Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 988)
 • hemputtaja

  Lausuupi sitolkka: ”Maaseudun tyhjeneminen on väistämätön asia. Turha sitä vastaan on taistella.

  Miten niin väistämätön. Kustaa Vaasa jo aikoinaan ratkaisi homman. Kylläkin asutti asumatonta Suomea. Antoi erämaihin muuttajille verovapauden.

  Ehkä verovapaus on nyt päättynyt ja palailevat erämaista maalikyliin. Täytyy vain toivoa, että eivät tullessaan tuo maaseudun hiilidioksidia tänne  kaupunkeihin. Mehän paistuisimme.

   

  hemputtaja

  A.Jalkanen: ”Outo tapaus se Suomen Kuvalehti. Olisi mielenkiintoista tietää miksi noin pillastuivat lustotutkimuksesta.

  No ei yllätä. Tilasin joskus lehteä kun luulin sitä asialliseksi. Lopetin tilauksen. Osoittautui omituisen asennevikaiseksi varsinkin metsäasioista. Muista aiheista en osaa vastaavaa sanoa.

  Suuren metsäkuoleman aikoihin 90 -luvun taitteessa se oli aivan mahdoton. Veteli sivukaupalla totena huuhaata metsäasioista.

  Tilaisuuden sattuessa olen välillä lehteä plarannut ja kyllä sama linja siellä näyttää jatkuvan.

  En oikein tahdo ymmärtää miksi asenne on tuollainen ja jatkunut kauan. Lisäksi sama vaiva löytyy kyllä Helsingin Sanomista ja Yle:stä. Pitääkö uskoa kun yksi viisas (?) taannoin luokitteli yhdeksän älykkyyden lajia ja yksi oli ”Luonnon ymmärtämisen kyky” eli ovat viisaampia kuin esim. lustotukijat.

  hemputtaja

  Jätkä: ”Eihän se silloin ole muovilaatikko, vaan moterni puulaatikko! Minusta kyllä tuon voisi hoitaa tuhkaamalla ja krematoriona toimisi lämpökeskuksen uuni.

  Meikän saapi hiillottaa vaikkapa paperisäkissä. Käytettykin sopii. Erityisesti arvostaisin sitä, että polton lämpö menee lämmitykseen. Tuhkat voipi levittää rahkasuolle (ei ennallistetulle).

  Norjassa jo näin on – kuulemma – Suomesta en tiedä.

  hemputtaja

  Voe taikkonen tuota hiilidioksidihysteriaa. Hillitkää hyvät ihmiset.

  Entäs sitten tämä hirveä kivihiili. Ei se tosiaan taida risukattilalla oieata. Toisekseen hiukan epäilyttää tuo kivihiilivouhotuskin.

  Mitenkähän lie, tarvitaan siis lämpöä. Tarvittavan lämmön määrä on vakio ja jotenkin tuntuu siltä, että poltit sitten kivihiiltä, turvetta eli puuta saman lämpömäärän tuottamisesta seuraa sama määrä hiiiirveetä hiilidioksidia.

  Saatan olla väärässä, mutta joka tapauksessa kivihiilen myrkkyjen pyydystäminen piipun päästä voipi onnistua helpommin kuin turhan vouhotuksen hillintä.

  hemputtaja

  Remie tuossa edellä ihmettelee pienialaista kuviota, jossa havupuut voivat huonosti ja aluskasvillisuus rehottaa.

  Tuntuu tutulta. Kauan sitten vaivasin hilsettäni parilla vähän samanlaisella  tapauksella. Vähän myöhäissytytyksellä sitten valkeni. Kyse oli talvikki (pyrola) -metsätyypistä. Harvinaisia länttejä. Ravinteita riittää, mutta heti kuntan alla taisi olla savikerros, josta havut tykkää huonoa.

  Saattaa olla, että Lähteen opit eivät tuollaisella läntillä auta.

  hemputtaja

  Tolapainen: ”Ei Suomessakaan kukaan juo merivettä, sinne bagteerit ja virukset päätyvät joita jätevesissä on.”

  On tullut juotua (Pohjanlahti) sen verran, että maku on tuttu. Jäin henkiin. Kahvi tullut keiteltyä useampaan kertaan ja voin paljastaa sen olevan makuelämys.

  Mitä tulee tuohon lämpenemiseen, niin mulle kelpaa – on tässä paleltu. Mitä noita joitain käyriä on vilkuillut, niin ei tässä olla vielä edes keskiajan lämpökauden tasalla ja Rooman ajan lämpökauteen on matkaa vielä reilummin.

  Myönnettäköön kuitenkin, että on mennyt luotto noihin tutkimuksiin. Ennustavat sitten maailmanloppua tai kieltävät sen. Pelkästään jo senkin vuoksi, että lämpömittareita ei keskiajalla ollut.

  Kehtaan väittää, että suomalaisten  lustotutkimukset yli 7 400 vuoden ajalta ovat tutkimuksena sieltä parhaasta päästä.

  hemputtaja

  Väittävät ilmaston muuttuneen. Hyvä puoli on ainakin siinä, että prof. Lähteen viaksi sitä ei voida sanoa.

  Kannattaisi ehkä miettiä mitä tarkoittaa käsite ilmaston muutos. Sehän vihjaa johonkin peruuttamattomaan tai pitkäkestoiseen.

  Voi kuitenkin väittää, että ei ilmasto ole mihinkään muuttunut. Kirjoitetun historian aikanakin on sattunut useita lämpö- ja kylmäkausia. On siis kyse tavallisesta ilmaston heilahtelusta – 30 -luvullakin oli kuulemma aika lämmintä.

  Nuo lämmön mittaukset ja niistä justeeratut keskiarvot ovat nekin vähintään epäilyttäviä. Montako mittaria on Etelänavalla, entäs merissä ja Siperiassa.

  Kesän aikaistuminen ja talven myöhästyminen, kuten myös tuo mainittu roudan sulaminen viittaavat lämpenemiseen, mutta kuinka kauan homma jatkuu.

   

  hemputtaja

  Joidenkin puheiden mukaan (jopa tieteilijöiden) tehokkain lämmön säilyttäjä  on vesi (vesihöyry) ei suinkaan edes metaani.

  Ilmasto on niin monipuolinen kokonaisuus, että otappa tuosta selvää. Rahnaa kyllä tippuu, jos vakavalla naamalla ilmoitat tutkivasi kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa kuusen neulasten pituuteen jatkuvassa kasvatuksessa.

  Taitavat ainoat kunnon todisteetkin lämpenemisestä löytyä muualta kuin raskaasti mulkkailluista lämpötilakeskiarvoista. Jäiden lähtö ja tirppojen paluumuutto ovat aikaistuneet ja se kertoo jotain.

  Muuten Kiinan syyttely ylenmääräisestä kärytyksestä on yksi ilmastosotureiden kliseistä. Taitaa Intia käryttää yhtä paljon. Sitä ei syytetä yhtä voimalla. Samalla unohdetaan autuaasti, että molemmat ovat olleet tehokkaita metsittäjiä ja viherryttäjiä.

  Suosittelen sivustoa http://lustiag.pp.fi/index_sf.htm.

  hemputtaja

  Kerroin tuossa edellä maaboltsin muuttuneen entistä vihreämmäksi. En muista olenko kertonut kuka niin väittää. Toistanpa varalta.

  Juttu on Tieteen Kuvalehdestä 12/2019 ja sen mukaan kasvipeitteisen ympäristön osuus on 20 vuodessa kasvanut viitisen prossaa eli noin Amazonin sademetsän pinta-alan. Homma on selvitetty Nasan satelliittien avulla.

  Kiinassa on tainnut olla suomalaisiakin metsityksen asiantuntijoina. Ei tosin professori Lähdettä.

  Olen myös sitä mieltä, että myös suomalaisten lustotutkijoiden (esim. Timonen) teksteihin pitäisi suhtautua vakavasti.

  Joissain piireissä metsäkatoa pidetään vankkana tosiasiana, vaan mitenkähän lie.

  Yleensäkin tieteessä ja tutkimuksessa ei pitäisi olla ”varmoja totuuksia”, joihin hiilen kauheus nykyään kuuluu.

  Viimeistään silloin pitäisi ryhtyä miettimään, että mitäs tässä nyt oikein on menossa, kun aletaan kakaroita rekrytoimaan ilmastosotureiksi.

  hemputtaja

  Mistä hemputtaja ajattelit tuon nopean nousun tulleen, ellei se ole ihmisperäistä, ehkä metsäkadosta?

  Entäs sitten. Määrä on silti ilmakehässä vain 0,04 % eli varsin pieni ja tuosta määrästä ihmisen osuuskin vain 4 % (kuten kirjoitin jo).

  En mitään ajattele ja on jo tullut seurattua suuret metsäkuolemien vuodet 90 -luvun taitteessa. Noissa Lähdekin kunnostautui oikein hyvin. Haisee hyvin samalta.

  Tulee myös seurattua itseäni viisaampien kertomia. Esim. kehtaavat monet väittää ilmaston/meren ensin lämpiävän ja lämmennyt vesi alkaa työntää hiilidioksidivarastojaan kehään.

  Just joku väitti, että Kanadan vuotuinen metsäpalojen hiilidioksidin tuotanto on suurempi kuin kanadalaisten pier … eiku hiilidioksidin tuotanto. Siperiasta taitaa löytyä lisää vastaavaa.

  Että metsäkadosta tutkin on kyse, koska maailman vihreä pinta-ala on viime vuosina kasvanut – ei vähentynyt. Suurimpia syyllisiä siinä ovat Kiina ja Intia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 988)