Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,037)
 • hemputtaja

  Tuota noin. En ole onnistunut syömään digitaaleja ja villapaita on ollut niitä parempi lämmittäjäkin.

  Digitaaleilla kyllä voipi laskea kannattaako turpeen käyttö, mutta onnistuu se kynällä ja paperillakin. Epäilen, että laskun tulos osoittaisi käytön kannattavaksi.

  Digitalisaatio on hieno sana. Digitaalinen vessapaperikin on varmaan kehittelyssä jo. Vielä kun marikin laillistettaisiin ja jallun hinnasta yli puolet pois, olisimme onnelassa.

  hemputtaja

  Hyvä esitelmä. Tapani Tasaselta on myös ilmestynyt kirja ”Läksi puut ylenemähän. Metsien hoidon historia Suomessa Keskiajalta metsäteollisuuden läpimurtoon 1870-luvulla”. Kirja on Metsäntutkimuslaitoksen tiedonantoja 920 vuodelta 2004.

  Suosittelen, jos aihe kiinnostaa. Ainakin itse luin mielelläni koska on hyvin kirjoitettu. Se on sitten eri asia, mistä sen löytää.

  hemputtaja

  Jos aloitetaan saivartelu, niin Suomea ei ollut edes olemassa ennen kuin Suomen Sodan jälkeen.

  Ison vihan aikana väki väheni melkein sukupuutoksi, tapettiin ja kuoli nälkään ynnä tauteihin. Silloin taisi olla puuta aika paljon kun ei ollut käyttäjiä.

  hemputtaja

  Lukaisin toisella silmällä tuon tekstin. Ihan terveeltä ja asialliselta vaikutti. Mielestäni vain vain todettiin, että eivät nuo säilyneet metsävaratiedot ole kovin tarkkoja, enemmänkin ristiriitaisia.

  Ja ihan on mahdollista, että joskus on ollut puuta enemmän kuin nykyisin ja myös vanhempia ja isompia.

  hemputtaja

  Yksi osa tästä turveongelmasta on nyt sitten ratkaistu ja samalla ratkesi toinenkin paha riesa.

  Uutisessa kerrottiin ohimennen, että ympäristöministerimme on ratkaissut kaksi asiaa kertaheitolla. Ehdotti, että poistuvat turvetuotantoalueet varataan hanhien levähdyspaikoiksi. Oletan ympäristöministeriön valmistelevan aiheesta asetusta.

  Pikku sakko vaan sitten hanhille, jos eivät tottele asetusta.

  Samalla kuitenkin toivon, että kyseessä oli hupiheitto.

  hemputtaja

  Jatkanpa vielä. Saa noiden myrskyjen kanssa olla varovainen. 70 -luvun alkupuolella yksi hakkuumies kertoi olleensa Ahvenanmaalla kaverin kanssa tekemässä aloitus tutustelua uudella palstalla.

  Alkoi tuulla ja puita kaatua. Kehui juosten poistuneensa kaverin kanssa. Oli kaveri vielä aikonut käydä sahat hakemassa, mutta uskoi kun sanoi, että nyt mennään. Aamulla palailivat. Palstalla ei ollut ainuttakaan puuta pystyssä. Sahat kyllä löytyivät ja ehjinä.

  Sikäli eri tilanne kun nykyisin, että eivät silloin osanneet syyttää ilmaston muutosta.

  hemputtaja

  Puhuttanut on tuo Pesosen kirje. Mitä lie puhunut kannattavuudesta jne. Iski tässä kuitenkin epäilys.

  Ostin tässä summan mutikassa vessapaperia ja oli muuten miellyttävä kokemus. Vahvaa, irtosi helposti turhia repeämättä, pehmeän hellävaraista, hylsy oli pienempi kuin muissa ja lisäksi nätit kuviot.

  Katsoin lopulta, että mistä paperi oli peräisin ja se oli Puolasta.

  Iski epäilys, että suomalaisten paperia on yleensäkin huonoa (muukin kuin veskipapru) ja siltä alkaa markkinat loppua eli siinä on oikea syy Kaipolan alasajoon ja Enson ruotsalaisen paperikoneen pysäytykseen.

  Tietysti on mahdollista, että meikäläisen istumapuoli onkin suunniteltu puolalaisen malliseksi ja paperi tunti siksi hienostuneelta.

  hemputtaja

  Ovat ladelleet hirmuisia uhkauksia monta päivää eli tulossa yksi vaihtoehto avohakkuulle eli ihan kauhea myrsky.

  Tulee kuulemma lännestä. Puheet ovat olleet niin painavia, että voipi päivän verran sataa ruotsalaisia, jos pelottelut toteutuvat.

  hemputtaja

  Tuon edellisen hämmästyksen jatkoksi.

  Tuolla Visakallo suunnitteli valtion kanssa pysäköinnin verotusta. Näkyy olevan helppo homma jos se pöljyys toteutetaan. Uudemmissa autoissa on jo näköjään verottajan käyttöön sopiva järjästelmä olemassa.

  hemputtaja

  Tässä ketjussa puhutaan autoista. Keronpa jotain kanssa.

  On mennyt tuo tietokonepuoli niissä pahasti liioitteluksi. Kevättalvella tuli vaihdettua kulkinetta ja sen ”hienouksista” en tiedä vielä puoliakaan. Tänään paljasti yhden ”hienouden”.

  Tablettiin tuli äkkiä kysymys, että mitä tykkäsin yhdestä autopesulasta, jossa olin autoa käyttänyt. Löi vähän aikaa tyhjää, että mistä helkutista ne tiesi. Ehdin epäillä jo maksukortin kupatuksi ennen kuin tajusin, että auto oli kavaltanut googlelle käynnin.

  Autossa ei ole gps -näyttöä, mutta siellä se taitaa kuitenkin jossain pyöriä ja auto pitää yhteyttä yllä johonkin tietoverkkoon/google. Tabletti ei ollut autossa kun kävin. Tuossa tabletissa on wifi -yhteys, mutta en käytä sitä esim. sähköpostin lukemiseen. Google kyllä tietää, että meikällä on tablettikin.

  Toisin sanoen sitä on nykyisin jatkuvassa seurannassa, jos liikkuu uudehkolla autolla. Tuhmissa paikoissa ei siis kannata vierailla, voi tulla vaimon puhelimeen kysely, että mitä pidit käynnistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,037)