTK) sisältä.

    Tämä on kyllä hyvä selitys sille, että mikon mainitsemaa (väli)tavoitetta 1-2 hirveä tuhannella hehtaarilla ei olla lähelläkään.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 2,589)