Käyttäjän ihmettelijä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 73)
  • ihmettelijä

    Tämä onkin hyvä idea, painetaan mieleen.

    ihmettelijä

    Paras ajankohta vuodessa puukaupan tekoon on aina kesäkuun alkupuoli. Tämä selviää puun hinnan pitkiä aikasarjoja tutkimalla. Esim vuoden alkuun verrattuna hinta on jokseenkin aina yli 10% parempi. Tämä on niin selvääkin selvempi fakta , että se kannattaa huomioida kun tekee puukauppoja.

    ihmettelijä

    Mä olen MTK:n jäsen mutta en kuulu mihinkään metsänhoitoyhdistykseen. Reilu pari sataa maksaa ja edut paremmat kuin yhdistyksillä. MHy:n jäsenyys maksaisi mulla melkein tonnin eikä sillä saa yhtään mitään. Mhy on sitä paitsi paikallinen toimija, ei sillä ole mitään roolia kansallisesti tai kansainvälisesti.

    ihmettelijä

    Mä kävin n.10 vuotta sitten Uudessa-Seelannissa. Tukit oli isoja kyllä, mutta ei niitä massiivisen suuriksi kasvatettu., kasvaisi siellä kyllä valtaviksi jos annettaisiin kasvaa. rinnankorkeus ehkä 30cm kun hakattiin. Kaikki pystykarsittiin, äijät kiipesi tikapuilla ja oksat karsittiin oksaleikkurilla. Mitään pitkävartista oksasahaa ei käytetty. istutettiin aika harvaan, n. 8 vuoden iässä, kuitupuun kokoisena harvennettiin sopivaan tiheyteen kaatamalla osa maahan. Oli tasamaata mutta lähinnä kukkuloiden rinteitä, missä tarvittiin myös vinssejä. Tämmöistä metsitystä on tehty pari mijoonaa hehtaaria. Metsät omistaa timber management yhtiöt . joista kuka vaan voi ostaa osuuksia. Täytyy maksaa vuotuista hoitomaksua sille yhtiölle, joka hoitaa metsät, jota voi olla kymmeniä tuhansia hehtaaria. Tili tulee lopuksi kun metsä hakataan ja homma lähtee alusta taas.Osuuksia voi ostaa ja myydä myös jälkimarkkinoilla koska vaan.On likvidit markkinat. Nyttemmin nuo metsät on siirtynyt paljolti kansainvälisten sijoittajien haltuun.

    ihmettelijä

    Uudessa-Seelannissa radiata- mäntyä viljellään 28 vuoden kiertoajalla, jolloin se on samaa kokoa kuin Suomessa puut päätehakkuussa, siis tukkipuuta.

    ihmettelijä

    Se muutos tuli, että jatkossa yli 40 000 euron pääomatulosta pitää maksaa 32 prosentin vero. Aikasemmin tuo raja oli 50 000. Eipä tuo kovin merkittävä juttu ole.

    ihmettelijä

    Kylhän ne kulkee kovaa, kelkkakisaa tossa katselin yksi viikonloppu, sanoivat , että 150-160km/h. Kovempaakin kuulemma olisi voinut ajaa , muttei kulje sen enempää. Oli huimaa touhua.

    ihmettelijä

    Näin se on.Yks naapuripalstan omistaja on oy, toimiala ihan muu kuin metsätalous, eikä sen omistava muija koskaan hakkaa kalikkaakaan sieltä. Oletan, että se omistaa sen tilan vain siksi , että voi juonia sieltä oy:stään suuremmat verovapaat osingot, koska sitä ei metsänhoito kiinnosta pätkääkään. Nettovarallisuudestahan se 9% lasketaan ja mitä korkeampi sen metsätilan arvo on, sen suuremmat osingot se voi nostaa.

    ihmettelijä

    Sahat tottui saamaan verojärjestelmän siirtymäaikana 1993-2006 tukit helposti kun ne jotka jäi vanhaan systeemiin hakkasi vanhat tukkimetsät pois ja poistuma oli suurempi kuin kasvu. Nyt kun eletään normaaliaikaa eli ei ole mitään veromuutoksia sotkemassa , on luonnollinen hakkuumäärä varsinkin tukkien osalta paljon pienempi. Siihen on vaan sahojen tottuminen ja tyytyminen.

    ihmettelijä

    Tulipa ALVit takaisin nopeasti. Viikko sitten jätin ilmoituksen, nyt tuli jo rahat tilille. Tuo ilmoitus kannattaakin ilmeisesti jättää heti vuoden vaihduttua niin saa rahat takaisin käyttöön äkkiä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 73)