Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset
-
Aikanaan yksi yrittäjä sanoi Metsähallituksen ennallistamishankkeella, että tämähän on hyvää hommaa – ensin hän on kaivanut ojat ja nyt sitten tuplahinnalla tukkii samoja.
isaskar keturi 28.10.2022, 07:45AJ, selvennän sinulle tuon alkuosan. Siis Ollikaisen viesti on, että jos nielujen supistumista ei saada pysäytettyä ja oikeastaan lisättyä, tarkoittaa se, että pitää valtion ostaa päästöoikeuksia (siis markkinoilta) ja/tai yritysten hyvityksiä. Molemmat näkyvät lopulta kuluttajan kukkarossa, joko veroina tai korkeampina hintoina => lopulta siis kuluttaja/veronmaksaja on maksaja ELLEI saada nieluja lisättyä. Eli Ollikaisen ajattelussa nieluja pitää kasvattaa maksujen hillitsemiseksi tai kansa kärsii. Hän painottaa maankäyttösektorin vastuuta, vaikka sillä, kuten kirjoitat ja olet aikaisemminkin kirjoittanut, asiaa ei voi mitenkään Suomen voimin ratkaista.
Tämä on sitä ilmastopolitiikkaa, jossa koplataan kuviteltu luontokato ja ilmastonmuutos perimmäisenä tavoitteena ideologinen ajatus luonnon itseisarvosta ja sen konservoinnista ötökkä-, itikka-, rehu- yms. bongareiden vapaaksi harrastuspaikaksi yhdessä massiivisen luontoturismin kanssa. Tästähän on kyse ennallistamisasetuksessakin. Sitä perustellaan jo mm. luontoturismilla…..
isaskar keturi 27.10.2022, 21:31Kai AJ ymmärtää, että markkinoiden kustannukset maksavat samat kuin verotkin. Tämähän on Ollikaisen sanoma, että jos metsänomistajat ei korjaa toisten paskoja, niin ”kansa kärsii”. Tämä on vastaavaa propagandaa, jolla Putin sai venäläiset Ukrainan sodan taakse.
Valitettavasti itse en usko Suomen metsätalouden voimaan niin paljon, että sillä pelastetaan ilmastonmuutos, joten näiden asioiden vastakkain asettelulla voi olla vain yksi tavoite – ajaa Suomen metsätalous alas.
isaskar keturi 27.10.2022, 20:53Kuka tämän keskustelusivuston on luonut, kun toimii miten sattuu ja enempi saman paskan jauhantaa.
isaskar keturi 27.10.2022, 11:55En hauku väärää puuta. Ollikainen voisi selkeyttää viestiään. Tässä suora lainaus Ollikaisen viestistä ”Hallitus on Ollikaisen mukaan epäonnistunut maankäyttösektoria koskevassa politiikassaan.
– Kyllä tämä on ihan selvä osoitus, että alkuperäinen idea siitä, että Suomi aloittaa aktiivisen maankäyttösektorin politiikan, ei toteutunut, hän sanoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.
Ollikaisen mukaan Suomen tilanne on hyvä esimerkki muullekin Euroopalle siitä mitä seurauksia voi tulla, jos maankäyttösektorilla eli pääasiassa maa- ja metsätaloudessa ei suhtauduta ilmastotoimiin vakavasti.
– Kyllä hallituksen täytyy tehdä toimia, joilla nielua vahvistetaan, Ollikainen sanoo.”
Sitten jatketaan sillä, että päästökompensaatiot tulevat tästä syystä maksamaan veronmaksajille (päästöjen aiheuttajille) miljardeja.
Kompensaatiomarkkinat on juuri se, joka ylläpitää harhaa nykyisen kaltaisten päästöjen jatkamisen mahdollisuudesta.
isaskar keturi 17.10.2022, 08:10En tuossa aikaisemmin kirjoittanutkaan, ettei mänty uudistu luontaisesti, vaan se ei uudistu puuston alle. Tämähän on sikäli mielenkiintoista, että Etelä-Suomessa siemenpuualalla siemenpuun juurella ei juurikaan ole taimia. Sen sijaan Pohjois-Suomessa tuolla Muonion korkeudella jo tilanne on päinvastoin – taimet syntyvät siemenpuun juurelle ja läheisyyteen, kun välialueet taimettuvat heikommin.
isaskar keturi 16.10.2022, 21:23Kyllä, hämmästyttävän sitkeässä on männyn uudistaminen minkäänlaisen puuston alle, kun kyseessä on MT tai rehevämpi. Minulla yksi kohde, joka aukkojen keskellä vajaan hehtaarin järeä väljennetty männikkö (varmaan edellinen omistaja ajatellut jonkinlaista väljennyshakkuuta uudistusmielessä) – ei ole kuin muutama kuusen taimi kymmenen vuoden jälkeen. Yhden edellisen omistajan harvahkoksi hakkaaman männikön (n. 500 kpl/ha) jopa laikutin , mutta 4 vuoden jälkeen lähinnä kuusen pieniä taimia noussut, joita oli muutenkin siellä täällä. Luontainen uudistuminen männylle puuston alle edellyttää melko karun pohjan – tämän taitaa tutkimuskin osoittaa?
isaskar keturi 16.10.2022, 07:02Hyvin harva siemenpuusto tuohon vielä jätettiin viimeisen hakkuun jäljiltä. Tosin ihmettelin koko siemenpuustoa, kun alue näytti valmiiksi taimettuneelta. Siemenpuiden poisto kuitenkin aiheuttaa aina turhia vaurioita taimistossa. Nyt on siemenpuutkin poistettu.
Alue alkoi varsin hyvin taimettumaan jo ensimmäisen hakkuun jäljiltä. Tämäkin oli mielenkiintoinen ero viereiseen. Tiheän kasvuasennon vuoksi näennäisesti saman puustoisuuden alle tässä pääsi kenttäkerrokseen enemmän valoa, kun latvuspeitto ei ollut yhtä tiheä. Tietenkin myös hakkuun aiheuttama maan pinnan rikkoutuminen varmaan edisti taimettumista.
Kaiken kaikkiaan kävi vähän kateeksi isäntää. Oli niin onnistunut loppuvaiheen kasvatus. Rahaa tuli muutamia vuosia pelkillä hakkuilla ja kasvuisa taimikko ilman ponnisteluja. Kysehän ei ollut jonkun määritelmän mukaan jatkuvasta kasvatuksesta, vaikka henk. kohtainen mielipiteeni on, että tällainen pitäisi kyllä laskea jatkuvaksi kasvatukseksi, muttei monijaksoiseksi metsän kasvatukseksi.
isaskar keturi 15.10.2022, 22:21Niin tarkkaan en ole kenttäkerrosta analysoinut, kun siitä vain säännöllisesti ajoin ja joskus juoksulenkillä maastossa kävin. Se uudistamista odottava on vielä hiukan liian tiheä kunnon taimettumiselle. Puuthan siinä olivat luonnollisestikin hiukan lyhyempiä, mutta toisaalta järeämpiä kuin vähemmän harvennetussa. Siksi oletan (mittaamatta), että silmämääräisesti tukkia varmaan enimmillään jota kuinkin saman verran – toisessa ohuempia, mutta pidempi tukkiosuus; toisessa järeämpiä mutta lyhyempi tukkiosuus.
isaskar keturi 15.10.2022, 21:40Vasemman puoleinen odottanee uudistushakkuuta ja viljelyä. kasvillisuus on aivan sama – samaa harjua. VT jossa paikoitellen MT piirteitä molemmissa. Siis oikeanpuoleisessa tehtiin vanha klassinen väljennysten kautta luontainen uudistaminen. Kasvupaikka tälle oikein sopiva. Uskoisin, että ainespuukertymä kiertoajalta oli oikealla puolella isompi tiheämmän kasvatusasennon vuoksi. Tuskin tukkikertymässäkään suurta eroa. Mänty kyllä valoisalla paikalla kestää hyvin tiheämpääkin kasvatusta. Tämä oli etelään loivasti antavaa harjumaista kangasta. Jostain syystä männiköt tykätään harventaa tarpeettoman harvoiksi ja kuusikot jätetään tarpeettoman tiheiksi.