Käyttäjän Kurki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 4,179)
  • Kurki

    Verottajan kannalta jokainen puukuutio on kuin kultaa.

    Metsäyhtiö luo 24% alvin, joka on sille kustannus.Sitten metsän myyjä maksaa pääomaveroa enintään 34% .

    Yhteensä veroja 58%

    Nyt vielä vaaditaan puunpoltoa verolle ja vero lähenee jo 100%:ia.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009406352.html

    https://yle.fi/a/3-11422139

    Antti Rinteen luhytaikaisesta pääministerikaudesta on jäänyt mieleen vain yksi asia. Kuulutti ensimaisenä toimenaan, että turpeen käytön verotuki pitää lopettaa heti. Eli kuulijalle tuli käsitys, että valtio maksaakin verovaroista turpeelle tukea. Todellisuudessa kuitenkin turpeen poltosta maksettiin veroa, mutta pienempää kuin kivihiilestä. Mutta verojahan valtiolle turpeesta tuli enemmän kuin kivihiilestä, sillä turvetuotannossa syntyy ansio-ja pääomaveroja, joita kivihiilelle ei synny.

    Olisiko aika nyt julitsaa puunpoltosta sama.

    Puunpolton verotuki lopetettava?

    Kurki

    parhaat tiedot, osaaminen

    Taimikoita 25% pinta-alasta.

    Miksi tästä poiketa, kun se antaa parhaan mahdollisen kasvun ja puolukoitakin kaikille.

    Kurki

    Maalaistenliittolainen tukijappastelu maksaa 5-6 miljardia joka ikinen vuosi.

    Eikö husku tiedä, että EUhun liittyminen laski tuottajahinnat maailmanmarkkinoiden hintojen tasolle, joilla kauppaa käydään ja joka tarkoittaa käytännössä USAn maatalouden ylituotannon markkinoilla muodostuvaa hintatasoa, jolla EU:ssa eikä USAssa yksikään maanviljelijä tulisi toimeen eli sitä maataloustuotantoa ei olisi olemassakaan ilman tukia.

     

    Kurki

    Tänään on Suomen ylikulutuspäivä. Nyt suu säkkiä myöten loppuvuodeksi.

    Mitä ja verotulot romahtaisivat?

    Säästöjä hallituksen olisi löydettävä valtavasti lisää, vaikka nämäkin aiotut leikkaukset budjettiin hirvittää.

     

    Kurki

    Kaipolan tiedoitustilanteessa Anu Ahola kertoi ulkoisista tekijöistä, jotka vaikuttivat tehtaan alasajoon: 1. logistiikkakustannukset Näistä mieleeni tulevat mm. liikenteen polttoaineverot sekä vihreiden läpiajama EU:n rikkidirektiivi itämeren laivoille, jota ei sovelleta välimerellä mm. Italian vastustuksen vuoksi. 2. Energiaverot ja yleiset maksut Tästä mieleeni tulee mm. sähkövero, joka EU:ssa on oltava vähintään 0,5 euroa megawattitunnilta. Ruotsissa se on minimissään, siis 0.5 euroa, kun taas Suomessa teollisuuden sähkövero oli 7 euroa megawattitunnilta vuonna 2019 (ja on edelleen korkea, vaikka hallitus päättikin joistain kevennyksistä). Kaikkeen tulee päälle vielä 24% arvonlisävero – puunhankinta mukaanluettuna. 3. Palkkakustannukset Anu Aholan mukaan yksittäisen työntekijän työntekijän ansiotaso on Suomessa kilpailijoita korkeampi. Saksassa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 30 % vähemmän kuin Suomessa ja tekee 100 tuntia enemmän työtä vuodessa. Ja Ruotsissa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 40% vähemmän kuin Suomessa. https://areena.yle.fi/1-50608352

    Edellinen hallitus korjasi noita muita haittoja samalle tasolle kuin Ruotsissa paitsi ei palkkakustannuksia tietenkään voinut, jotka siis kolmivuorotyössä ovat Suomessa lähes 2-kertaiset.

    Tilanteessa, kun paperin kulutus laskee maailmalla, Suomessa sitten tehtaat suljetaan ensin, kun Kaipolassa yksin palkkakustannukset olivat jo 10 miljoonaa suurempi kuluerä kuin vastaavaassa tehtaassa Ruotsissa.

    Sipilän Kiky ei tietenkään voinut laskea palkkakustannuksia paperitehtaissa, kun sisäinen devalvatio (5%+5%+5%) eli 5% suora palkkojen lasku, 5% tuottavuuden nousua ja 5% pidättäytymällä palkankorotuksista niin kauan, että kilpailijamaissa nostavat omiaan 5% enemmän kuin mitä Suomessa.

    Tämä kolmas vaihehan vesittyi heti, kun metsäteollisuudessa ei hyväksytty 0-linjaa, vaan lakkoiltiin samat palkankorotukset kuin kilpailijamaissa ja aiheutettiin satojen miljoonien menetykset metsäteollisuudelle. Nyt tämä viimeinen AKTn poliittinen lakko toi lisää tappioita satoja miljoonia.

     

    Kurki

    https://www.hs.fi/talous/art-2000010347549.html

    Samu Mäkelä: ”””Miksi suomalaisia metsiä saa hakata melkein kuinka vapaasti tahansa ja miksi niissä eläviä kasvi- ja eläinlajeja tuhota samalla ? Miksi metsiemme tuotto yhä useammin menee harvojen kotimaisten ja ulkomaisten osakkeenomistajien taskuun ? ”””

    Mitä haittaa tuosta vapaasta hakkuuoikeudesta on ollut? Kuka nyt metsäomistajan metsistä pitäisi parempaa huolta kuin metsäomistaja itse. Sehän näkyy jo siinä, että metsävarat ovat kasvaneet 60 vuoden aikana joka vuosi 1500 milj.m3:stä nykyiseen 2600 mij. m3:iin. Viime vuonnakin hakkuusäästöä oli n. 23 milj.m3.
    Mitä kasvi- ja eläinlajeja metsätalous on tuhonnut Suomesta?
    Minun tietääksen ei yhtään lajia.
    Metsätalous on paras verotulojen antaja Suomelle kuin mukään muu teollisuuden ala, sillä toiminta on kannolta satamaan suomalaisen työn alaista ja tuontipanosket pienet. Kuta suurempi metsätalous Suomessa on sitä enemmän on verotulojakin. Jo metsäsnomistajan puunmyynneistä pääomavero enimmillään on 35% ja kaikesta metsäteollisuuden ostamasta puusta metsäteollisuus vielä tulouttaa valtiolle 24% ALVIN. Eli Suomen hakkuiden kantorahatulosta veroja on enimmillään 60%. Vieläkö pitäisi olla enemmän.
    Vihjeenä, että pörssi taas on avoin kaikille ostaa metsäteollisuuden osakkeita, että pääsee nauttimaan niistä kadehtituista osingoista.

    Kurki

    Kunnat voivat perustaa kiinteistöverorahastoja kuten Norjan valtio öljyrahaston, jonka pääoma suurempi kuin koko Suomen BKT ja alkaa elää osingoilla.

    Kurki

    Suomen maaseudulla syntyy veroparatiisikuntia nyt kuin sieniä sateella. Parhaat saavat pian puolet kuntabudjetin tuloista tuulivoimaloiden kiinteistöveroista.

    Kohta ovat mummon mökit hinnoissaan.

    Tuulivoiman tuomat verotulot antavat kymmenille kunnille mahdollisuuden laskea kunnan tuloveroa tuntuvasti, jopa nollaan saakka. Pienet kunnat hyötyvät vihreästä energiasta suhteellisesti eniten.

    https://yle.fi/a/74-20035461

    Kurki

    Laurén ym. julkaisussa ennustetaan Etelä-Suomen suometsien ongelmaksi kuivuutta.

    Tämäpä yllättävää.

    Turvepellot kestävät kuivuutta paremmin kuin kivennäismaat ja viime vuosien turvemaaojitusten männyntaimikotkin ovat olleet erinomaisessa kasvussa. Ainakin kuivan ja lämpimän kesän 2018 jäkeen männyntaimet kasvoivat pituutta 2019 enemmän kuin koskaan. Turvemaillahan pohjavesi on lähellä ja sitä riittää, jos edellisenä syksynä (yleensä näin tapahtuu) on satanut paljon kuten tapahtui ainakin täällä viime syksynä ja syksyllä 2017.

     

    Kurki

    Tiaiskeskustelu jatkuu, tällä kertaa Metsätieteen Aikakauskirjassa. Jos hakee esiin vuosikerran 2024

    Mikko Riikälä jo kommentoi Mulleriä Metsälehden blogissa ja itse tutkijakin osallistui keskuteluun.

    Linkki: https://www.metsalehti.fi/artikkelit/hirvetko-soivat-homotiaisen-evaat/#5dfaa1a5

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 4,179)