Käyttäjän arto kirjoittamat vastaukset
-
Kulmavaihde irti, putki täytetään moottoriöljyllä, säilytys yön yli putki pystyssä…….Muuten pätevä konsti mutta saattaa tehdä sahaamisesta tuskaista , nimittäin ei tee kytkinkelolle/ kytkimelle öljy hyvää tahtoo luistaa. En itsekään ole koskaan ravannut.
Nykysahoissa ei ole laakereita vaan muoviholkit. ne pitäisi voidella 3kk välein. voitelu tapahtuu pura putki irti, irrota pikari. vedä akseli ulos. rasvaa akseli. kokoa. koskee ruotsi sahoja. sakuista ei tietoo.
jätkän pätkä…olisko rumpujen kulumiseen syy liian paljon terälle leikattavaa, Lisäy listaan 1 kulmavaihde….. sahalla sahattu noin 11 kk. viimeinen savotta jonka sahasin meni 2.9ha 2 työpäivän enskaa. parhaimmat savutukset.2.1ha päivä työnantajan tavoite oli 0,8ha/pv. sahaa en säästä rahalla saa uusia. mutta sahaamatta ei saa rahaa. 180 ha meni hyvin sitten meni alkuperäinen akseli. tarvikeet sitten meni tiheään olis voinnut korjata jos halunnut mutta takuu hoiti niin sitten niin, vilaus kerran viikkoon, jos ei maakosketuksia tule.Niillä on menty jo 35v kunnon haritus hyvin leikkaa, en siis sahaa tylsällä terällä kokemusta on rutkasti. roistolle ….niin hyvin pärjää. kannattaa suhtauta lunkisti kateus on viennyt jopa järvestä kalat
Meillä lumi talvisin este, tai oikeastaan hidaste sulan maan aikaan sitten aherretaan kunnolla. Viimme talveksi olisi ollut hakkuita, mutta tuli lunta liki metrin jäivät tekemättä kone teki ne, jokin työaika pankki olisi hyvä, nykyisin noin 4kk lomautettuna(ei omasta halusta) menee kummiskin itsensä huollossa sulan rasituksesta ja metsästellen.
Tänään tarttui heräteostoksena 545fx malli 15. entinen 14 malli kaatoi risukkoa 240ha vikalista 2kytkinrumpua 1 kytkin, 2 käyttöakselia 4 terää, kaasuvaijeri. tienasi itsensä yli 100 kertaisesti. eli ihan ok.
Ei kukaan imetä sahalleen puuterilunta, jos sen voi välttää. No Arto ilmeisesti on poikkeus, joka vahvistaa säännön, mutta ei saha paljoa lunta syö lämpimässä pajassa……Niin ei kukaan tahallaan. Mutta suomessa yleensä talvella lunta on se on tosiasia, viimme vuonnakin oli meillä yli 70cm sitä utua tein koivikkoa pakkasta jotain -20 saha toimi moiteitta oli vielä yötkin metsässä ihan kypärä suojana aamulla taas valmiina töihin ei siis jäässä. oli välillä aivan umpi sukkelossa lumessa ei käyntihäiriöitä. Niin ne nykysahat on tehty talvisiin olosuhteinn ei niitä lumi pysäytä. vai vetääkö kaikki lonkaa kun taivalta lunta tippuu, minä en lunta pelkää ei minun sahatkaan näköjään.
Kun kone on kyljellään, niin mihin päin Artolla sahasta vesi valuu, kun se menee alaspäin?…..Ei minun saha ole kyljellään, Miten sinä esimerkiksi karsit puun saha kyljellään hassua. kun kaasu pohjassa silloin lentävä lumi menee imulla sisään kohtaa lämmintä sulaa maan vetovoima vetää alaspäin( saa testata kaataa kupista nestettä alaspäin se menee) valuu sitten käynnistimen alaritilöistä pois jos tukossa ei pääse. se pakkasneste menee myös sinne jousikoteloonkin.
Oma kokemus. käynnistin kopan talvisuojasta en ole koskaan käyttänyt. Vedellä taipumus kulkea alaspäin se koppa estää sen. jäätyy sisään ja takuu varmasti käynnistin jäässä. saha ilman sitä koppaa toiminut -25 keleissä ja puuteri lumessa, hyvä konsti käynnistys naruun sulana pysymiseen pakkasneste, kerran viikossa käynnistin irti ja loraus. toimii
Mulla nyt työn alla keskisuuri harvennus koko 25ha ei mennyt energia leimikkona, meni normi harvennuksena, kaikki ei myynti puu nurin siinä 545 fx saa hanaa, kuukaudeksi töitä riittää.
Kyllä se puskuri vilkut suojaa. saa merkkikohtaisia kromattuja, ja vaikka koko mönkijän kiertäviä putkisuojia, ei katteet säry. Poleen löytyy merkkikohtaisia ja tarvikkeena.