Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,010)
 • hemputtaja

  Tiedä häntä, mitkä metsät ovat heikoilla. Lyön kuitenkin vetoa vanhat, pesemättömät kalisonkini, että lähiaikoina asiantuntevimmassa metsälehdessä eli Helsingin Sanomissa on tunnetun rohvessorin lausunto aiheesta.

  hemputtaja

  Mielenkiintoinen ellei peräti historiallinen aihe. Kerrataanpa hiukan.

  Helsingin Sanomat 5.5.1985. Prof erkki Lähde: Metsä tuhoutuu, miten käy ihmisen.

  Juttu oli karmeita ennustuksia Suomen (ja muidenkin maiden) metsien kohtalosta. Oli yksi lähtölaukauksista Suuriin Metsäkuoleman vuosiin. Äläkkä oli hirmuinen ja tuli kalliiksi veronmaksajille. Kaikki kunnia Metsäntutkimuslaitokselle, että piti päänsä kylmänä (uhkailuista huolimatta) eikä hypännyt tuhon profeettojen kelkkaan Kuten on nyt tehnyt Ilmatieteen laitos/ilmaston muutos.

  Veikkaan, että viherklaanimme huomaa nuo nykyiset uutiset ja riemastuu.

  hemputtaja

  Tämä ketju alkaa osoitteella Suomen Kuvalehteen ja lainauksella sieltä ”kaikki on tehty väärin aina 1850 luvulta asti Suomen metsissä Lähteen mukaan”. Täytyy varalta tarkentaa, että lausuma on prof. Erkki Lähteen. Kyseinen lehti on asiantuntematon, mutta tunnettu metsäalan moittija.

  Tänään tuli ilmaisjakeluna Maaseudun Tulevaisuus (20.5.2020) ja siellä oli kiitos tri Erkki Lähteelle (ei siis prof Erkki Lähteelle). Kiitos näkyy löytyvän myös lehden nettiversiosta osoitteesta: ”https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.1097007”.

  Kirjoittaja on metsäalan ihminen ja täytyy sanoa, että tri Erkki Lähde on kiitoksen ansainnut.

  hemputtaja

  Ei kai tässä suurempaa hätää, vaikka oikein hyvin riskiryhmiin sovinkin. Ei ole ollut tietoja, että corona tarttuisi puihin.

  Taitaa olla enämpi eduksi metsätaloudella. Veskipaperista kuulemma jossain tapellaan. Kirstulautojenkin menekki voi nousta.

  Käsidesi on kiven alla, mutta siinähän on alkoholi se vaikuttaja ja jos on koko ajan juovuksissa niin ehkä sekin desinfioi. Vielä kun imee ilman hehkuvan kekäleen läpi.

  hemputtaja

  Muistanko oikein, että sieltä raahattiin Rovaniemelle toinen Ukko Samperin metsäkoneista. Teloilla ja suksilla varustettu höyryveturi. Saattoi olla Suomen ensimmäisiä metsäkoneita?

  Veikkaan lisäksi, että hakattavaa ei Samperin jäljiltä enää paljon löytynyt.

  hemputtaja

  On se tärkeää tuo hiilien sitominen oi, oi. Jos sidottais se kasvihuoneisiin. Siellä sitä tarvitaan, vapaassa luonnossahan hiili tappaa meidät.

  Ilmakehässä on nykyisin kuulemma hiilidioksidia tappavat 400 ppm (0,04 %). Kasvihuoneisiin suositellaan lisäystä 800 – 1 000 ppm:ksi. Yhdessä julkaisussa kerrottiin tomaattien kasvavan parhaiten 0,15 %:n pitoisuudessa ja huonoiten normaali ilmassa.

  Jokin tässä hiilen sidonnassa ei oikein nyt täsmää. Helposti syntyy ajatus (harhainen?), että maailman kasvit kärvistelevät hiilidioksidin puutteessa.

  hemputtaja

  Jovain osaan toistaa mistä hiilidioksidia kuulemma irtoaa kun ilmasto lämpenee. Meri alkaa sitä tieteilijöiden mukaan luovuttamaan kun vesi lämpenee.

  Veikkaan että lämpenevä maaperä sitä luovuttaa myös. Ainakin mikrobit tykkää lämpimästä. Muitakin lähteitä löytyy.

  Voisi myös väittää ihmisperäisen luovutuksen vähenevän kun lämmitystarve on pienempi, mutta on melko varmasti perätön väite.

  Oli miten oli, jotain on kateissa kun vouhotetaan hiilidioksidin hirveästä lämmitysvaikutuksesta. Osuus ilmakehässä on 0,04 %, että miten helkutissa.

   

  hemputtaja

  Kun kahdesta pitää valita, otan tuon tieteilijöiden porukan, joka sanoo ensin lämpiävän ja sitten irtoaa hiilidioksidia. Ilmakehässä hiilidioksidin 0,04 %:n pitoisuus on helkutin vähän. Vettä riittää ja sillä alkaa jo olla vaikutusta.

  Koko kouhotus muistuttaa elävästi Suuren Metsäkuoleman vuosia. Se pääsi vauhtiin mm. Helsingin Sanomien jutusta (5.5.1985) ”Metsä tuhoutuu , miten käy ihmisen”. Jutun lähde oli prof Lähde. Piti metsiemme tuhoutuman. Eivät tuhoutuneet. Olisiko jatkuva kasvatus pelastanut.

  Kovaa oli meininki – uhkauksineen. Hyvä kuvaus menosta löytyy mm. edesmenneen Eljas Pohtilan muisteluista ”Rakotulilta maailmalle”. Sattui olemaan Metsäntutkimuslaitoksen ylijohtaja pahimpana aikana.

  Sama porukka, joka silloin riehui, on nytkin asialla – ainakin suureksi osaksi. Syyllinenkin on tiedossa eli metsäihmiset. Eivät ryökäleet opi lattea latkimaan.

  hemputtaja

  Voi taivahan talkkunat. Täällä sitä vatkataan edelleen hiilidioksidin kauheudesta. Se onkin ihan hirveä myrkky. Pitää luonnon elossa eli voimaa löytyy.

  Lisäksi sitä on ilmakehässä ihan hirveitä määriä, peräti 0,04 %. Kyllä se sitten kuumottaa.

  Monet tieteilijät lisäksi valehtelevat. Yrittävät väittää vakavalla naamalla, että ensin lämpenee ja sitten nousee hiilidioksidin määrä. Hirveä vale viime hetkeen, ollaanhan sitä jo  melkein maailman lopussa.

  Pakoputket tukkoon (myös orgaaniset) ynnä lehmät turpeeseen ja pelastumme.

  hemputtaja

  Joku tietämätön tuolla kyseli, että minkä tasoisen toimijan pitäisi ilmoittaa monimuotoisuuden köyhtyminen, että se olisi fakta.

  Vastaan, että mm. Luke (muinoinen Metsäntutkimuslaitos) kelpaa. Muitakin löytyy, mutta esim. Greenpeace, Luontoliitto, Helsingin Sanomat tai vihreiden kansanedustajat eivät kelpaa muille kuin risuparroille.

  Luke hiljan ilmoitti suunnitelmasta kartoittaa monimuotoisuutta Valtakunnan Metsien Inventoinnissa, jos (siis ”jos”) saa rahat siihen. Edellisestä ja luultavasti ainoasta kartoituksesta onkin ja vähintään 30 vuotta. Eli aineistoa olisi, mutta sitä ei voi verrata mihinkään kun on jäänyt ainoaksi kriteerit täyttäväksi kartoitukseksi.

  Tuo ”luultavasti ainoasta” johtuu siitä, että mahdollisesti löytyy muutakin ja hyvin vanhaa aineistoa, jos aletaan kaivella. Epäilen, että metsätyyppien kartoitukseen on kerätty melkoinen aineisto joskus 1900 -luvun alussa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,010)