Käyttäjän Kurki kirjoittamat vastaukset
-
Kuusiuskova ja Visakallo, joilla on ollut päätehakkuita 10-12 m3/ha/vuosi alueilla, yrittäisivät laskea noilta aloilta keskimääräisen puuston kiertoajan läpi.
Häkkinen se kyselee miten nuon 10.. 12 motin kasvut on laskettu. Eikö se ole hyvinkin helppoa, kun 60 vuotta ikäisen kuusikon päätehakkuussa on 600 …720 mottia puuta.
Kehveli se valehtelee kuin Trumppi.
Nyt otetaan Trumpista mittaa.
Kanada vastasi Trumpin 25% teräs- ja alumiini tulleihin korottamalla sähkön ventihintaa 25%, josta mm. Nev York on riippuvainen. Nyt Trump korottaa tariffit 50% ja Kanada aikoo lopettaa sähkön vienninnin kokonan, jos USA ei peru omia tullejaan.
Pimeneekö New York lähipäivinä riippuu kokonaan Trumpista.
Kehvelillä Puten ja Trumpin ajatusmaailma näkyy olevan omaksuttu.
EU on Kiinan ja Intian jälkeen väestöpohjaltaan maailma kolmanneksi suurin ja lisäksi maailman rikkain yhteisö. Nyt kun EU panee tuhansia miljardeja varustautumiseen, niin siitä tulee myös maailman johtava suurvalta. Venäjän sotilabudjetti on n. 100 miljardia dollaria.
Sitten pitäisi tehdä perussopimukset uusiksi ja järjestää uusi kansanäänestys EU:sta. Yksimielisyydestä luopuminen olisi pienten maiden tuho.
Tuo tuhon ajatusmaailma tulee kyllä Putelta. Miten EU tuhoasia Unkarin ja Slovakian, kun jättäisi heidät päätöksen teossa huomiotta.
Suorittavalle. Venäjän kauppa oli jo hiipunut puoleen aiemmasta Ahon hallituksen aloittaessa ja sen loppumisen vaikutus 600 000 työttömyyteen oli vain pieni lisä.
Varsinainen lama ja työttömyys syntyi pakkodevalvaation ja maskan devalvoitumisen 40% jälkeen, jossa pankkien valuuttavelat nousivat 1,7 kertaisiksi ja se aiheutti pankkikriisin, jossa valuuttavelkaa ottaneet eivät pystyneet enää maksamaan niitä pois ja menivät tai ajettiin konkurssiin.
Pakkodevalvaation 40% taas aiheutti beljakovilaisen ay-liikkeen Holkerin hallituksen aikaina repimät 40% palkankorotukset, joilla meni Suomen viennin hintakilpailukyky maailman markkinoilla. Kilpailukyky palautettiin laskemalla markan arvoa 40% suhteessa kilpaijamaihin, jolloin myös palkkataso laskee saman verran.
Saksassa samaan aikaan palkat nousivat alle 10%. Siellä palkkoja nostettiin kilpaijamaiden mukaan ja kilpailukyky säilyi.
Suomen historia pahimman laman 1990-alun laman aiheutti Suomen beljakovilainen ay-liike kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla.
Vuokko: Suomen oloissa hiilen sidontaa rajoittaa ilmasto. Merkittävästi kasvit sitovat hiiltä vain kesäkuukausina
Ruotsissa keskimäärin lienee paljon pitempi kasvukausi, mutta metsien kasvu viime vuosina on olut lähellä Suomen tasoa.
Kun katsoo tuota Ruotsin metsämaan nielun kehitystä vuodesta 1991 lähtien, niin kivennäismaan nielu ja kuolleen orgaanisen materian nielu, ovat olleet kasvussa koko ajan. Vain hakkuusäästön nielu on vähentynyt lähes nollaan.
Suomessa taas kaikki metsänielut ovat hävinneet.
Eli laskelmat eroavat toisistaan suorastaan käsittämättömän paljon.
Ruotsin tavalla lasketun ”Suomen on jo hiilinielu” esitteleminen näkyy viilentävän hyvin näitä kuumentuneita Hesarin keskusteluja.
Joo kyllä 1990-alun lamassa punapääoma tuhosi itse itsensä ja tuhosi kaikkien muidenkin pääoman. Työttömiäkin tuli 600 000. Pyöristettynä voisi puhua noin miljoonasta työttömästä.
Erinomaisia uutisia. Trump tulleillaan ja Musk itse puheillaan ovat aiheuttaneet Muskille kymmenien miljardien tappiot Teslan kurssin romahdettua puoleen runsaassa kuukaudessa. Yhteensä 800 miljardia Teslan arvosta on kadonnut. Muskin kantorakettikin räjähti. Liekö enää tienestejä muita kuin Puolan maksamat 50 milj./v Ukrainan Starlikistä.
Tämä vasta hyvä uutinen. Saksassa Teslojen myynti romasti 2/3 alku vuonna, kun Musk sekaantui Saksan vaaleihin kannattamalla Saksan venäjämyönteistä AfD uusnatsipuoluetta.
Onko kouluissa talousoppitunteja ollenkaan? Kyllä sitä taloustietoa pitäisi antaa jo peruskoulusta lähtien.
Uusi oppikirja koululaisten taloustiedon nostamiseksi voisi olla nimeltään.
”Kuinka Suomen beljakovilainen ay-liike on historiansa aikana tehtaillut Suomeen miljoonia työttömiä”
Jos jossain törmäätte sanaan ”beljakovilainen”, se on minulta lähtöisin.
Keskustelin Kauppalehden keskustelupaltalla taloudesta nimimerkillä ”Tolkka” 2000 ja 2010-luvuilla.