Käyttäjän leku kirjoittamat vastaukset

Viewing 7 replies - 51 through 57 (of 57 total)
  • leku

    keskustelua seuranneena mun mielestä selkeästi sekoitetaan perinteisen hoitamattoman rydön perkuu hoidettuun viimeisen päälle kasvatetun metsän kasvattamiseen giljotiini koneella.

    jos metsä rytönä, homma on kussut jo 20 v sitten, ne on omansa, niille tehtävä pelastus harvennus idealla katsotaan mitä saadaan jäljelle jäämään ja toivotaan parasta, valitettavasti niitä rittää..

     

    giljotiini harvennusta voi käyttää aivan normi metsänhoidossa yhtenä toimenpiteenä.

    jos taimikot perustetaan kunnolla riittää yksi perkuu, sitten giljotiinilla seuraavaksi, itse pistän 3 kuidun puut giljotiinilla nippuun, saa reilu kaksinkertaisen kuutio tuoton hehtaarilta, paljon helpommalla työllä, eikä tarvitse ennakko raivuuta. itse en ole koskaan myynyt kuituleimikkoa, enkä toivottavasti ikinä tarvitse harkitakaan…

    mua ei saa enää perkaamaan, taimikonhoitoa, ennakkoraivuuta tekemään, ja myymään 40 mottia kuitua firmoille, kun voi saada kulut katettua reilusti giljotiinilla ja metsät kunnossa ja kasvussa.

    joku voisi vertailun vuoksi heittää puhtaan enska kuidun hinnat etelä suomesta kun ei ole kokemusta muutakuin tilastoista, pääsisin vertailemaan

    leku

    Itsellä käytössä vastaava menetelmä yleisesti, istutus ja perkuu heti ja kunnolla,  noin 15-20v giljotiiniharvennus, kaikki samaan nippuun, poistuma 50-80tn, kannattanut tehdä näin jo reilu 15v, ei kiinnosta raivuu ja enskan myynti metsäfirmoille, en myy ollenkaan kuituleimikoita pystykaupalla

    leku

    Vaikka alikasvos näyttäisi päällisin puolin oppikirja tilanteelta jk:n, se ei sitä ole,  ei ole jk: kannattavuuslaskelmissa otettu etelä suomen mätä % huomioon, en ainakaan itse löytänyt. Jaksollisessakin  pitää ottaa joka asiassa huomioon mätä, salpausselän yläpuoliset ihmiset ei ymmärrä että metsät pitää siivota vähintään 20 vuoden välein kuusista. Ja missä pakko kasvattaa kuusta ei niitä saa päästää yhtään yli 50v.

    leku

    Ihan turha kuvitella maannousema alueilla kasvattaa yhtään mitään alikasvoksista, mätiä ne on alikasvoksetkin. Juuri vuoden vaihteessa siivosin istutus koivikon alikasvos kuuset giljotiinilla pois oli noin joka kolmas mätä… Samoin tein 03 männikölle, samaa paskaa sekin kuusikko alla. Vielä pitäisi raivurilla käydä pienimmät kaatamassa, jos haluaa edes jotenkuten vähentää mädän esiintymistä. Vaikka yksi puusukupolvi muuta lajia, ei se riitä, seuraavakin pitää olla jotain muuta ja kaikki mätää ylläpitävät puut pois, vaikka kuinka hyvältä näyttäisi

    leku

    Syksyllä kun katselin harvennettuja 03 männiköitä, kävi ajatus, myydä hiilen sidontaa, pienellä kuukkeloinnilla löysin firman ja soittelin perään, perushiilen sidonta menee ns. Valtion piikkiin, vain lannoitettu lisäys voidaan myydä, no kyselemään miten homma toimii jos lannoitan ensi kesänä, ei käynyt, lannoitus pitää ostaa heiltä, heidän määräämään hintaan, no, sitten kysymys kuului miten todetaan, tulevat mittaamaan ja jälkikäteen  tarkistavat että puut pystyssä, ei siinä mitään, kysyin että mitä maksavat? Kun myyvät oikeudet markkinoilla ja hoitavat paperit kuntoon? Jouduin kysymään uudestaan kun epäilin kuuloani, silloin oli hiilitonnin hinta 55€,tarjosivat 3,5€, ei tarvinnut jatkaa enempää , ilmoitin kohteliaasti harkitsevani asiaa…. Edelleen

    leku

    Kaikkein helpoin tapa, suoraan yhteys hyvään urakoitsijaan, homma selväksi mitä haluat ja siitä  tarjous. Takuutyönä. Ilman kemeroja saat halvemmalla ja hyödynnettyä verot, sekä pääset seuraavana päivänä töihin.

    Rummuissa ja materiaaleissa ei kannata perinteisesti säästellä. Kysele onko lähettyvillä betonimursketta, se parasta rungoksi pehmeälle.

    Pitää suunnittelussa muistaa että 10v päästä tulee 85 metsäpäähän sekä lavetit vaatii nykyisin suurimmat kurvit/ liittymät.

     

    Nm. Tänä vuonna 2,8 km ilman kemeraa

     

    leku

    Jokamiehenoikeuksista ei ole lakia, vain ns. Maantapa, jota sovelletaan. Ainoat sanamuodot mitä lakiteksteistä löytyy ovat; onko alue otettu erityiseen käyttöön, sekä ei saa aiheuttaa maanomistajalle vähäistä suurempaa haittaa.   Mikä sitten on vähäinen haitta sen määrittää maanomistaja.  muuta ei löydy. Nm. Puoli vuotta poliisien kanssa asiaa selvitelty….

Viewing 7 replies - 51 through 57 (of 57 total)