Käyttäjän Metsänmies kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 1,532 total)
  • Metsänmies

    mehtäukolle: Ei työnantaja joudu pysäyttämään mitään, mutta sillä on siihen oikeus. Muistin juuri, että työnantaja voi julistaa myös vaatimuksiensa tehoksi työsulun, joka estää työntekijöitä tulemaan työpaikalle. Säästöjähän siitäkin tulee, kun ei synny turhia palkkakuluja. Työmarkkinoilla molemmat osapuolet esittävät vaatimuksia, yleensä lopputulos on ,että lopulta tehdään sopimus, jossa molemmat puolet antavat osittain periksi, mutta saavat myös osan vaatimuksistaan toteutumaan.

    Metsänmies

    Uskon Tolopaisenkin ymmärtävän, että aina ei ole kysymys pelkästään palkoista.

    Metsänmies

    mehtäukko:”Nämä metsänmiehet ja kehvelit kun näkevät asiassa oikeellisuuden, nähkööt. Minä en näe.”

    Minä näen asiat niin, että työntekijöillä on oikeus vaati työstään maksimaalinen hyöty, samoin työnantajalla, tai hänen edustajillaan on oikeus pyrkiä maksimaaliseen tulokseen yrityksessään. Työnantajalla on oikeus pysäyttää tehtaansa, lopettaa tuotantonsa, tai siirtää tuotanto ulkomaille. Samoin työntekijöillä on oikeus omiin vaatimuksiinsa . Jokainen osapuoli ajaa ensisijaisesti omaa etuaan. Niin kauan, kun lakia ei rikota, kaikki on sallittua.

    Metsänmies

    Kurki on osittain oikeassa. Moskovan porteille tosin pysähdyttiin jo ennen USA:n apua, mutta aikaa myöten se olisi murtunut. Neuvostoliitto pystyi kuitenkin siirtämään sotateollisuutaan merkittävästi Uralin iäpuolelle, saksalasten vaikutusalueen ulkopuolelle. Sodan pitkittyessä, Neuvostoliiton sotateollisuuden kehittyessä ja toisaalta Saksan huoltovaikeuksien vuoksi Saksa ei olisi pystynyt pitämään Moskovaa pysyvästi. USA:n Neuvosto-apu nopeutti sodan ratkaisua, mutta lopulta Moskova olisi jäänyt venäläisille joka tapauksessa. Myös Napoleon 1800-luvun alussa  joutui jättämään Moskovan huollon puutteessa, vaikka kävikin siellä.

    Metsänmies

    Älähän Kalle vielä ilakoi.Tilanne tulee vielä muuttumaan. Toisen maailmansodan tapahtumissa Saksa tunkeutui syvälle Neuvostoliittoon. Kävivät jo Moskovan liepeillä ja etelässä paljon pitemmällä. Niin vaan lopulta joutuivat tulemaan takaisin ja kiireenvilkkaan. Saksa ei päässyt Moskovaan, venäläiset kylläkin Berliiniin. Ukrainan sodassa käy vastaavasti, Kiovan laidoilla venäläiset jo olivat. Rimpuilevat vielä aikansa itä-Ukrainassa, kunnes voimat ehtyvät. Seuraavaksi on suunta kotiin Venäjälle niillä, jotka vielä ovat kykeneviä liikkumaan. Ukraina ottaa alueensa ,Krimiä myöten takaisin. Moskovaan he eivät lähde, ovat jo tympääntyneet venäläisten hajuun. Aikaahan siinä voi mennä, mutta ukrainalaiset jaksavat odottaa, ovathan he omalla maallaan.

    Metsänmies

    mehtäukko:”Se että paperiteollisuuden ammattiliitot ovat lakoilla kiristämällä vaatineet ja saaneet suhteettoman korkeitten palkkojensa päälle uutta korotusta, on kilpailijoihin ja yleiseen tasoon nähden mennyt aikoja sitten överiksi. ”

    Onneksi tuo kiristys on molemminpuolista. Ainakin UPM on Wahlroosin ja Pesosen toimesta uhkaillut kiristyksenomaisesti tehtaiden sulkemisilla, jos työntekijäpuoli ei hyväksy yhtiön vaatimuksiin. Kun seuraava tuotantolaitos pannaan taas kiinni, syyksi ilmoitetaan liian suuret palkkakustannukset, vaikka todellisuudessa kysymys on siitä, että maailmalla tuotteiden markkinat eivät vedä.

    Metsänmies

    Miksi tyytyä lähialuieiden kilpailijamaihin? Kehitysmaista saisi suuremman voiton, koska palkkakulut olisivat lähellä nollaa. Ei menisi rahoja turhiin sosialimaksuihin, vakuutuksiin,terveydenhuoltoon,lomakorvauksiin, jne.

    Metsänmies

    Niin. Voihan tehtaita siirtää johonkin lapsityövoimaa suosivaan maahan, esim Bangladesiin. Työntekijäkustannukset olisivat minimaaliset.

    Metsänmies

    Kaikkihan päätty loppujen lopuksi hyvin. UPM porskuttaa ennätyksellisesti(Ainakin Tolopaisen ennustuksen mukaan). Tehtaat on kunnostettu lakon aikana. Työntekijät ovat pitäneet rentouttavan talven, lakkoavustusten turvin. Molemmat osapuolet jättivät neuvottelupöydän voittajina. Tehtaita tullaan ehkä sulkemaan, mutta se johtuu kysynnän puutteesta, ei tuotantokustannuksista.

    Metsänmies

    Suomen hauskin vitsi

    Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. Näin ollen he asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta. Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta.”Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista. Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.
    Mikä kohta tuossa jutussa on vitsiä, siinähän on vaan sovellettu todellisuutta nykajan työympäristöstä.

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 1,532 total)