Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,241)
  • hemputtaja

    Ihmettelen kera Nostokoukun, että öyh, mitä hemmetin biosellua. Mitä vikaa pelkässä sellussa on. Ihan hyvin sellulla pyllynsä putsaa, pitää vain varoa ettei sekoita sellu- ja lasivillapaaleja kuten kävi entisellä, ripulin vaivaamalle naapurin muorille.

    Jäänkin odottelemaan bioteräksen valmistuksen aloitusta.

     

    hemputtaja

    Jos ei nyt sentään 1500- luvulle (Kalle Kehveli).

    Muistelen vanhaa juttua jostain metsäisestä lehdestä. Siinä kerrottiin, että tuolloin oli hirveä pula puusta. Tornion ympärille taidettiin kertoa olleen 20:n virstan puuton alue ja Turun tienoilla pelkän pensaan omistaja oli hengenvaarassa merkittävän omaisuutensa vuoksi.

     

    hemputtaja

    Jäin pähkäilemään tuota raaka-aine pulaa (?) ja muistin, että yksi kuidun lähde taitaa olla käyttämättä. En ainakaan ole huomannut siitä mainintoja.

    Nimittäin – tänä aamunakin pyyhkeilin istumapuoltani kauniilla valkoisella pehmopaperilla ja lähetin sen lopuksi kohden jätevedenpuhdistamoa.

    Luulisi, että jätevesissä on melkoinen määrä kuitua. Saattaa olla hiukan ruskettunutta, mutta oliskotuo haitta nykyinsinööreille.

    Jatkoksi tästä monimuotoisuudesta. Olen kyllä voinut ennenkin mainita. Kokeilkaapa kertoa jollekin luontointoilijalle, että avohakkuu lisää luonnon monimuotoisuutta. Voi vielä lisätä, että ehdoteltu hakkuiden vähentäminen heikentäisi luonnon monimuotoisuutta.

     

    hemputtaja

    Tuo v. 1750 ja sitä ennen on likellä pelkkää arvailua. Metsiähän riitti – siellä kaukana, mutta asutuskeskuksissa oli ajoittain paha puupula. Siedettävän kuljetusmatkan säteellä oli välillä metsät kaluttu tyhjäksi – ei niihin lahopuuta jätetty.

    Muistan yhden metsäisen lehden kertoneen, että Varsinais-Suomesta oli puut vähissä ja pelkän puskan omistajaakin pidettiin varakkaana. Silloinen ratkaisu oli toivomus luojalle väkeä vähentävästä koettelemuksesta, että menisi metsä ja väestö parempaan tasapainoon. Taisi olla jotain 1600 lukua.

     

    hemputtaja

    Myönnän, että suhtaudun epäluuloisesti väitteisiin ns. luontokadosta/Suomi. Ei ole sattunut simmuun yhtään tutkimusta aiheesta. Mielipiteitä kyllä.

    On vaarallista esim. kertoa ns. ls-immeiselle, että avohakkuualue lisää monimuotoisuutta eikä suinkaan ole luontokatoa. Voipi simmun ympärys tummua.

    Valtakunnan metsien inventoinnin yhteydessä on Metsäntutkimuslaitos ja Luke tehneet  kaksi kasvillisuuskartoitusta. Mitään järisyttävää ei niistä tietääkseni ole selvinnyt tai julkaistu. Epäsuorasti luontokato ehkä näkyy metsien inventointitiedoissa eli onko metsäluonto vähentynyt.

     

    hemputtaja

    <p>Lainaus JMa: ”Espoossa(kaan) ei tykätä lahopuusta:” https://www.lansivayla.fi/paikalliset/6423002</p&gt”;</p><p>Ei auennut tuo linkki. Punkkaan Espoossa ja täällä on paljon metsää ja sen pirstaleita, joita tietenkin sanotaan ulkoilualueiksi.</p><p>Lahoa niissä riittää, mutta ei ainakaaan meikää häiritse. Käskee mennä sinne vitikkoon kahlaamaan ja punkkeja pyydystämään. Polkuja ja reittejä kun riittää niitäkin.</p>

    hemputtaja

    Puolestani annan anteeksi ”monomuotoisuuden”.

    Sitten jotain muuta. Ainakin kuluvalla viikolla on ollut telkussa muotia luontopaneelin ”huippuasiantuntijoiden” tieto Suomen luontokadosta ja eiköhän tuo monimuotoisuuden köyhtyminenkin sovi jotenkin samaan laariin.

    Yksi asia luontopaneelin ”huippuasiantuntijoiden” ”huipputiedoissa” häiritsee. Kertaakaan eivät ole kertoneet mihin heidän varma tietonsa luontokadosta perustuu. Avohakkuutakin vihjaillaan luontokadoksi, mitä se ei ole. Kummasti sitä hakkuualueet rehottavat yhtä sun toista elämää ennen metsän sulkeutumista.

    Nimittäin ja silleen. Voin olla väärässä, mutta tietääkseni luonnon tilaa eli hinnakasta kasvaillisuuskartoitusta on tehty koko Suomessa vain 2 kertaa (Metsäntutkimuslaitos ja Luke)?? Viimeisimmän kartoituksen tulosta ei ole taidettu vielä julkaista ??

    Eihän se kasvillisuuskartoitus tietenkään eli välttämättä luontokatoa kartoita ja muitakin konsteja löytyy, mutta aika hyvä vihje kuitenkin.

     

    hemputtaja

    En usko puun turpoavan pakkasella. Uskallan myös epäillä, että viisaina luonnon olentoina puut ajavat nestettä pois pakkasilla osistaan tai muuttavat sen pakkasnesteeksi.

    Joku on jo voinut kertoa eli varalta toista Jäätyvä vesihän turpoilisi solut hajalle.

     

    hemputtaja

    Eikä siinä kaikki. Viimeaikoina on telkussa näytetty kuinka komea masiina vetelee suolla turvepintaa vanhoihin ojiin. Melkoista rääpimistä.

    Muka ennallistetaan hihhulihei.

    Mielipiteeni on, että hullujen hommaa. Sillä rahalla kannattaisi ennen vaikka täytellä maanteiden kuoppia. Vanhat ojitukset ovat luontoon sopeutuneet – enämpi eli vähempi. Suon mylläys sotkee homman uudestaan ja taas lisääntyy vesien sotkemisparku. Oli sitten perää eli ei.

     

    hemputtaja

    Joku tässä hirvituhokeskustelussa häiritsee.

    Ymmärrän, että joidenkin eläin- ym. luontotuhojen on syytä hillitä, mutta tartteeko tuosta erikseen nostaa numeroa. Rotatkin saattavat tehdä tuhoa muutaman millin edestä hiiristä puhumattakaan.

    Viikon sisällä on tiedoteltu tuulituhoista. Monelta on olliut sähköt poikki ja pakastimen hirven lihat alkaneet lämmetä, jne.

    Ts. olemme osa luontoa ja sen venkoilua ja siihen kuuluvat hirvituhotkin.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,241)